Author Topic: Gran Turismo 5 Spec 2.0 • Sluzbena tema  (Read 204483 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
Re: Gran Turismo 5 Spec 2.0 • Sluzbena tema
« Reply #300 on: November 20, 2011, 18:34:41 »
Slazem se, bez novih Megana, Focusa i Astre sam lud --- Bas mi fale u igri euro hatchbackovi u FF varijanti, prestao sam voziti jer ih nema dovoljno..

Ja bih volio i aktualnog Clia Sport. Jest da je "broj manji", ali ima atmosferski motor, a i to ima svoje čari! 8)

ja u GT5 vidim samo minornu razliku između atmosferaca i turbaka
turbaci nešto brže ubrzavaju, ali to je linearno, kroz cijele okretaje, nema onog udarca momenta
krivulja ubrzanja je bezvezna, ispeglana skoro svima

najveće razočarenje mi je 120d (kojem sam se toliko veselio...),
ubrzanje je jednako ekvivalentnom benzincu. U principu jedina razlika je što je benzincu skala RPM do 7-8000, a dizlu do 5000.
Realno, u takvom autu, u zavoju, na malom broju okretaja, jedan kick-down zanese zadnji kraj. Tj. ne zanese nego raznese. U igri nema tog efekta, niti u tragovima.

tako da versusu, osobno, što se tiče GT5, dvojba atmosferac ili turbak....je ko dvojba HDZ ili SDP. Apsolutno isti kurac.

a kakav udarac, molim te
pa svi moderni auti su naštelani da razvijaju moment na što nižim okretajima pa tako reć čim kreneš imaš 90% momenta na 2000rpm kako bi šaltao što ranije i štedio gorivo
i ako te u stvarnosti 150ks dizelskih konja raznosi, možda je vrijeme da kupiš bolje gume ;D

enivej, uzmi escudo ili AEM S2000 pa gledaj kako turbo radi, oba su doslovno mrtva ispod 6000rpm
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline versusW

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • psnID : versusW
« Reply #301 on: November 20, 2011, 19:02:30 »
a kakav udarac, molim te
pa svi moderni auti su naštelani da razvijaju moment na što nižim okretajima pa tako reć čim kreneš imaš 90% momenta na 2000rpm kako bi šaltao što ranije i štedio gorivo
i ako te u stvarnosti 150ks dizelskih konja raznosi, možda je vrijeme da kupiš bolje gume ;D

enivej, uzmi escudo ili AEM S2000 pa gledaj kako turbo radi, oba su doslovno mrtva ispod 6000rpm

dvije različite stvari : -tren kad se turbo budi, i -u kakvom je položaju papučica gasa
ako se baš tim okretajima di se turbo budi klikne kick-down, isporuka snage je momentalna i nema razgovora o ikakvim ravnim krivuljama

btw nisam 150 nego 204
ali 120d je 200kg lakši pa bi ponašanje i ubrzanje trebalo biti slično

u cijelom GT5, na prste jedne ruke mogu nabrojiti cestovne aute na kojima je turbo osjetan. GTR, F40 i još par. Za racing izvedenice me zaboli...

Offline Mr.Steady

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN iD: Jura69
« Reply #302 on: November 20, 2011, 20:09:34 »
i kolko momenta ima tih 150 dizelaških konja? ja pretpostavljam da ima barem 250 nm.
tako da sa kickdownom kod automatika mislim da je sposoban zabacit kraj osobito ako su gume neke slabije/istrošene.

ako se sjećam u gt1 kad sam stavio na miceka gto twinturbo stage 1 ili recimo 2 turbinu imo je oko 600ks i razvrto odlično a kada je bila stage 4 neznam oko 700+ ajmoreć i išo ko raketa ali nije mogao uopće ubrzat s nižih okretaja.
u gt4 i 5 samo kod nekih autiju.
escudo i nissan onaj r92cp npr. ili ima snage i nema grip ili nema snage ali ima gripa :D
a cestovni da f40 ostalo hm ne baš.
beep beep im a jeep!

GT5 Gamercards

Offline versusW

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • psnID : versusW
« Reply #303 on: November 20, 2011, 20:41:24 »
i kolko momenta ima tih 150 dizelaških konja? ja pretpostavljam da ima barem 250 nm.
tako da sa kickdownom kod automatika mislim da je sposoban zabacit kraj osobito ako su gume neke slabije/istrošene.

ako se sjećam u gt1 kad sam stavio na miceka gto twinturbo stage 1 ili recimo 2 turbinu imo je oko 600ks i razvrto odlično a kada je bila stage 4 neznam oko 700+ ajmoreć i išo ko raketa ali nije mogao uopće ubrzat s nižih okretaja.
u gt4 i 5 samo kod nekih autiju.
escudo i nissan onaj r92cp npr. ili ima snage i nema grip ili nema snage ali ima gripa :D
a cestovni da f40 ostalo hm ne baš.

ako ćemo točno, taj 120d nije 150ks, nego oko 160ks (mislim 163), i ima 320nm
na niskim okretajima sa gasom do poda to bi trebalo čupati, barem na kratko, a nije taj slučaj nego je linearno ubrzanje

Offline Mr.Steady

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN iD: Jura69
« Reply #304 on: November 21, 2011, 00:08:31 »
eto još sam i premalo reko :D
neznam koji je to dizelaš 1.8 ili 2.0? ili nešto treće :D
beep beep im a jeep!

GT5 Gamercards

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #305 on: December 08, 2011, 13:51:38 »
Odužilo mi se ovo čekanje :(

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #306 on: December 08, 2011, 14:09:38 »
Vidim novi sezonci i nisu ubacili Spa, možemo li se ikako nadati novim stazama u natjecanjima ili će nam samo tek tako 'nabacivati' nove staze i auta, da i nekako je predugo 2 mjeseca...
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #307 on: December 08, 2011, 14:14:07 »
Ne znam... moguće je da nove staze ne stavljaju u SE radi ovih što nisu kupili, mada, bar s mog razumijevanja marketinga i trgovine to nema smisla...

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #308 on: December 08, 2011, 14:17:52 »
Da stave Spa u SE, to bi bilo kao da ju daju badava, pa bi manje ljudi kupilo DLC. Mozda da stave SE koji bi bio zakljucan za sve sto nemaju DLC.

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #309 on: December 08, 2011, 14:22:25 »
A možda da najave taj vražji DLC i njegov sadržaj?

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #310 on: December 08, 2011, 14:58:39 »
A možda da najave taj vražji DLC i njegov sadržaj?

To će vjerojatno slijedeći tjedan. Prethodnom dlc-u su sadržaj najavili sedam dana prije izlaska. Pa ako je za ovaj rečeno da će izaći u tjednu prije Božića, dakle od 19.12-23.12, onda kroz slijedeći tjedan možemo očekivati najavu...

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #311 on: December 08, 2011, 15:34:07 »
Silverstone i Hockenheim sa svim kombinacijama, ili još bolje Istanbul i Bathurst! Hoću reći, Watkins Glen. I Hungaroring. Sa kišom. I kesten pire, to volim sa šlagom.

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #312 on: December 08, 2011, 15:41:54 »
Ja ne znam da li bih htio neke nove stvarne staze ili pak nešto od starih klasika... al bi definitivno htio bar dvije prave asfaltne staze, nikakve dvorane i slične kurce palce...

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Svi bi mi htjeli biti TOMIVAV :D
« Reply #313 on: December 08, 2011, 15:53:26 »
samo ne znam mogu li se NOVE staze tolikom brzinom praviti, zapravo ne znam ni za, realnu, brzinu remakea starih ???
PSNid- PhaedrusSocrates:"EAT MY GRAINING!" 8)

Imamo samo jedno spasonosno rješenje..... odbiti isporuku Perkovića... objavit Nijemcima rat i odmah se predat.

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #314 on: December 08, 2011, 16:07:10 »
Nekako mislim da oni to sve već imaju gotovo... i da im ovaj GPS Track Day Unit odn. Data Logger omogućava da imaju precizne staze...