Author Topic: Project C.A.R.S • World of Mass Development projekt community simulacije  (Read 534444 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Ne, jer auti bez pdesavanja nemaju optimalna vozna svojstva

Jednostavno, auti nemaju "optimalnu nulu" za default setup, vec se setup mora nuzno podesavati kako bi auti dobili "prava" vozna svojstva

Default setup ovdje je "fizikanlni engine nula kroz nula", dakle auti imaju nulti setup prema samom fizikalnom engineu, ne prema svojim voznim svojstvima

Suprotno od vecine simulacija, gdje postoji "nulti default" prema voznim svojstvima

Ovdje je recimo to tako posve obratno

Offline romano2603

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • zovu me.... BERO :)
Pozdrav ekipa :D Evo i mene da se uključim u raspravu.. Nisam još kupio PCars, cekam neki popust na steamu, previše PC simulacija u zadnje vrijeme kupio.. Asseto i RF2!
A  počeli se ozbiljno baviti Iracing-om Mrav, Rus i ja..
Tko će još voziti i ovo? A svi na konzolama ovdje na forumu predpostavljam, pa ništa od druženja na stazi...  :-\
If everything seems under control, you're just not going fast enough!

Offline ZG2016RS

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Nije ovo igra za dugo godišnje vozače GT serijala koji nisu na duže vrijeme zaigrali bilo šta drugo. I naročito za one koji se ne misle pozabaviti sa svime, igra je rađena iz 0 i nitko nije do sada napravio nešto poput ovoga. Čitam tu neke komentare o tome kakva je igra a nisu ni probali zaigrati a onda najviše od svega i vrhunac je da to uopće niti ne žele. Pa šta onda uopće ispituješ kakva je ako te ne zanima, da bi se naslađivali kako je GT bolji ili nešto. GT je plugnplay simulacija. Ovo je nešto sasvim drugo što je ne bi niti nazvao simulacijom. Ovo je Project Cars i to bi se trebala uvesti kao opisna varijabla.

Pitam jer me zanima, nemam se što naslađivati ili ne naslađivati... svakom njegovo veselje.

Da li je moguće staviti prohibited tuning? Dakle, da je svaki auto na nuli i da se otvori privatna soba di bi svi vozili potpuno isti, netaknuti auto kao što se to moglo u GT_u?

U prijevodu, nađe se 10 ljudi s foruma, otvore privatnu sobu, izaberu stazu, svi u potpuno isti netaknuti auto i peglaj?
Stinger ovo nije tuning, ovo je rihtanje auta prema svojim afinitetima. U GTu su morali ubaciti prohibited tuning zbog tuniranja autiju sa turbom,filterima, ovjesom itd. A ne zato da si ne možeš porihtat auto da ti paše. Poanta je da znaš znanje i porihtaš si auto kako bi mogao što brže voziti.
FEDRO:Moram dodati da je ZG apsolutni kralj pretjecanja, instinkt i sposobnost kojom si on postavi idealnu situaciju je vanzemaljski :)
"Understeer" is when you hit the rival with the front of the car.
"Oversteer" is when you hit the rival with the rear of the car.
"Horsepower" is how fast you hit t

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik

Jednostavno, auti nemaju "optimalnu nulu" za default setup, vec se setup mora nuzno podesavati kako bi auti dobili "prava" vozna svojstva

Default setup ovdje je "fizikanlni engine nula kroz nula", dakle auti imaju nulti setup prema samom fizikalnom engineu, ne prema svojim voznim svojstvima

Suprotno od vecine simulacija, gdje postoji "nulti default" prema voznim svojstvima

A kako se američka djeca nose s ovim? Jel sveopći plač i kuknjava na GTPlaneti? ;D

OK, sad manje više sve kužim... jednostavno se ne nalazim u tome. Vjerujem da je to dobra zabava kad se sve pošteli i pošarafi, vjerujem da će određena ekipa imati jebenu zabavu, pogotovo kad izpačairaju igru sa stvarima koje fale, al' ću radije pričekati ono čemu sam dorastao.

Offline Voss

• Slightly Mad
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *

Nekuzim tocno sto time mislis Amare. Govoris o setup auta, znaci ovjes, prijenosni omjeri, ili setup volana?

Cijeli setup volana nije najbolje rijeseno, ali glavni razlog je sto postoje previse razlicitih volana na trzistu, i onda svaka platforma drugacije uzima taj input i daje drugaciji FFB output.

FFB je jako subjektivna stvar, puno ljudi ima totalno drugacija ocekivanja i zele od FFBa koji osjete dok voze, a mi damo svakome da se igra i namjesti volan kako mu pase. Default postavke nisu svima najbolje, to je istina, ali na PC-u je ekipa vozila vec godinama i tamo su ti defaulti prihvaceni kao dobar pocetak. Nazalost nemam PS4 dev kit (imamo ih malo u firmi jer Sony njihe nedaje puno) tako da je jako malo ljudi uopce imalo priliku vozit PS4 ili XBO verziju do sad. Jebiga. Ali kazem, barem su opcije tu da se namjesti po zelji, onaj koji je zainteresiran moze sam isprobavat sto sve radi i kako utjece na osjecaj, ili prepisat popularne postavke s foruma i slicno.

A kao sto ZG2016RS kaze, mehanicki setup samih auto je nesto skroz drugacije od tuninga i performance balance kao u GT i Forzi. Nema kod nas jacih komponenti, mjenjanja ulja za 5% vise snage ili slicno. Ako znas mjenjat setup i mislis da bi ti auto bio brzi i laksi za vozit s drugacijim postavkama mozes si fino namjestit po zelji. Nepostoji optimalni setup koji ce bit najbrzi, sve je kompromis kad se radi o setupu. Netko vise voli podupravljanje i predvidiv auto, a netko okretljivost i s time nestabilini auto ali mozda brzi u njegovim rukama. To i jest car namjestavanja setupa.

Ako netko nezeli trosit svoje vrijeme igrajuci se s tim opcijama to je sasvim normalno i ocekivano. Svi auti bi trebali vozit sasvim normalno s default setupom. Cestovni auti ni nemaju puno za mjenjat, trkaci naravno imaju puno vise toga za namjestat. Ali nije nuzno dirat setup uopce ako nezelis, i nema razloga da budes sporiji od frendova koji jesu namjestili.

Offline Voss

• Slightly Mad
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *

A kako se američka djeca nose s ovim? Jel sveopći plač i kuknjava na GTPlaneti? ;D

Neznam za GTplanet ali opcenitno smo jako sretni s kritikom i reviews koje smo dosad dobili.

Na metacritic imamo ocjenu 85 na PS4. http://www.metacritic.com/game/playstation-4/project-cars To nam je super, za usporedbu Driveclub ima 71 a GT6 81.

Neusporedujem s time nasu igru i govorim da je bolja, samo dajem podatak za usporedbu. Taj metacritic score se nazalost jako gleda u industriji i po njoj se dobivaju i gube poslovi kod vecinu publishera. Mi nismo znali kako ce se nasa PC sim orientirana igra prihvatit na konzolama. Za sad izgleda da smo napravili nesto dobro i prodaja to potvrduje.

Offline kengas

• 22ms
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID gtsurgeons.com
Znaci, sam sebi odsimuliram M3 BMW po zelji iako ga nikad nisam vozio.
Ili, OOdsimuliram sebi M3 da se vozi kao gradski autobus ako mi se to svidja.
Vec mi je malo muka od rjeci simulacija.

Jedno je imati instant p&p filing auta pa raditi na finesama dedzouna npr. a sto i drugo...

Vec vidim DLC: napravite sebi izgled i zvuk auta.
Gt veteran superstar u penziji

Offline Voss

• Slightly Mad
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *

Jedno je imati instant p&p filing auta pa raditi na finesama dedzouna npr. a sto i drugo...

Vec vidim DLC: napravite sebi izgled i zvuk auta.

Ne! Totalno krivo sve sto si napisao!

Jesili procitao moj post uopce, ili probao igru? Sumljam u oboje.

Offline kengas

• 22ms
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID gtsurgeons.com
Sve procitao.
Igru nisam probao.
Da imam PS4 ili dobar PC, sigurno bi je kupio.

Ne znam koliko si ti mene razumio.
Gt veteran superstar u penziji

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Cekaj Ivo.

Ako je tako, zasto se posve drugacije ponasaju Focus i Megane, a oba su prakticno 100% identicni auti kad se uzme u obzir tip ovjesa, snaga motora, itd?

I drugo pitanje, iako ne vozim na kontroler - ako je ovo drugo tako, zasto onda ne postoji "default" postavka s kojom se moze normalno voziti na kontroler, bez da se mora podesavati bogaoca da bi se auti mogli normalno voziti? Ono, kontroler je samo jedan, ima samo jednu x-os i nekakav default linearity bi trebao omogucavati da se auto uzme i vozi i da bude normalan.

A koliko pamtim nase veliko okupljanje od proslog petka, ni mi s volanima nismo bili sretni (niti ljudi na T300, niti oni na starim Fanatecima, niti ja sa V2), a bome nisu ni svi na kontrolerima biti presretni (uopce nisu bili).

Zasto ne postoji "nulti default" setup za sve aute?

Ne znam upotrebljavam li pravi izraz za to, ali uzet cu a primjer upravo vasu igru, dakle Ferrari Racing Legends, koji je nastao na predhodniku trenutnog enginea. Tamo se svi auti 100% sjajno voze "out of the box", dakle po defaultu, cim je linearity 1:1 (100% steering).

Ovdje je sve posve posemereno, bar ja imam takav osjecaj, a nisam jedini jbg.

Ja taj osjecaj opisujem kako sam gore napisao, dakle kao da su auti isporuceni na "nuli" ne prema svojim nekim "zadanim" voznim svojstvima, vec na "nulu" prema fizikalnom engineu. I onda je potrebno da svatko stela svaki auto posebno. Odnosno, to je neko nase zajednicko iskustvo.

Pamtim da je samo ona neka slabija formula bila relativno svima voziva.

Kartove necu uopce spominjati, mislio sam da nema sanse da itko napravi kartove da budu problematicniji nego u GT6, ali GT6 kartovi su prema ovom defaultu raj na zemlji :)

Sorry druze, znam da nije do tebe, ali evo, kad smo vec otvorili raspravu..

Offline Voss

• Slightly Mad
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *

Neznam jel se s tim gore zajebavas ili to ozbiljno mislis?

Nemozes u pCARS ili bilo kojoj drugoj igri odsimulirat M3 da vozi kao bus ako mu promjenis tvrdocu oprega ili tlak u gumama.

Offline Voss

• Slightly Mad
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
Cekaj Ivo.

Ako je tako, zasto se posve drugacije ponasaju Focus i Megane, a oba su prakticno 100% identicni auti kad se uzme u obzir tip ovjesa, snaga motora, itd?

Pa savim normalno da se Focus i Megane drugacije ponasaju. Razlika nije kao u FWD vs RWD, ali ta dva auta nisu jednaka, zasto bi ocekivao da se ponasaju isto? Drugacija geometrija ovjesa, drugaciji diferencijal, drugacije mase i polarni moment. U svakoj recenziji na svijetu se ti auti drugacije ponasaju i uglavnom Megane pobjeduje zbog boljih voznim osobina na stazi.

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Evo, pozivam Kizu i Lisca koji su vozili na kontroler, i Zokija i Fichu koji su vozili na T300 da daju svoja razmisljanja, kao i Fedra i Djuru (t500), i sve ostale koji su vozili.

Da ne bude da pricam bezeveze :)

Offline Voss

• Slightly Mad
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
Evo, pozivam Kizu i Lisca koji su vozili na kontroler, i Zokija i Fichu koji su vozili na T300 da daju svoja razmisljanja.

Da ne bude da pricam bezeveze :)

Znam da nepricas bezveze, ti samo opisujes sto ti osjecas i dojam koji ti je igra ostavila. Sve pet. Ja iskreno neznam kako je igrat na PS4 jer nemam dev kit a jos nisam dobio svoju retail kopiju. Ja sam samo vozio na PC-u, s Xbox gamepadom i s CSW V2.

Da jos jednom objasnim kako su auti u  igri slozeni sto se tice fizike. Svaki auto ima svoje fizicke podatke o masama, pozicijama tih masa, geometriji ovijesa, pogona, vrste guma i aerodinamike. Onda imaju i svoj setup, tvrdocu ovjesa, amortizera, anti roll bar itd. Focus RS i Megane su naprimjer slicni ali ne identicni, i ja nebi ocekivao da se ponasaju isto... slicno da ali ne isto. Neznam kakav dojam su ostavili na tebi, po cemu su bilo toliko drugaciji?

Ferrari Racing Legends je igra na istom engine kao i pCARS, samo je sve poboljsano kroz godine. Grafika, fizika guma itd. Ako se dobro sjecam cijeli nacin kako controler radi (sva pomagala, filteri inputa itd.) se mjenjao od FRL do sad, ali posto nevozim s kontrolem skoro uopce nemogu ti iskreno rec sto se sve mjenjalo i u cemu su sve razlike.

Jos uvijek nekuzim sto mislis s tim nultim setupom. Kako su auti na nuli? Sto onda ti promjenis da ti se bolje ponasaju auti? Mjenjas kontroler ili setup auta (opruge, geometriju ovjesa)?

Offline Voss

• Slightly Mad
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
I drugo pitanje, iako ne vozim na kontroler - ako je ovo drugo tako, zasto onda ne postoji "default" postavka s kojom se moze normalno voziti na kontroler, bez da se mora podesavati bogaoca da bi se auti mogli normalno voziti? Ono, kontroler je samo jedan, ima samo jednu x-os i nekakav default linearity bi trebao omogucavati da se auto uzme i vozi i da bude normalan.

Daj mi malo detaljnije objasni ovo gore. Sto si morao sve mjenjat da bi ti auti normalno vozili?