Author Topic: Project C.A.R.S • World of Mass Development projekt community simulacije  (Read 534431 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ZG2016RS

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Je problem je ako ne znaš šta koja postavka radi jer dobiti setup nije samo isprobavanje. Mora se znati šta se čime dobiva i šta gubi a onda naći treću stvar koja ce to poboljšati. Ja sam u početku jako mučio se u rfactoru dok mi kolege nisu pomogle i objasnile kako si rihtat. Sada znam neke osnove od kuda početi. Trenutno sada proučavam kako amortizeri funkcioniraju i kako ih podešavati.
FEDRO:Moram dodati da je ZG apsolutni kralj pretjecanja, instinkt i sposobnost kojom si on postavi idealnu situaciju je vanzemaljski :)
"Understeer" is when you hit the rival with the front of the car.
"Oversteer" is when you hit the rival with the rear of the car.
"Horsepower" is how fast you hit t

Offline Zoky

• Too Fast For You
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: ZokyCRO
    • G4G
Istina je da se u setup auta kuzim povrsno ali isto tako nemam i ne zelim potrositi toliko vremena na razvijanje istog da bi bio konkurentan s vremenima....daj mi stock auto da sjednem i vozim i gotovo.

To mi jedan od glavnih razloga zasto nisam ozbiljnije poceo sa iracingom jbg...

Offline Voss

• Slightly Mad
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
Drago mi je vidjet da se igra ipak svida nekima ovdje na forumu :) Nisam ipak ni ja lud kad je branim jer znam da je dobra, a vozim samo simulacije na PC-u i imam ih sve!

Izgleda da je PS4 input malo sjeban, brojevi i setup za volane i kontroler koji radi sasvim normalno na PC-u nerade tako na PS4. Nazalost nas decko programer koji je to sve implementirao nije pravi i iskusni sim vozac, a jedino je on imao pristup vise volan na PS4 i XBO dev kitovima.

Inace mi koristimo horizontalni FOV kao iRacing, a AC i rF horizontalni. http://www.projectimmersion.com/fov/

Offline Voss

• Slightly Mad
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
Istina je da se u setup auta kuzim povrsno ali isto tako nemam i ne zelim potrositi toliko vremena na razvijanje istog da bi bio konkurentan s vremenima....daj mi stock auto da sjednem i vozim i gotovo.

Jebiga tako je to i u pravom svijetu. Ako ides na karting utrke ili slicno nemaz ti isti kart kao konkurencija. Mozda jesu isti na papiru ali svatko ima svoj setup koji je prilagoden vozacu. Tebi mozda nece pasat njegov kart, a njemu nece tvoj.

Sto se tice iRacing i ozbiljnog utrkivanja: nema u iRacing puno vaznosti TT i hotlaps. Sve utrke su online s drugim ljudima, i kad dodes u top kategorije konkurencija je strasna. Ali ne zato jer su svi odvozili 1000 krugova i usavrsili svaki metar staze, i to uspjeli jednom slozit u savrseni krug kao u GTAcademy, nego moras se utrkivat s tim ljudima i snalazit se na stazi dok se medusobno pretjecete, idete u box, uzivo mjenjas strategiju ovisno o situaciji na stazi... doslovce kao prava utrka. Jedna mala greska na 50 krugu i ode ti utrka. Koncentracija i napetost u takvim situacijama je sto dijeli brze hotlap vozace od najboljih racera koji pobjeduju prvenstva i nose doma lovu.

S default setupom u bilo kojem iRacing autu ja mogu bit u top 5-10% na stazi, ti bi sigurno mogao i bolje. Tek kad udes u top klasu utrka koje traju po sat i pol, a ne samo 15-20min kao prve ce ti bit potrebno imat malo jaci setup. A uostalom setupi se dijele po forumu i uvjek se nadu dobri, vecina svoje setup ne krije od ostalih. I uvijek me iznenadi kako dva ili 3 tipa mogu odvozit isto vrijeme s totalno drugacijim setupom. Jedan meni nikako nepase a drugi kao stvoren za mene. Tako to ide.

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978

Jebiga tako je to i u pravom svijetu. Ako ides na karting utrke ili slicno nemaz ti isti kart kao konkurencija. Mozda jesu isti na papiru ali svatko ima svoj setup koji je prilagoden vozacu. Tebi mozda nece pasat njegov kart, a njemu nece tvoj.

Sto se tice iRacing i ozbiljnog utrkivanja: nema u iRacing puno vaznosti TT i hotlaps. Sve utrke su online s drugim ljudima, i kad dodes u top kategorije konkurencija je strasna. Ali ne zato jer su svi odvozili 1000 krugova i usavrsili svaki metar staze, i to uspjeli jednom slozit u savrseni krug kao u GTAcademy, nego moras se utrkivat s tim ljudima i snalazit se na stazi dok se medusobno pretjecete, idete u box, uzivo mjenjas strategiju ovisno o situaciji na stazi... doslovce kao prava utrka. Jedna mala greska na 50 krugu i ode ti utrka. Koncentracija i napetost u takvim situacijama je sto dijeli brze hotlap vozace od najboljih racera koji pobjeduju prvenstva i nose doma lovu.

S default setupom u bilo kojem iRacing autu ja mogu bit u top 5-10% na stazi, ti bi sigurno mogao i bolje. Tek kad udes u top klasu utrka koje traju po sat i pol, a ne samo 15-20min kao prve ce ti bit potrebno imat malo jaci setup. A uostalom setupi se dijele po forumu i uvjek se nadu dobri, vecina svoje setup ne krije od ostalih. I uvijek me iznenadi kako dva ili 3 tipa mogu odvozit isto vrijeme s totalno drugacijim setupom. Jedan meni nikako nepase a drugi kao stvoren za mene. Tako to ide.

Ivo ajde pitaj svoje programere da li postoji šansa da se može remote opcija ili second screen koristiti za razne podatke, pa da ne smetaju na HUD-u, naravno za ps4!? Pretty please :-)
PSN_ID: Dzidza1978

Offline Voss

• Slightly Mad
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *

Ivo ajde pitaj svoje programere da li postoji šansa da se može remote opcija ili second screen koristiti za razne podatke, pa da ne smetaju na HUD-u, naravno za ps4!? Pretty please :-)

Jeli neka druga igra to podrzava na PS4? Ja to nisam do sad vidio.

Iskreno to mi se cini kao dosta velika promjena i nesto sto se nece moc samo tako dodat. Prijenet cu zelju, ali nista nemogu obecat.

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Safety-_-Car
Ivo, onaj X, za izlaz iz igre...  Trebalo bi dodati YES or NO opciju kad se pritisne. Znam da je stvar navike i da se ne moze samo tako slucajno pritisnuti, ali svejedno.

Offline Voss

• Slightly Mad
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
Ivo, onaj X, za izlaz iz igre...  Trebalo bi dodati yes or no opciju kad se pritisne. Znam da je stvar navike, ali svejedno.

Znam, puno toga s menijima nije bas najbolje rijeseno. Iskreno ja bas nevolim nase menije, oduvijek su bili pre komplicirani i teski za pronalazit stvari.

Da samo znas koliko smo puta mjenjali sve, i to ne samo iz internih prijedloga, cijeli WMD forum je sudjelovao u tome i ovo je sto smo nakraju dobili. Bolje nego je bilo prije ali svejedno previse.

Offline kengas

• 22ms
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID gtsurgeons.com
Zao mi je sto u ovoj igri nikad nece biti TT-a sa default setupom auta,s
Zašto!?, nekima možda paše defaultni setup, a nekim ne. Zašto bi itko bio onda u prednosti. Svako si podesi kako misli da mu je najbolje. To je poanta.

Zamisli Sumahera i Senu kako pricaju na mobitel.

Kaze Sumi Seni : Ej, jesi vidio novi Subaru BRZ sto je l'jep. Kladim se da cu brzi krug na nurbu od tebe odvesti.
Znaci milina, reklama, reportaza, 2 asa u identicnom autu, samo skill u VOZNJI ODLUCUJE

E onda zovu Pikea: Hajd' i ti s nama !
Kaze Pike: Bjezi, jebo to, ne mozes mu stopzvrcnu na kvadrat u cincilator nakeljit. Jer ja znate volim simulaciju.

;D ;D ;D
Gt veteran superstar u penziji

Offline kizo_uzi_1

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • oštar pas
Nazalost nas decko programer koji je to sve implementirao nije pravi i iskusni sim vozac, a jedino je on imao pristup vise volan na PS4 i XBO dev kitovima.

.....dobro sad kad znamo i to , a jel se taj dečko može makniti i da dođe neki drugi dečko koji bi ispravio to sjebano? Neki pravi i iskusniji sim vozač . Pa da i mi smrtnici na konzolama dobijemo kako treba bit.!

unaprijed hvala!
<=  <=  brz kao vjetar ,  žestok  kao vulkan !    ID ; PSN nick;  lega_rovinj      wrROOOooom !!  

Offline Voss

• Slightly Mad
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
Nazalost nas decko programer koji je to sve implementirao nije pravi i iskusni sim vozac, a jedino je on imao pristup vise volan na PS4 i XBO dev kitovima.

.....dobro sad kad znamo i to , a jel se taj dečko može makniti i da dođe neki drugi dečko koji bi ispravio to sjebano? Neki pravi i iskusniji sim vozač . Pa da i mi smrtnici na konzolama dobijemo kako treba bit.!

unaprijed hvala!

Vjerovatno ce se drugacije implementirat sve to ubuduce. Morat cemo nabavit vise dev kitova i poslat volane drugim ljudima.

BTW jel itko razumije o cemu kengas prica, ja ga majke mi nekuzim uopce :P

Offline kengas

• 22ms
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID gtsurgeons.com
To i jeste problem developera sto ne razumiju ljude koji su jeli i na volanu i sa volanom.
Vise od desetljeca .   :-*

Offline Voss

• Slightly Mad
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
To i jeste problem developera sto ne razumiju ljude koji su jeli i na volanu i sa volanom.
Vise od desetljeca .   :-*

Nerazumijem ljude poput samog sebe??

Nemas PS4 ni dobar PC, sta onda vozis s tim volanom dok jedes, GT6? Samo to? U tome i jest bit tvojih problema s simulacijama. Nisu one za svakoga  :-*

Offline kengas

• 22ms
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID gtsurgeons.com
Ja sam veteran, jos malo 38.
Kad izadje GT7 cu si kupiti PS4.
Vrlo vjerovatno i pCARS ako ponudite ovo o cemu Zoky i ja pricamo.
Stock auto iz tvornice da je vozljiv i udri.
I GT6 me odbio sa power limiterima i hakiranim bolidima.

GT5 famozni gliser setup, napravljen za 15 minuta.
Pogledaj kako igra odlicno izgleda i odlicno se vozi i to milioni ljudi.  Kad se svi saberete na PC nema vas petina.

https://www.youtube.com/watch?v=jowlHHiwvsU

Offline Zoky

• Too Fast For You
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: ZokyCRO
    • G4G
Nemoj me krivo shvatit Ivo, daleko od toga da mi igra nije odlicna....mislim da ste napravili jeben posao, evo sad upravo otvaram pdf file sa postavkama feedbacka i idem to unijet u igru ali to opet ne znaci da nema prostora za napredak, nadam se da ce te nastavit radit na igri i konstantno je poboljsavat a kad smo kod toga, ima li kakve sanse da u vasoj igri zazivi online na principu iRacing liga i kategorija sa rejtingom i sustavom penalty-a, to bi bio pun pogodak ali kuzim da nije jednostavno izvest....