Istina je da se u setup auta kuzim povrsno ali isto tako nemam i ne zelim potrositi toliko vremena na razvijanje istog da bi bio konkurentan s vremenima....daj mi stock auto da sjednem i vozim i gotovo.
To mi jedan od glavnih razloga zasto nisam ozbiljnije poceo sa iracingom jbg...
Jebiga tako je to i u pravom svijetu. Ako ides na karting utrke ili slicno nemaz ti isti kart kao konkurencija. Mozda jesu isti na papiru ali svatko ima svoj setup koji je prilagoden vozacu. Tebi mozda nece pasat njegov kart, a njemu nece tvoj.
Sto se tice iRacing i ozbiljnog utrkivanja: nema u iRacing puno vaznosti TT i hotlaps. Sve utrke su online s drugim ljudima, i kad dodes u top kategorije konkurencija je strasna. Ali ne zato jer su svi odvozili 1000 krugova i usavrsili svaki metar staze, i to uspjeli jednom slozit u savrseni krug kao u GTAcademy, nego moras se utrkivat s tim ljudima i snalazit se na stazi dok se medusobno pretjecete, idete u box, uzivo mjenjas strategiju ovisno o situaciji na stazi... doslovce kao prava utrka. Jedna mala greska na 50 krugu i ode ti utrka. Koncentracija i napetost u takvim situacijama je sto dijeli brze hotlap vozace od najboljih racera koji pobjeduju prvenstva i nose doma lovu.
S default setupom u bilo kojem iRacing autu ja mogu bit u top 5-10% na stazi, ti bi sigurno mogao i bolje. Tek kad udes u top klasu utrka koje traju po sat i pol, a ne samo 15-20min kao prve ce ti bit potrebno imat malo jaci setup. A uostalom setupi se dijele po forumu i uvjek se nadu dobri, vecina svoje setup ne krije od ostalih. I uvijek me iznenadi kako dva ili 3 tipa mogu odvozit isto vrijeme s totalno drugacijim setupom. Jedan meni nikako nepase a drugi kao stvoren za mene. Tako to ide.