Author Topic: Project C.A.R.S • World of Mass Development projekt community simulacije  (Read 576981 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
Nego... Nešto zanimljivo... Isti auto i ista staza... Koliko vam odudaraju vremena?
Danas sam isprobao Zondu R, svi assisti off na Nordschleifeu i razlika između pCars i Forze 4 je oko 1 minuta   :o

Forza 8 minuta, pCars 7

Kakva je razlika između pCars i GT5?

neki dan vozio zondu r, išao sam 6.15min na RH gumama može i brže
stvarno vrijeme je oko 6.48 mislim

forza je u kur...
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
Evo nekst genj grafike, sve izgleda fenomenalno..
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

http://www.youtube.com/watch?v=BDE3zPNz9VA
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg

Offline ribafish

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
U pCars trenutni rekord je 06:06, u stvarnosti 06:47.

U igri Zonda r fuel load iznos 51kg, neznam kak je u Forzi il stvarnosti (odn koliko je iznos iz igre realan).

Sama staza je u jako ranoj fazi izrade tako da je moguce da nije 100% tocna, ekipa na WMD forumu se zalila da su udaljenosti izmedju pojedinih zavoja manje nego npr u GT5 i u nekim filmicima iako moguce da je to do pogleda kamere + "grbavost" staze u realnosti te tjera na veci oprez i manju brzinu, u igri je staza zasad vise manje ravna, rubnjaci i sl su u igri vise "praštajuci" nego u stvarnosti, Karussell se prolazi s vise od 110kmh, u stvarnosti je 90kmh + jos mnogi razlozi koji ce se s vremenom otkloniti, ima tu jos posla + fear factor, u igri gotovo uvijek ides 100%, a realno...  ;D

Druga stvar je tyre model, kroz koji mjesec dobivamo potpuno novi pa cemo vidjet kako tad stojimo s vremenima, mislim da ce on promjenit mnoge stvari..

Sve sto je do sad implementirano u samu igru je WIP i kao takvo ga treba gledati, tek cemo za godinu dana moci realno usporediti pCARS/Forza/GT vremena. Treba developerima dat vremena da naprave stvari kako su zamislili, igra je u pre alpha fazi i kao takvu je treba gledati.

Ovo je izjavio jedan od glavnih ljudi u SMSu upitan od kud tolike razlike u vremenu:

Quote from: Andy Garton /development director/
No idea yet, something does seen wrong as it's unlikely the absence of the fear factor would explain such a gap. We're pretty sure the car is very close, so the track needs to be checked again carefully.

(We also need to make sure those laps are clean, and wait for a more representative number of times to be set.)

EDIT:
Evo kaj je rekao prije par dana

Quote from: Andy Garton
I meant to post about this - we confirmed the length of the track is spot on, as are the corners themselves and elevation changes. We did however find some significant issues with track width. These will be sorted a.s.a.p. and should bring the times more into line.

Offline dr_Primus

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • PSN: dr_Primus
Moguce da je stvar sa gorivom... Jer u rivalsima se ne trose gume ni prazni tank i nema stete.

Brw... Forza nije u ku... Jos uvijek mi je najbolja (ne nuzno najrealnija) voznja koju sam vozio :)
Vozi miško

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Svi bi mi htjeli biti TOMIVAV :D
Kako god okrenete, iz svega što ja vidjeh najveće razlike među igrama su uvijek u tome kako su "uprogramirali" baš gume. Pa je potpuno nemoguće s bilo kakvim uvjerenjem reći da su "te i te gume iz igre x" IDENTIČNE "tim i tim gumama iz igre y", a kamoli da se to pokušava istovremeno sa 3 ili čak 4 igre...

sve druge razlike men' se čine nesto manjim.
PSNid- PhaedrusSocrates:"EAT MY GRAINING!" 8)

Imamo samo jedno spasonosno rješenje..... odbiti isporuku Perkovića... objavit Nijemcima rat i odmah se predat.

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
Na ovoj smo generaciji igracih strojeva konacno gobili staze koje su 99% jednake u igrama (one stvarne, naravno), a ne da recimo Nurb GP u 3 igre izgleda neprepoznatljivo. Sad ocekuj(e)mo i fizikalije koje ce se medjusobno podudarati, dakle biti 99% realisticne, pa ce se ponuda simulacija razlikovati samo po izboru auta, staza i igracih modova, te naravno kvaliteti izvodjenja. Nemam pojma sto sam napisao, jutro je, ali shvacate namjeru.  :)

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
Pa vremena iz igre će uvijek biti brža, nema straha od razbijanja auta, borbe za život....  :)
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline iced16

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Pa vremena iz igre će uvijek biti brža, nema straha od razbijanja auta, borbe za život....  :)

Da, istina... Al ovdje čak i pored ''fear factor-a'' ima još viška vremena... odnosno manjka...
"Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life; I have been doing it all my life and it stands out above everything else."

Ayrton Senna

Offline ribafish

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
/fan made da nebi bilo zabune ;)/

EDIT:
Koji je ovo auto? Aston Martin mozda? Developeri su objavili ovu sliku i ubrzo je povukli s foruma, nagadja se koji od nenajavljenih auta je ovo..

Offline ribafish

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Malo o novoj fizici i AI:

Quote from: Ian Bell/Head of Studio/
We're doing a lot of 'bitsy' work on the physics on an ongoing basis but the major improvements will only be implemented in the builds when they are at least roughly complete. As per AJ's thread, we are already internally testing the new tyre surface model which is an important part of the new tyre model as a whole.

The new dynamics model is basically complete also but again, a lot of implementation work is required. These things normally take years not weeks but we're doing it in months.

This is game dev, this is how it works. Normally a game is fairly shit at this stage of development. We're way ahead of the normal curve simply due to the WMD system forcing us to be.

Be patient ;)

Quote from: Ian Bell
I've seen some AI mentions in here also. The above reply for physics also applies. We're completely rewriting the AI code from scratch. This takes a long time but we have our best people on it (SteveD mainly) and the aim, again, is to have the best AI ever.

First implementation of this new system is scheduled to hit the builds in 8 weeks time.

Lijepo je vidjeti da sve napreduje po planu ;)

Offline Troma

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: martin_troma
Finally, in one sentence, what did Formula One mean to you Mark?
Tricky... It was precision. It was the pinnacle.

Offline DogZy

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Strašne slike. I tako sam rekao za sve prijašnje  8)
You are aiming for just one sweet spot in the corner. It's the point where centrifugal and cornering forces reach their equilibrium, where they are all at once replaced with acceleration.
APEX - The invisible vertex of a corner, a place where the fastest lap times are recorded.

Offline ribafish

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Kao odgovor na GRID2 8)