Ne znam te odgovore, a mislim da ih nitko i ne zna trenutno.
Ono sto znam je da ce u studenom 2014 install-base za nextgen konzole + steambox (koji ce tek tad negdje mozda izaci) biti zanemariv u odnosu na install-base ove generacije konzola kakav je bio pocetkom 2013 kada je pCARS trebao izaci (cca 140 milijuna PS3+X360).
Buduci da je sve dosad investirano dosad i potroseno, a sav novi razvoj ce kostati nove novce i jos vece (vise se trosi pred sam kraj razvojnog ciklusa + troskovi razvoja za nove platforme su sami po sebi veci), index povrata se samim tim smanjuje. Takodjer, daljnje neizbjezno otvaranje financiranja za nove clanove dodatno razvodnjava index, osim za one koji ce nastaviti ulagati u velikim iznosima. Takodjer, sama cinjenica da ce "nextgen" verzija izaci za trziste koje ce u startu imati barem 8X manje install-basea dodatno gura citavu matematiku nadolje. Tako da se ja vise ne nadam povratu u razmjerima koji su postavljani u pocecima, ako bude 1:1 bit cemo svi prezadovoljni (mada i tu ima pitanja na koja jos nemam odgovore).
Sto se tice dobivanja same igre, pojma nemam, ali ono sto sam gotovo 100% siguran je kako ce obje nextegen verzije i steam verzija (PC, odnosno Steambox) biti u ogromnom dijelu digitalni offset i uopce se ne bih cudio da igra niti nece postojati u fizickom obliku osim u vrlo maloj nakladi. Proizvodnja i distribucija igre na disku, posebno za cak 2 platforme i za cijeli svijet, je gotovo samoubilacka misija bez srednjeg ili velikog publishera, a sve sto smo naucili dosad govori kako je pronalazak publishera koji bi bio spreman dijeliti zaradu od prodaje sa desecima tisuca malih investitora (to smo svi mi) vjerovatno nemoguc zadatak. Po mom misljenju, SMS ce iskoristiti self-publishing kanale za digitalnu distribuciju za sve tri platforme i kompenzirati troskove za izdavanje igre na disku. Medjutim, sve to ce posredno utjecati na vidljivost igre za mainstream i dobavljivost za vecinu instant-buy publike koja na Zapadu i dalje u ogromnim postocima kjouje u klasicnom retailu.
Da skratim, kad i ako dobijemo mogucnost odabira platforme za pCARS, siguran sam da ce raditi iskljucivo o digitalnim verzijama.