Author Topic: Project C.A.R.S • World of Mass Development projekt community simulacije  (Read 578641 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mr.Steady

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN iD: Jura69
Malo mi je ovo dugo cekanja.
Al ako nista drugo ovo je dalo konacan odgovor na moje pitanje ps ili pc verzija.
Imat ce se sto igrat na ps4 dok gt7 ne dode u meduvremenu ps3 ce gt6 vrtit.
Samo da onda izbace nesto super a ne jel ajmo rec ko gt5 koji me nije previse odusevio (nekako sp komponenta, to mi je srz svih igara, mp bonus).
beep beep im a jeep!

GT5 Gamercards

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Ma sve ce se to rjesiti za godinu dana bez beda, ali vlak ce dotada drugacije izgledati skroz.

Da se razumijemo, ovo pricam iz pozicije investitora i jos uvijek sam bjesan jer je prvo propustena prilika da se u Q2 ove godine izda PS3/X360 verzija igre iz razloga koje sad necu spominjati. Potom je ovo sa nextgenom kuhano predugo, izgubilo se pola godine, tocka. Riba, znam sve to i predobro, ali nije se smjelo toliko cekati. Komercijalno, puno propusta po mom misljenju, a razlozi nisu uvijek objektivne prirode. IMO naravno. Ali okej, bolje ikad nego nikad, to svakako.

Iz pozicije ljubitelja zanra, nema beda nikakvog: taman cemo se polako zasititi GT6, a dovoljno ljudi ce nabaviti PS4 i ovo ce biti genijalna premosnica do GT7, nadam se zajedno s Assetto Corsom.

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
Ma ovo da dođe i 2016 bit će genijalno. Stvarno se radujem stazama od SMS-a, a i naš Ivo lijepo crta, svaka mu čast. Što veli Amar, taman izigramo GT6 i onda upiknem PS4 i ovo. Jipi.  :)

Offline Mr.Steady

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Amare kako si spomenuo investitore...
Ja sam onaj full member ili tako nesto sto dobijem igru kad bude izasla, to ce se birat pretpostavljam na njihovom sajtu/forumu i onda dobivamo digitalnu igru ili ce nam kutiju slat?
I jos pise kao da bi dobili neki postotak od prodaje, sad to vrijedi samo za vece investitore ili od nekog "ranka"?

Pitam informatvno jer realno ne ocekujem nista i uzeo sam to cisto da skinem koji build tu i tamo i da odmah rjesim pitanje kupnje kad izade ali ako se moze piknut neka sica zasto ne....

I to sto kazes premosnica za gt 6 i 7 :)
beep beep im a jeep!

GT5 Gamercards

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Ne znam te odgovore, a mislim da ih nitko i ne zna trenutno.

Ono sto znam je da ce u studenom 2014 install-base za nextgen konzole + steambox (koji ce tek tad negdje mozda izaci) biti zanemariv u odnosu na install-base ove generacije konzola kakav je bio pocetkom 2013 kada je pCARS trebao izaci (cca 140 milijuna PS3+X360).

Buduci da je sve dosad investirano dosad i potroseno, a sav novi razvoj ce kostati nove novce i jos vece (vise se trosi pred sam kraj razvojnog ciklusa + troskovi razvoja za nove platforme su sami po sebi veci), index povrata se samim tim smanjuje. Takodjer, daljnje neizbjezno otvaranje financiranja za nove clanove dodatno razvodnjava index, osim za one koji ce nastaviti ulagati u velikim iznosima. Takodjer, sama cinjenica da ce "nextgen" verzija izaci za trziste koje ce u startu imati barem 8X manje install-basea dodatno gura citavu matematiku nadolje. Tako da se ja vise ne nadam povratu u razmjerima koji su postavljani u pocecima, ako bude 1:1 bit cemo svi prezadovoljni (mada i tu ima pitanja na koja jos nemam odgovore).

Sto se tice dobivanja same igre, pojma nemam, ali ono sto sam gotovo 100% siguran je kako ce obje nextegen verzije i steam verzija (PC, odnosno Steambox) biti u ogromnom dijelu digitalni offset i uopce se ne bih cudio da igra niti nece postojati u fizickom obliku osim u vrlo maloj nakladi. Proizvodnja i distribucija igre na disku, posebno za cak 2 platforme i za cijeli svijet, je gotovo samoubilacka misija bez srednjeg ili velikog publishera, a sve sto smo naucili dosad govori kako je pronalazak publishera koji bi bio spreman dijeliti zaradu od prodaje sa desecima tisuca malih investitora (to smo svi mi) vjerovatno nemoguc zadatak. Po mom misljenju, SMS ce iskoristiti self-publishing kanale za digitalnu distribuciju za sve tri platforme i kompenzirati troskove za izdavanje igre na disku. Medjutim, sve to ce posredno utjecati na vidljivost igre za mainstream i dobavljivost za vecinu instant-buy publike koja na Zapadu i dalje u ogromnim postocima kjouje u klasicnom retailu.

Da skratim, kad i ako dobijemo mogucnost odabira platforme za pCARS, siguran sam da ce raditi iskljucivo o digitalnim verzijama.

Offline Mr.Steady

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Ko sto sami mislio, veci investitori a mi ako si pokrijemo pola cijene ili cijeli gotov proizvod super.
Samo da ne odgadaju dugo izdavanje za ps4 i xkutiju.
beep beep im a jeep!

GT5 Gamercards

Offline Voss

• Slightly Mad
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
Nažalost mi vec dosta dugo nista nezaradujemo od pCARS zbog Engleske porezne. Iako je to sad rijeseno jos nismo mogli počet novu rundu investicija. To znaci da moramo prezivljavat od drugih projekata i malo nas radi full time na pCARS. Sve se oduzilo. To nas je nažalost koštalo previse vremena i current gen konzole su sad ispali iz igre. Nitkome to nije drago, to nije bio prvi plan.

Sto se tice next gen konzola, nije lako postat official developer, i mi smo tek nedavno to službeno i postali. Nije da mi to nismo htjeli, od prvog dana kad se saznalo da će nove konzole doci mi smo kontaktirali MS i Sony i počeli pregovore. Mi smo mali i nemamo publishera pa nismo pri vrhu liste developera koji traže i cekaju dev kits. Sad ih imamo ali tek od nedavno. Sve je to spor i dug proces.

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
Samo hrabro, vjerujemo u vas, a kvaliteta je puno važnija od release datea.

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Slazem se s Ikralom. Kraj 2014 je trenutak kada ce Forza 5 vec biti na izdisaju zbog Horizona, a GT7 daleko od izlaska.

Ako se taj datum doista uhvati, bit ce fantasticno uzivati u pCARS u 1080/60.

Offline grozni2

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID- ivekh
možda malo glupo pitanje, ali dali se može igra skinut na komp....a da nisam investitor

Offline ribafish

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Ne, igra je dostupna samo investitorima  ;)

Offline grozni2

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID- ivekh
a investiranje odnosno prijave investitora je gotovo jel tak

Offline ribafish

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
a investiranje odnosno prijave investitora je gotovo jel tak

Investiranje je zavrsilo prije god dana ;) al postoje naznake da ce se opet otvorit zbog financiranja next gen razvoja, ako do tog dodje javit cu..

Offline ribafish

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Skacem od srece, fantasticno >

http://www.wmdportal.com/projectnews/project-cars-welcomes-mclaren-automotive/

1994 McLaren F1
1997 McLaren F1 GTR
2013 McLaren 12C
2013 McLaren 12C GT3
2013 McLaren P1

;D ;D ;D :o 8)

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
Za svakog ponešto, meni ne trebaju McLareni ali sigurno ću naći desetak auta po momukusu u igri. No ipak očekujem da će staze biti glavna zvijezda ove predstave, jednom kad doživi premijeru.