Author Topic: Project C.A.R.S • World of Mass Development projekt community simulacije  (Read 578815 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Safety-_-Car
 :o :o

E zbog ove igre ću vjerojatno kupiti PS4

Offline Voss

• Slightly Mad
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
Hvala decki :)

To su samo velike texture, i iskreno takve koristimo vec dugo, samo rijetko ih netko fino fotka kao na tim zadnjim slikama.

I samo da jos jednom ponovim, mi u igri nemamo photo mode, pa sve slike koje vidite na netu su in game screenshotovi dok se igra vozi, tako izgleda stalno.

Offline kizo_uzi_1

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • oštar pas
Nemogu vjerovati ,čak i sumnjam, ovo  pre dobro izgleda   :o, ako to bude tako kako je na slikama i sve ostalo .... najebo sam.
Ovo više nema nikakve veza sa igricama , ako se još kojim slučajem (a hoće) neka od pucačina pojavi sa ovakvom grafikom , morat ću ili na lječenje od ovisnosti  ili nastaviti solo život.... :-[
<=  <=  brz kao vjetar ,  žestok  kao vulkan !    ID ; PSN nick;  lega_rovinj      wrROOOooom !!  

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
Odlicno, odlicno.
:o :o

E zbog ove igre ću vjerojatno kupiti PS4
Mislim da ce tu doci do izrazaja veca snaga PS4 od X1. Mora.

Offline ribafish

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
http://gamingbolt.com/project-cars-uses-xbox-one-esram-for-deferred-render-targets-careful-use-mitigates-ps4s-unified-memory-advantage
Ja mislim da ce na kraju obje verzije bit iste..

Ja sam siguran da je Andy dao tu izjavu samo da bude potpuno profesionalan iz perspektive nekoga tko radi self-publsihing na obje platforme.

Nema govora oko toga da svaka multiplatform igra jednostavno mora bolje izgledati na PS4 ako se krene raditi optimizacija jer je hardver jednostavniji i jaci i to drasticno (kad kazem drasticno, onda mislim da nije sad jaci 10% vec 35-50% u cistom pixel-outputu).

Dakle, ako pCARS i bude "isti" na obje platforme, to neupitno znaci da developer namjerno nije isao raditi razliku koju je mogao, sto je svakako developer odluka.

Bez obzira na sve, jer me fanboy gluposti ne zanimaju, jedino sto ce biti IMPERATIV je da verzija za PS4 - na koju ce vecina nas ovdje ici - bude u 1080/60 ili bar 900/60. Svaku rezoluciju treba zrtvovati za FPS, sve ispod 60 ne dolazi u obzir. IQ i 60 fps im moraju biti prioritet, evo sad ovdje javno kazem da niti cu kupiti igru i da cu biti njen najveci kriticar svugdje gdje god mogu ako ne bude isla u 60fps, ma kakve god rezolucija morala podnjeti zrtve.

Nema isprike za zrtvu 60fps, jednostavno nema.

Spustanje frameova na ustrb glupih DOF efekata ili stajanzam, nekave Alphe koja je bitna samo dosadnim graphic-whorevoima je najgora stvar koja se moze dogoditi nekoj simulaciji voznje. IQ treba biti prvi prioritet, FPS drugi, sa zadrzavanjem svih dijelova igre koji su bitni: globalna rasvjeta, promjena dana i noci, vremenski uvjeti, dinamicki damage, cestice i slicno. Ako to sve znaci 720p/60 fps, moze, hvala lijepo, 720p/60fps - jer sa dobrim IQ i dobrim AA 720p/60fps izgleda fantasticno i na 1080 ekranima i neka bude tako.

Ali da sve to bude u igri i da dobijemo sve sa 1080p/30fps kako bi se mogli busati u prsa sa 1080p, hvala vam lijepo - dzaba ste krecili. Molim svoje novce nazad, jer nisam potpisao za jos jednu Forzu Horizon ili 30fps koje mogu trpiti u nekim arkadama ili slicno, ali u simulacijama nikako, posebno ne na hardveru sa +1.5TF, multicore CPU i 8GB RAMA. Ako je optimizacija problem, splitajte timove ili radite sto treba. Ali kad citam ovo sto si linkao starnu prije, meni ti smrdi na "zelimo 1080/60, ali cemo ga zrtvovati za "ikustvo racinga"". I vec sam na pola puta da opet pocnem spammat WMF forum, a nisam dugo, preko godinu dana.

Ivo, kako to mislis nema Photo Modea? Okej, znam na sto mislis kada razmisljamo u formi GT/Forza photomodea (gdje igra renderira fotke zasebno uz highres LOD i teksture), ali hoce li konzolaske verzije korisiti Big Textures? I hocemo li moci pauzirati replay i snimati fotke s nekim free camom?

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
Potpis na 60 fps, igra apsolutno ne mora izgledati kao na ovim slikama, ali mora ići kao Forza, dakle GLATKO. Ivo, nosi glase tamo u SMS da tuđe nećemo, 60 fps ne damo! I šta je kume IQ? :-)

Offline ribafish

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Potpis na 60 fps, igra apsolutno ne mora izgledati kao na ovim slikama, ali mora ići kao Forza, dakle GLATKO. Ivo, nosi glase tamo u SMS da tuđe nećemo, 60 fps ne damo! I šta je kume IQ? :-)

Image quality ;)

Offline Ficho750

• Karting Dominator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • psn id: FICHO750
Samo da na ps4 ne bude sierra cosworth sa onakvim farovima kao na slici sa prethodne stranice...
Bolje Passat u dvorištu nego Opelove ratkape u garaži

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Samo da na ps4 ne bude sierra cosworth sa onakvim farovima kao na slici sa prethodne stranice...

Drago mi je da nisam jedini koji je to primijetio. Nema transparencije, samo refleksija na povrsinu, bezveze izgleda i kvari dojam, slazem se.

Offline Voss

• Slightly Mad
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
Budite bez brige, od ta 4 nova auta samo je jedan skoro gotov, Mercedes 300 SEL. Ostala tri nemaju niti jednu texturu na sebi :) Oni su jos PreAlpha ali smo odlucili izdat ranije aute da ljudi imaju nesto novo za vozat preko praznika.

Sierra ce izgledat isto kao 300 SEL sto se tice farova i ostalih detalja ;)

Amare sto se tice photomoda, da mislim na to da mi ne renderiramo posebno scenu za lijepe slike, samo ingame pause i screen capture. Iskreno neznam 100% kako ce radit photo mode na konzolama i PCu u konacnoj verziji. Znam da to zelimo imat ali neznam di je na listi prioriteta i dali ce upast u verziju 1.0.

Sto se tice 60fps potpuno se slazem, i znam da interno svi isto to zelimo postic (1080p i 60fps). U najgorem slucaju zelim vidit opciju u igri pod grafickim settingsima da se moze birat izmedu full image quality i 30fps i opcija s manje efekata ali s 60fps. Netreba bit slozeno kao na PCu di postoje 20ak paramatara koji se mogu namjestat, nego samo da 2; full effects i 30fps i less effects i 60fps. To nece bit drasticna razlika u samom prikazu jer neki effekti su jako skupi a nepridonose puno, pa i da ih nema nece bit velika razlika. Otom potom.

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
Ovo sam mislio napisati, opcija 30 ili 60 fps, ali vjerujem da vi i sami znate što radite te nema potrebe da se miješa bilo tko drugi u način na koji ćete izvesti takve stvari. Vjerujem da 99.99% fanova simulacija smatra 60 fps kao obavezan feature, a posto je to ciljana publika sve je jasno. Naravno, pošto će igru kupovati i casual igrači, treba i njima pokušati udovoljiti, ali ne vjerujem da će vam 60 fps oduzeti toliko resursa da ne bi mogli isporučiti igru vrhunskog izgleda u toj kombinaciji. Što kažeš, neke stvari su tu samo za show, traže puno a nema koristi neke.

Offline maliDjuro

• Anime Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Ja bi da bude kvačica za Advanced Settings...
Naime, već desetljećima developeri tretiraju vlasnike konzola kao idiote... Pa od toliko, bar 1% zna što radi, a to je daleko veći postotak nego oni koji se igraju na PC-u...
Nikad nije kasno za sretno djetinjstvo, samo, što si stariji, igračke su skuplje.

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
A kad vec pricamo o tome, evo frisko od maloprije, prvi pravi CPU benchmark, pogadjamo cije tvrdje od prije izlaska konzola padaju u duboku vodetinu:
http://gamingbolt.com/substance-engine-increases-ps4-xbox-one-texture-generation-speed-to-14-mbs-12-mbs-respectively

Ljudi nece voljeti iste igre na platformama s toliko razlike i bok. Tko bude isao na "lowest common denominator" trpit ce velike PR i community posljedice, a svi znamo da vocal minorities mogu danas potrgati i najvece.

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
Bravo Đuro, ti si pravi vox populi! Mislio sam da su procesori isti u konzolama? Možda PS ipak kuca na 2.0?