http://gamingbolt.com/project-cars-uses-xbox-one-esram-for-deferred-render-targets-careful-use-mitigates-ps4s-unified-memory-advantage
Ja mislim da ce na kraju obje verzije bit iste..
Ja sam siguran da je Andy dao tu izjavu samo da bude potpuno profesionalan iz perspektive nekoga tko radi self-publsihing na obje platforme.
Nema govora oko toga da svaka multiplatform igra jednostavno mora bolje izgledati na PS4 ako se krene raditi optimizacija jer je hardver jednostavniji i jaci i to drasticno (kad kazem drasticno, onda mislim da nije sad jaci 10% vec 35-50% u cistom pixel-outputu).
Dakle, ako pCARS i bude "isti" na obje platforme, to neupitno znaci da developer namjerno nije isao raditi razliku koju je mogao, sto je svakako developer odluka.
Bez obzira na sve, jer me fanboy gluposti ne zanimaju, jedino sto ce biti IMPERATIV je da verzija za PS4 - na koju ce vecina nas ovdje ici - bude u 1080/60 ili bar 900/60. Svaku rezoluciju treba zrtvovati za FPS, sve ispod 60 ne dolazi u obzir.
IQ i 60 fps im moraju biti prioritet, evo sad ovdje javno kazem da niti cu kupiti igru i da cu biti njen najveci kriticar svugdje gdje god mogu ako ne bude isla u 60fps, ma kakve god rezolucija morala podnjeti zrtve.Nema isprike za zrtvu 60fps, jednostavno nema.
Spustanje frameova na ustrb glupih DOF efekata ili stajanzam, nekave Alphe koja je bitna samo dosadnim graphic-whorevoima je najgora stvar koja se moze dogoditi nekoj simulaciji voznje. IQ treba biti prvi prioritet, FPS drugi, sa zadrzavanjem svih dijelova igre koji su bitni: globalna rasvjeta, promjena dana i noci, vremenski uvjeti, dinamicki damage, cestice i slicno. Ako to sve znaci 720p/60 fps, moze, hvala lijepo, 720p/60fps - jer sa dobrim IQ i dobrim AA 720p/60fps izgleda fantasticno i na 1080 ekranima i neka bude tako.
Ali da sve to bude u igri i da dobijemo sve sa 1080p/30fps kako bi se mogli busati u prsa sa 1080p, hvala vam lijepo - dzaba ste krecili. Molim svoje novce nazad, jer nisam potpisao za jos jednu Forzu Horizon ili 30fps koje mogu trpiti u nekim arkadama ili slicno, ali u simulacijama nikako, posebno ne na hardveru sa +1.5TF, multicore CPU i 8GB RAMA. Ako je optimizacija problem, splitajte timove ili radite sto treba. Ali kad citam ovo sto si linkao starnu prije, meni ti smrdi na "zelimo 1080/60, ali cemo ga zrtvovati za "ikustvo racinga"". I vec sam na pola puta da opet pocnem spammat WMF forum, a nisam dugo, preko godinu dana.
Ivo, kako to mislis nema Photo Modea? Okej, znam na sto mislis kada razmisljamo u formi GT/Forza photomodea (gdje igra renderira fotke zasebno uz highres LOD i teksture), ali hoce li konzolaske verzije korisiti Big Textures? I hocemo li moci pauzirati replay i snimati fotke s nekim free camom?