Author Topic: Project C.A.R.S • World of Mass Development projekt community simulacije  (Read 534440 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mrav1337

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
  • PSN id: Mrav1337
Koliko sam uspio zaključiti kroz sve ove postove glavni problem je što večina ekipe od pcarsa očekuje da bude kao GT6 sa nextgen grafikom boljim zvukom itd itd tako da ubije vrijeme čekajući GT7.

Ako prihvatite pcars kao igru za sebe bez usporedbi mislim da ćete je svi zavolit.

Kao što GT serijal sam sebe naziva the real driving simulator , osobno mislim da pcars spada u kategoriju racing simulator i tu treba podvuć crtu.

Ovo je po prvi puta da konzolaši mogu iskusiti nešto što je dosada izlazilo samo kao PC naslov i dosta ljudi je ostalo zbunjeno sa svim postavkama od volana do setupa itd. itd. a to je ono na što smo većina nas koji su na PC navikla.

Svijet racing simulacija zahtjeva puno volje da bi na kraju izbacilo osmijeh na lice a vjerujte mi isplati se samo nije za svakog pogotovo za ljude tankih živaca.
Kao što na F1 i WTCC, BTCC, itd. itd. vikendima  postiji practice, kvale i na kraju utrka tako treba pristupiti i u samoj igri.
Sve to skupa traži od vozača da radi sve ono za što je u F1 zaduženo preko 100 ljudi tijekom trkačeg vikenda.
Vozač, majstor koji slaže setup ili onaj barba što kalkulira sa taktikom ste ustvari sad samo vi.
Simulacija zahtjeva puno znanja vezano za automobil tj setup. Rus, Zagi, Spigi itd će vam moći dobro objasniti koliko tu zajebancije ima da bi izvukli sami maximum i došli do postolja.

U godinu dana sam pročitao toliko teksta vezanog za telemetriju automobila te koja postavka setupa automobila djeluje na šta da bi danas samostalno mogao složiti setup i biti konkurentan na gridu. Kada sami poštimate automobil za kvalifikacije, trku i na kraju još pobijedite meni osobno nema većeg zadovoljstva. Naravno govorim o online utrkivanju. I kad to sve super izgleda na jednoj stazi, nova staza zahtjeva kompletno sve iz početka.

Osobno sam vozio pcars kroz razne buildove i mislim da ima puno potencijala i fino se vozi i uživao sam. Odlična stvar je što nudi priliku svima koji nisu da probaju nešto više od tipičnog sjedi vozi sistema a da je ipak tu još uvijek uključen segment karijere, quick race što npr rfactor ili iracing uopće nema. Potpisujem Voss-a koji je to sve fino objasnio. Meni se baseline setup vozio sasvim fino jer nisam pcars za ozbiljnije utrkivanje niti vozio.

Zato volan u ruke i puuuno volje i strpljenja isplatit će se  :D

Offline grozni2

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID- ivekh
Kao sto rekoh prije ja sam ovo cudo igrao mozda sat vremena jer nisam imao previse vremena,nadam se da cu kroz vikend moc vise. Al tih prvih sat vremena mi je bilo cudo i to na dobar nacin. Moj najveci problem je porihtavanje te nesretne kocnice koju cu uskoro nadam se sredit kak se spada. Vozio sam RUF-a i R8 i meni odlicno iskustvo. R8 podupravlja kak se i ocekuje od njega ,a kad ga stisnes prije apexa ide na bok kak bi i trebal. Njega sam vozio i na stazi i na cesti i mogu rec da je to tu negdi. Naravno niti jedan od tih auti nece bit 100% u odnosu na stvarne inacice jer je to ipak virtualno te niti jedan simulator nemre simulirat osjecaj kocenja i same kocnice. A o osjecaju brzine da ne pricamo. I tak na to treba i gledat, a niti je to simulator koji koriste F1 vozaci i neznam kaj....al mi je puno prirodniji od gt6. Tu bar mozes malo omeksat moment okretanja volana dok je u gt6 to bilo nemoguce. U gt6 kad je auto otisao na bok, volan se ukrutio da ga nisi mogao sam s lakocom okretat,onako kako bi ga mogao u stvarnosti okretati. Eto to je neki moj pogled na svijet.

Offline Ficho750

• Karting Dominator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • psn id: FICHO750
Evo tko zeli se zabavljat oko volana. Ima posla ali totalno druga prica poslije. Ima za svaki auto setup. Inace, podrska volana zesca katastrofa.

http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?24055-Universal-FFB-Settings-for-PS4-XB1-Spreadsheet

ovo je bomba, sad smo probali 2 auta (mclaren f1 i merc c cupe dtm) i stvarno druga igra, savršen osjećaj na volanu, perfekcija.
Samo da se na svima to poštela i igra postaje mrak.

Tenks hendrix
Bolje Passat u dvorištu nego Opelove ratkape u garaži

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Svi bi mi htjeli biti TOMIVAV :D
No steta onda da nije developer za svaki auto nastimao te ili sl.postavke (dakle za svaki auto), a zatim rekao ''vi izvolite ovo more opcija da to kvarite ili popravljate - a evo vam i gumb da sve uvjek mozete vratiti u pocetno stanje''?

I zasto je Fanatec GT3 RS volan (a i GT2 i 911 volani) samo emulator volana, (dokaz je u tome da je bez ikakvih opcija kalibracije icega i jos polovine ostalih opcija i apsolutno besmislen osjecaj u igri - daleko gori od defaulta onih volana koji su podrzani bas kao volani).
PSNid- PhaedrusSocrates:"EAT MY GRAINING!" 8)

Imamo samo jedno spasonosno rješenje..... odbiti isporuku Perkovića... objavit Nijemcima rat i odmah se predat.

Offline kengas

• 22ms
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID gtsurgeons.com
L'jepo je biti brz, l'jepo je pobjediti, l'jepo je odvesti ludjacki dobro vrijeme na TT(pogotovo ako znas da su svi istog setupa ),
A jos l'jepse je uzeti i voziti DEFOULT auto bez icega osim da mu se pogase sve asistencije i stave losije gume ili se trkati sa desetak takvih istih sa razlicitim volanima.
To je naravno samo moje misljenje ili mozda i nije...samo moje...misljenje...

L'jepo je i biti lud ako se znas nositi sa tim. 
Fakat mi se riga na rijec simulacija.           ;D
Gt veteran superstar u penziji

Offline grozni2

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID- ivekh
Simulacija,simulacija,simulacija,simulacija,simulacija..........................................simulacija,simulacija,simulacija,simulacija  ;D

Offline romano2603

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • zovu me.... BERO :)

Fakat mi se riga na rijec simulacija.           ;D

treba prije "pojesti" nešto da bi se moglo povraćati ;) Žišku?  ;D
If everything seems under control, you're just not going fast enough!

Offline kizo_uzi_1

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • oštar pas
Evo, pozivam Kizu i Lisca koji su vozili na kontroler, i Zokija i Fichu koji su vozili na T300 da daju svoja razmisljanja, kao i Fedra i Djuru (t500), i sve ostale koji su vozili.

Da ne bude da pricam bezeveze :)
...jednom kad probaš i koristiš volan ,ovakva vrsta igre jednostavno je bezveze voziti na konrtoler , ali ljudima koji nisu i ne misle kupovati volan ova igra postaje nočna mora . Jednostavno ne možeš naći neku zlatnu sredinu ,kako podesiti upravljivost auta .
 Npr. ako nekako  uspijem podesiti upravljivost auta sa zadnjim pogonom ,poslje toga uzeti auto sa prednjim TOTALNO JE NE VOZIVO ! možda i nebi bio problem oko toga ,kad bi postavke bile jednostavnije u dva poteza ,ali ne !
     Moraš otići  u postavke ,napraviti totalni restart svih postavki koje si sat dva radio ,zatim nabrzinu ponovo namještati postavke za prednji pogon i moliti boga da će se auto sa prednjim pogonom voziti bar neko vrijeme ,jer ako se ljudima ne svidi i požele se vratiti na zadnji pogon ,ajde opet van ,restart postavki ,zatim ako prije nisi zapisao na papir postavke za zadnji pogon ,najebo si .....

Zašto sve to govorim ? Jer 80% postavki koje se namjeste za volan , na kontrolerima su bezpotrebne ,jer gljiva ne prenosi apsolutno ništa od toga ,osim što se treska u rukama ,a opet igra je tako namještena da moraš svašta namještati kao da imaš volan i kako to testirati ? na stazi?? kad kontroler ne prenosi ništa od toga .

Te jebene opcije su trebale biti puno jednostavnije  ,a ne staviti kao sizifov psao  ?!?! Neznam ? npr. postavke A i B ,možda i za formule C ,čovjek pošteluje u dva dana sve  aute i samo u boxu odredi koje će voziti A,B ili C
     Ovo što se govori da je prodaja uspjela .... to je relativna stvar ,jer jedina je igra ovog tipa na novim konzolama ,i baš zato bi trebali pozabaviti se time da širim masama omoguće guštanje i zabavu ,a ne tlaku..

<=  <=  brz kao vjetar ,  žestok  kao vulkan !    ID ; PSN nick;  lega_rovinj      wrROOOooom !!  

Offline Ledu505

• Doktor Osobne Prakse
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Direktor Svemira
Znaci ako volan nije u planu neko vrijeme, ne isplati se niti pokusat "đojstikirat"?
Ono sto je lako, ne radi svatko.

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Safety-_-Car
Nakon 2 i po godine vožnje simova, naučio sam gotovo sve što je bitno.

Evo jedna od najvažnijih stvari. Treba si dobro podesiti položaj za volanom u kokpitu i pogled na stazu (u daljinu). To je nešto najvažnije za brzu i preciznu vožnju iz kruga u krug.

Zakozvani FOV (Field of view)....

Janko mi posudio Cars, sad sam oko jedan sat vozio. Igra je jako dobra. Uzeo sam Megana i odmah na prvom zavoju testirao lift off over steer. Radi, i to odlično. Prvo što sam primjetio da su stavili visoki FOV (80). Tu im nije bila namjera preporučiti taj FOV, jer svaki vozač treba podesiti prema svom setupu. Ovisno o veličini monitora i daljine sjedenja od njega. 80 je jako loše za skoro sve. Ako još tako vozite , odmah mjenjajte. Na niže naravno. Evo ja sam malo podešavao i došao do nekih 62. Za početak probajte tu brojku, pa ako vam odgovara stavite i niže. Ako će vam biti čudno tako vozit, neka. Ali tako stavite. Prilagodba traje jako kratko. A za uzvrat dobivate puno prirodniji izgled i "kretanje" staze, što će se jako reflektirati na vašu konstantnost i brzinu. Pogotovo oni koji će voziti TT.

Isprobavajte dok vam određeni FOV ne "sjedne".

Ako će vam pozicija u kokpiti biti previše naprijed (slika s manjim FOV-om je optimum), možete je podesiti. Retrovizori će vam se napola sakriti i to je normalno. Svaka ozbiljnija simulacija ima virtualni retrovizor. Koristite samo njega. Ja ga nisam pronašao, ali vjerujem da je negdje u postavkama.

Evo primjer:

Ovo je default. Pohvalno je da se FOV može za svaku kameru posebno popdešavati. To još nisam vidio ni u jednom simu. Nas interesira samo pogled iz kokpita, i niti jedna druga ne dolazi u obzir.

Ovo je sa FOV 80. Tako se ne može voziti. Možda se po slikama niti ne vidi neka velika razlika, ali je, razlika je ogromna. Vidjet ćete kad se provozate po stazi.

Ovo je već jako dobro. FOV 62. Npr., u iracingu se još s manjim FOV-om vozi. Trebalo mi je malo da se priviknem, ali poslije skužiš prednosti.

Ovako sam ja sebi podesio. Za sad.

Čitam da na konzolama volan nije baš podešen. Ja vozim na PC-u i postavke nisam ništa dirao i skroz je OK. Kad budu počele trke na race2play.com, onda ću se sa time zabavljati.

I da, volan treba za svaki auto lagano prilagoditi od onoga što ste si podesili kao svoj default. To je normalno kod svih simova. Isto kao i FOV.

Dule, ako nemaš volan, ne kupuj.

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
Eto daš im pravu simulaciju na konzoli, ne valja, daš im opcije svakakve ne valja.
Ljudi ostarili ste i postali čangrizavi :-).Kad dodje GT7, opet nešto neće valjat, opet neće biti neke opcije, a baš ta nam treba... i tako u krug. Nema zlatne sredine :-p.

Iz moje perspektive ovo je zakon što su napravili, i što su dopustili sve opcije. dali je komplicirano jeste, ali jednom kad namjestiš kako ti paše to je to.

Što se tiče tuninga auta, isto mi je zakon, a pogotovo tko voli TT. Karijera i naš online se uvijek mogu voziti sa defaultnim setupom. Postoji mogućnost snimanja setupa, pa snimimo jedan defaultni za naš online i ostale kako tko hoće. Sigurno je brže i bolje nego mjenjati ulje, pa kupovina dotičnog auta, pa kupovina guma i sl, pa netko nema auto, pa je zaboraio staviti adekvatne gume....

Tko želi stvarno guštati, utrkivati se pošteno, onda je došao na svoje, a tko neće e jebat ga, neka ne kupuje igru.

Sigurno će još izaći pečeva gdje će se stvari popraviti.
PSN_ID: Dzidza1978

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
Da, taj Field of View je presudna stvar, ne zbog preglednost već pozicije vozača. U GT6 mi jedino defaultni paše, iako se iz nekih auta kurca vidi.
Mislim da Shift ima bliže ovom drugom i okay je.

Offline Zoky

• Too Fast For You
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: ZokyCRO
    • G4G
Zao mi je sto u ovoj igri nikad nece biti TT-a sa default setupom auta,samim time za mene bilo kakva kompetitivnost u tim natjecanjima gubi smisao i ostaje mi jedino online za igrat s ekipom....

@Sasa upravu si u vezi FOV-a,kizo i ja smo dosli do istog zakljucka jucer,on je testirao i veli da mu je puno bolje a ja cu danas jer sam dosad vozio s haube....

P.S Topla preporuka za postavke force feedbacka s linka iznad,kak bi se reklo to je to sad. ;D

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
Zao mi je sto u ovoj igri nikad nece biti TT-a sa default setupom auta,s
Zašto!?, nekima možda paše defaultni setup, a nekim ne. Zašto bi itko bio onda u prednosti. Svako si podesi kako misli da mu je najbolje. To je poanta.
PSN_ID: Dzidza1978

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Safety-_-Car
Evo sad vozim Focusa na nurbu. Mogu samo reći svaka čast. Stvarno nisam ovo očekivao :o :o
Znao sam da je dobra igra, ali ovako dobra nikad ne bi pomislio. Mogu reći da mi je ponašanje auta, volan i sve prirodnije nego na AC. A zvuk forda najbolje pogođen od svih igara što sam vozio. I biti, točno tako zvuči u pravom autu (kao što znate vozio sam ST-a, a u suštini to je isti motor. Prodao sam ga, sad se vozim u "lađi" :(). Idem sad stavim FOV na 59, da još dobijem bolji osjećaj staze.