Author Topic: (PC) rFactor 2  (Read 144890 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline ribafish

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Re: (PC) rFactor 2
« Reply #120 on: October 24, 2012, 17:47:54 »
I prvi se placa ;D ;D

Uglavnom rF 2 je 44 baksa s tim da svaku god moras dodatno placat 12 $ godisnje pretplate.. Ako zelis lifetime onda je 85$..

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Safety-_-Car
« Reply #121 on: October 24, 2012, 17:54:14 »
I prvi se placa ;D ;D

Uglavnom rF 2 je 44 baksa s tim da svaku god moras dodatno placat 12 $ godisnje pretplate.. Ako zelis lifetime onda je 85$..

prvi me trenutno interesira, i navodno može bez $$  ;D

Offline GTS_Klocna

• MOMAK
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #122 on: October 25, 2012, 10:41:05 »
Dobro, ja to zovem međugas ( prije se koristio međugas, tj. stisneš kuplung; staviš mjenjač u ler; pustiš kuplung; dodaš gas; stisneš ponovo kuplung; ubaciš u nižu brzinu. Nije bilo sinhrona na brzinama, i to je bio jedini način da normalno promijeniš brzinu) Inače na taj način možeš mijenjati i gore i dolje kroz brzine bez stiskanja kuplunga u vožnji, što ja na svom autu normalno radim.

Bit davanja gasa prilikom prebacivanja mjenjača u nižu, je zbog efekta kočenja motorom prilikom puštanja kuplunga i kočenja ili dok je auto u zavoju, vrlo lako dođe do destabiliziranja vozila te se možeš izvrtiti,tj. zablokirati kotače.
Kada daš malo gasa i pustiš kuplung onda se smanji kočenje motorom, i auto je stabilniji. U praksi se osjeti razlika kao da netko cuka auto, ili neujednačeno koči, a ako sve dobro odradiš onda nema nikakvih trzaja.
Opet to se sve radi kada se vozi ektremno, tj. utrke, jer to nema nikakve veze ako se voziš polako. Gume trebaju biti blizu granice proklizavanja da bi te efekt kočenja motorom destabilizirao.
Neki drifteri namjerno postavljaju auto u klizanje koristeći taj efekt.

Jel jasno?
Lijepo objašnjeno. To i je to što sam mislio , tj. zašto sam to prakticirao dok vozim simulacije. Kada bih prebacivao iz 3 u 2 i krenuo skretati događao se taj efekt, tj. kao da sam zakočio a da koče samo zadnje gume i normalno zanijelo bi me.

Hvala.
psn-id: GTS-Klocna

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #123 on: October 25, 2012, 12:47:21 »
Jučer sam vozio jedinicu. Na Grobniku sa nekim autom, ne znam kak se zove. Atmosferac, limuzina, 8000 okr, 166kw. Fizika je odlična. Meni bolja nego u GT5. Nekako prirodnija. U biti, fizika guma se najviše ističe. Vozio sam besciljno krug za krugom. Jednostavno me tjeralo da kružim. Zvuk je fenomenalan na visokim okretajima. Kod svake promjene u višu, jedva sam čekao da okretomjer dođe do 7000, pa da se vrti do 8000. Tu je zvuk jednostavno perfektan (od promjene brzina do zviždanja diferencijala, i zvuk guma je prirodan).

Oduševilo me između ostalog podešavanje sjedala (to ja još nisam vidio u igrama). Gore dole naprijed nazad (naravno, vozim iz kokpita). I još nešto, kad sam po noći vozio, auto iza mene mi je osvjetljavao unutrašnjost, efekt kao u RL (ni to još nisam vidio na nijednoj simulaciji).

I nevjerojatno je koliko ima podešavanja. Ne samo setup, neko i sve ostalo. To isto još nisam imo prilike vidjeti. Treba dosta vremena da se sve pregleda i isproba. Izgleda da PC simulacije imaju dosta prednosti u odnosu na konzole...

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #124 on: October 25, 2012, 12:57:36 »
Jučer sam vozio jedinicu. Na Grobniku sa nekim autom, ne znam kak se zove. Atmosferac, limuzina, 8000 okr, 166kw. Fizika je odlična. Meni bolja nego u GT5. Nekako prirodnija. U biti, fizika guma se najviše ističe. Vozio sam besciljno krug za krugom. Jednostavno me tjeralo da kružim. Zvuk je fenomenalan na visokim okretajima. Kod svake promjene u višu, jedva sam čekao da okretomjer dođe do 7000, pa da se vrti do 8000. Tu je zvuk jednostavno perfektan (od promjene brzina do zviždanja diferencijala, i zvuk guma je prirodan).

Oduševilo me između ostalog podešavanje sjedala (to ja još nisam vidio u igricama). Gore dole naprijed nazad (naravno, vozim iz kokpita). I još nešto, kad sam po noći vozio, auto iza mene mi je osvjetljavao unutrašnjost, efekt kao u RL (ni to još nisam vidio na nijednoj simulaciji).

I nevjerojatno je koliko ima podešavanja. Ne samo setup, neko i sve ostalo. To isto još nisam imo prilike vidjeti. Treba dosta vremena da se sve pregleda i isproba. Izgleda da PC simulacije imaju dosta prednosti u odnosu na konzole...

Ukoliko stisneš Shift i (komande za promjenu sjedenja), onda namještaš kutove retrovizora :-)
I da, naravno da je fizika bolja od GT5, ali u rfactoru ona jako ovisi o modding teamu, tko je radio mod, pa fizika može ići od arkade do simulacije. Sjećam se da su se vodile velike diskusije oko Porsche moda, gdje se točno treba nalaziti spremnik za gorivo, koliko cm lijevo ili desno, gore ili dolje,naprijed ili nazad. Na kraju su im stvarni vozači dali točno gdje se mora nalaziti tank za gorivo.
PSN_ID: Dzidza1978

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #125 on: October 25, 2012, 13:02:35 »
Tnx na savjetu. Probat ću retrovizore. Baš sam mislio, pa kako su ih to modelirali, jer se ništa ne vidi  ::)

A ovo za Porše LOL. Ali samo nek oni idu u savršenstvo, bolje za nas vozače.

I da, grafiku nisam ni komentirao, jer mi nije važno kako izgleda igra. Najbitniji mi je osjećaj vožnje (dobar FF, fizika i zvuk).

Offline Tomivav

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Tomivav
« Reply #126 on: October 25, 2012, 13:47:43 »
I još nešto, kad sam po noći vozio, auto iza mene mi je osvjetljavao unutrašnjost, efekt kao u RL (ni to još nisam vidio na nijednoj simulaciji).

Pa ima ovo u GT5. Čak se primjeti i kad je iza tebe tvoj duh (što naravno ne bi trebalo biti tako).

A kad čujem ovakve pohvale, žalim što nemam neki normalan stol na kojem mi je komp na koji mogu postavit volan. Šteta... :-\
“While racing the 24 hours of Nurburgring, you can smell people’s barbecues — we couldn’t recreate that.” — Kazunori Yamauchi

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #127 on: October 25, 2012, 14:04:36 »
I još nešto, kad sam po noći vozio, auto iza mene mi je osvjetljavao unutrašnjost, efekt kao u RL (ni to još nisam vidio na nijednoj simulaciji).

Pa ima ovo u GT5. Čak se primjeti i kad je iza tebe tvoj duh (što naravno ne bi trebalo biti tako).

Primjeti se jedva.

U rFactoru je jako naglašeno. Retrovizori zablješte, i čak se instrumentna ploča jako zasvijetli. Baš je dobro napravljeno. I da, prednja svijetla lijepo osvjetljavaju cestu.  :)

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #128 on: October 25, 2012, 14:19:26 »
rFactor može biti idealan, ili kako Dzidza veli, smeće, sve ovisi koji mod si instalirao. Grafički isto ima jako lijepih staza, dorađenih do savršenstva, samo treba tražiti u moru modova na community forumima. Kod prijatelja koji ima dobar komp to izgleda odlično, i lijepo klizi, dok kod mene ne vrti na najvišim postavkama, pa mi se ne da vozit. Ostala mi u sjećanju jedna Lada Riva, odlično pogođen vozni model, i staza Le Mans iz 60-tih.

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #129 on: October 25, 2012, 14:51:44 »
Tnx na savjetu. Probat ću retrovizore. Baš sam mislio, pa kako su ih to modelirali, jer se ništa ne vidi  ::)

A ovo za Porše LOL. Ali samo nek oni idu u savršenstvo, bolje za nas vozače.

I da, grafiku nisam ni komentirao, jer mi nije važno kako izgleda igra. Najbitniji mi je osjećaj vožnje (dobar FF, fizika i zvuk).

Trebao bi skinuti realfeel plugin za ffb, jer je on puno bolji od postojećeg u rfactoru, samo ga treba štimati dosta, možeš ga štimati za svaki auto. Ako imaš smart phone onda možeš skinuti plugin da ti na njemu pokazuje RPM, krugove potošnja guma i sl.
Takodjer imaš super program koji ti omogućava da glasovnim naredbama mjenjaš stvari u igri, npr. naštimaš da kad kažeš box, da ti pozove box, ili kažem temp pa ti odvori prozor za temp ulja motora, vode. Jako koristan program jer nemoraš uopće tipkovnicu imati.
Mi smo išli u krajnosti s tim programom da sam si kad bi išao u boks, glasovno odredjivao koliko goriva, šetao se po meniju, koliko puta ću u boks ići itd.

ZG Racing
--> ovako smo svi imali promo filmiće za predstavljanje timova :-)

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #130 on: October 25, 2012, 14:54:45 »
    Predobro!

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #131 on: October 25, 2012, 15:25:41 »
NKvsMGR2a

30 nas na startu, Forum protiv Foruma. Dodovaranje i isprobavanje taktike tjedan dana, svaki dan po min 2 sata. Na kraju smo odlučili ne otić u boks, nego voziti sa istim gumama i krenuti sa full rezervoarom goriva. Zadnjih 10 krugova smo gubili oko 1,5 po krugu, ali smo dobro izračunali i uspjeli smo pobjediti.

Moj BMW je narančati sa bijelim točkama, a od kolege Pembe sivi.

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #132 on: October 25, 2012, 15:33:09 »
.., a od kolege Pembe sivi.

Dado, najveca legenda voznje otkad je virtualne voznje  8)

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #133 on: October 25, 2012, 15:34:43 »
FLYER Racing

Video mog tima, inače bubnjar i ja smo vozili u timu :). Bilo je još tih filmića ali tko će to naći

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Svi bi mi htjeli biti TOMIVAV :D
« Reply #134 on: October 25, 2012, 17:50:39 »
Ovo je zbilja genijalno. Svaka cast i Dzidza i ekipa 8)

...eh, treba priznati, vidi se da i u smislu communitija konzole debelo kaskaju za pravim pc entuzijastima :)
PSNid- PhaedrusSocrates:"EAT MY GRAINING!" 8)

Imamo samo jedno spasonosno rješenje..... odbiti isporuku Perkovića... objavit Nijemcima rat i odmah se predat.