Author Topic: NEXT GEN KONZOLETE  (Read 128581 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tomivav

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Tomivav
Re: NEXT GEN KONZOLETE
« Reply #60 on: April 02, 2012, 23:45:27 »

Svi veliki naslovi za PS3 - ajmo sada o njemu pricati - za 2012. su prakticno third-party: Risen 2, Resident Evil 6, Call of Duty Black Ops 2, Tales of Graces, Borderlands 2, Far Cry 3, Dragon's Dogma, Max Payne 3, GTA V, Darksiders 2, Assanin's Creed 3, Xcom, Metro 2033, Hitman Absolution, MGS: Rising, Tomb Raider, Medal of Honor 2, Final Fantasy XIV, BG&E 2, Epic Mickey, uz klasicne FIFE, NBA, NHL, NFL i PES... jedini first-party naslov je Rachet&Clank, ali i to nije prava *velika* R&C igra.

za mene samo dvije igre od svih nabrojanih, gta i hitman
ostalo niti ne doživljavam

hitman je jedna od najhebenijih igara što sam igra na ps2... Proša par puta, što je još važnije: jednom skroz u hitman stylu a jednom masakrom. (baš da vidim kako će mi lice raspoznati) hahahaha

I ja se radujem Hitmanu. Blood Money mi je jedna od najdražih PC igara. Da imam viška slobodnog vremena, ponovno bih ušao u to...
“While racing the 24 hours of Nurburgring, you can smell people’s barbecues — we couldn’t recreate that.” — Kazunori Yamauchi

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #61 on: April 05, 2012, 08:26:51 »
http://www.ign.com/articles/2012/04/04/sources-detail-the-playstation-4s-processing-specs
The PlayStation 4, reportedly codenamed Orbis, may utilize custom chips based on AMD's A8-3850 APU and Radeon HD 7670 GPU, sources have told IGN, offering the combined performance of both integrated and discrete graphics processors.

According to the official product specs, the A8-3850 packs a quad-core 2.9GHz processor with an integrated graphics chip. The APU will work in tandem with the system's dedicated GPU, the HD 7670, a DirectX 11-enabled card clocked to 1GHz with up to 1GB of dedicated VRAM.
The HD 7670 is a rebranded version of last year's HD 6670, sporting identical specs across the board. If you recall, the HD 6670 is the same card that we reported will be used in the Xbox 720. The implication, of course, is that the two systems will effectively go toe-to-toe as far as discrete graphics are concerned.

By current standards, the HD 6670 is an entry-level processor with a price of about $74.99. Benchmark tests place framerate performance for taxing titles games like Metro 2033 and Crysis 2 set to high settings at a resolution of 1920x1080 (1080p) with average framerates of just over 30 frames-per-second. The chip also supports HDMI1.4a output, which is necessary for the system's rumored 4k output. Naturally, a comparably lightweight operating system and console-optimized games will likely improve performance, but the PS4's real edge could come from the secondary GPU provided by the APU.

Onboard the A8-3850 is an HD 6550D, which makes the APU capable of running games at baseline specs and lower resolutions without the help of a discrete GPU. When the APU is paired with the HD 7670, however, Sony will be able to utilize an asymmetrical CrossFire configuration to share the load of realtime graphics processing.

Our sources caution that while current plans for the device make use of the the chipsets mentioned, it is possible that changes could be made prior to the system's launch.

With publishers rumored to have already begun development for the system and the system slated for a 2013 release, additional details are sure to emerge over the next few months.

For further clarification, the chips being used in the PlayStation 4 are based on the off-the-shelf parts detailed above and are being custom tooled for the console. Exact specs may vary.
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

http://www.youtube.com/watch?v=BDE3zPNz9VA
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #62 on: April 05, 2012, 10:21:43 »
Nitko ne spominje koliki će biti DDR ram, a on je jako bitan u cijeloj priči. Bitno je da vrti sve igre u FULL HDu bez problema, po mogućnosti na 60fps, i to će biti i više nego dovoljno :-)
PSN_ID: Dzidza1978

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #63 on: April 05, 2012, 10:29:58 »
Nitko ne spominje koliki će biti DDR ram, a on je jako bitan u cijeloj priči. Bitno je da vrti sve igre u FULL HDu bez problema, po mogućnosti na 60fps, i to će biti i više nego dovoljno :-)
da to je jedino najbitnije da standard bude 60fps bilo na 720p ili 1080p, a ne da gledam f1 koja padne na mizernih 15frejmova ..
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #64 on: April 05, 2012, 10:49:59 »
Ja te priče ništa ne uzimam u obzir, i naravno da će se vrtit u 60fps na 1080p, svaka generacija je imala znatni grafički skok, ne vidim razloga zašto ne bi bilo i sada.

Napokon ćemo imati oble rubove, što je po meni jedna od glavnih strana, ne da se onako lomi, npr bijela linija uz rub ceste kod GT5.
Samo bilo bi ljepo kad bi dobili jedan kvalitetan GT6 do kraja godine sa hrpom sadržaja, ovako ovi DLC-ovi koji dolaze na kapaljku su više mučenje, prošlo skoro pola godine, mi smo dobili ajmo reć samo jednu stazu, tako da vjerujem da sve ipak čuvaju za GT6, a bilo bi bezobrazno naplaćivati više, popeli su se na skoro 200kn, nije puno, ali za ovo što smo dobivali i jest. Ovim tempom i ovim sadržajem, trebalo bi nam 2000kn da imamo kompletiranu igru, ali eto, valjda bude taj GT6, sve upućuje na to.
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #65 on: April 05, 2012, 10:57:53 »
Ja te priče ništa ne uzimam u obzir, i naravno da će se vrtit u 60fps na 1080p..

Nadaj se, nada umire zadnja.

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #66 on: April 05, 2012, 11:05:40 »
Ja te priče ništa ne uzimam u obzir, i naravno da će se vrtit u 60fps na 1080p..

Nadaj se, nada umire zadnja.
Samo se bojim jos vise detalja i opet manje frejmova ,sto je slucaj s danasnjim konzolama i igrama .., ali mislim da je vec o tome bio govor da ce 60frejmova biti standard ..

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #67 on: April 05, 2012, 11:07:31 »
Ja te priče ništa ne uzimam u obzir, i naravno da će se vrtit u 60fps na 1080p, svaka generacija je imala znatni grafički skok, ne vidim razloga zašto ne bi bilo i sada.

Napokon ćemo imati oble rubove, što je po meni jedna od glavnih strana, ne da se onako lomi, npr bijela linija uz rub ceste kod GT5.
Samo bilo bi ljepo kad bi dobili jedan kvalitetan GT6 do kraja godine sa hrpom sadržaja, ovako ovi DLC-ovi koji dolaze na kapaljku su više mučenje, prošlo skoro pola godine, mi smo dobili ajmo reć samo jednu stazu, tako da vjerujem da sve ipak čuvaju za GT6, a bilo bi bezobrazno naplaćivati više, popeli su se na skoro 200kn, nije puno, ali za ovo što smo dobivali i jest. Ovim tempom i ovim sadržajem, trebalo bi nam 2000kn da imamo kompletiranu igru, ali eto, valjda bude taj GT6, sve upućuje na to.
bojim se tog grafickog skoka i opet vracanje na standard danasnjih konzola..

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #68 on: April 05, 2012, 11:12:18 »

Nekog velikog grafičkog skoka kao sa PS2 na PS3 neće biti, ali će u svakom slučaju biti bolje.

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #69 on: April 05, 2012, 11:15:20 »

Nekog velikog grafičkog skoka kao sa PS2 na PS3 neće biti, ali će u svakom slučaju biti bolje.
Ako pogledas project cars i ona osvjetljena i detalje to je vec skok k jos realnijem , znaci samo zelim vidit racing naslove na 60frejmova i da se vrti stabilno koliko je moguce..

Offline maliDjuro

• Anime Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #70 on: April 05, 2012, 11:20:48 »
Mislim da je osnovni cilj 3D@60fps@1080p...
A to znači: 2D/3D@30fps@2k za kasnije...
Po svemu sudeći, možda i 60fps na 2k ne bi trebalo isključit...

Ali ovim PlayStation lagano izlazi iz uloge pokretača novih tehnologija...
Meni se to nikako ne sviđa, jer je dugoročno loše za cijelu industriju...
I već plačem za starim strikom Kutaragijem...
A i vi ćete za koju godinu...
Nikad nije kasno za sretno djetinjstvo, samo, što si stariji, igračke su skuplje.

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
« Reply #71 on: April 05, 2012, 11:33:48 »
not giving a shit ;D

samo neka se to lijepo vrti i lijepo izgleda, kako će to postići nije moj problem ;D
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #72 on: April 05, 2012, 11:51:20 »
Nek oni poprave rubove i bez pop-up.  ;D

Tako sam davno pisao, da baš zbog tog grafičkog skoka PS2-PS3 GT5 ili GT6 ovoliko kasni, ipak je to ogroman posao, a već po meni prebacivanje svega toga na Orbis (PS Orbis-PS Vita--->Krug Života) bi trebalo zahtjevati manje vremna, barem ove premium aute i staze, neznam...
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #73 on: April 05, 2012, 12:31:30 »
Men's' čini da će se to kvariti još više nego aktualne 8)

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #74 on: April 05, 2012, 13:10:49 »
Što je jači hardware to su i veća očekivanja to je i dev cycle duži