Author Topic: NEXT GEN KONZOLETE  (Read 165406 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Re: NEXT GEN KONZOLETE
« Reply #165 on: December 07, 2012, 11:33:31 »
Ne vidim vise mogucnost izlaska GT6 na PS3.

Previse je toga na kocki sad, ulaganja su nezamislivo ogromna u odnosu na prije 10 godina, a gubici u poslovanju su jos 5 puta manje zamislivi. Svi u svijetu tehnologije osim Koreanaca danas hodaju ne po rubu, vec po dnu provalije i nema mjesta za igranje.

GT je prodajom na PS3 dokazao nekoliko stvari. Prvo, da moze prodati igara koliko niti jedan single-platform naslov sa samo jednim "velikim" nastavkom. Drugo, da u formi tzv. "Prologuea" moze prodati primjeraka koliko i najpopularniji ostali naslovi "velikoj" formi. Mislim da je Prologue i danas medju TOP5 PS3 ekskluziva (sa preko 5 milijuna prodanih primjeraka tu su jos samo MGS4, Uncharted 2, Uncharted 3), a prvo mjesto je naravno GT5.

Sa takvom snagom branda, Sony treba naslov poput novog GT da dodje na trziste istog trena kad dodje i konzola. Ili bar u najkracem mogucem roku. I trenutno doista mislim da ce Gran Turismo 6 doci na PS4 odmah na pocetku zivota konzole kao prava "velika" igra, a ne kao "Prologue".

Sigurno je da Polyphony vec sad ima gotov kod koji samo trazi sto jaci hardver da pokrene grafiku i ostalo. Podloga u vidu GT5 postoji, cinjenica je da je engine koji pogoni samu esenciju igre - modularnost, fizika, AI, networking - u stalnoj doradi, a sve ostalo je samo "rad po sekcijama".

Izlazak GT6 na PS3 nema vise nikavog smisla osim zadovoljavanja fanova GT serijala da dobiju jos jedan nastavak na ovoj generaciji. Ali osim tog razloga - koji je iz poslovne perspektive potpuno nevazan, logicno - sve drugo govori u prilog tome da GT6 mora izaci za PS4. A siguran sam da i Kazunori zeli novu platformu, kompromisi koje je morao raditi da GT5 radi na PS3 su bili preveliki i siguran sam da on i danas mrzi citav svijet zbog toga.

Za GT5 nas sasvim sigurno cekaju jos neke dorade, updejti, DLC, ispravljanje sitnica, itd - ali mislim da se sve to trenutno radi usput - pogotovo dio vezan uz sam sadrzaj igre - dok se sve ostalo radi kako bi se engine testirao za PS4.

Ponavljam, dovoljne bi bile tek doista neznatne izmjene i dodaci na postojecu formu GT5 da se izda GT6 i da bude posve nova igra. Evo ih iz glave, sigurno cu se sjetiti jos:

- novi auti, nove staze i stare staze (logicno)
- doradjen Course Editor: novi okolisi (recimo jos 10 na postojecih 10), mogucnost dodavanja sikana, point-to-point pravci, ispravljen algoritam za "slijepe prijevoje" i mogucnost manualnog podesavanja sekcija u sve 3 osi
- doradjen B-Spec: uvodjenje B-Spec za online MP u stvarnom vremenu, sve drugo je okej (kad nam dosadi utrkivanje, ganjamo malo B-Spec vozace jedni protiv drugih)
- nanovo razradjena karijera (Kazo je jos prije godinu dana rekao da je svjestan problema u karijeri, to sigurno ispravljaju, ostaje vidjeti kako)
- povratak sluzbenih Matchmaking utrka (kao u Prologueu, sa dvotjednim izmjenama recimo u ritmu i vrsti Seasonala, to bi bilo idealno)
- Seasonali, Time Triali i Drift Triali ostaju, to je sve super
- uvodjenje Event Generator opcije po principu kako je fukcionirala karijera u GTPSP igri - izabares auto, izaberes gume, izabares protivnike, tezinu protivnika, stazu i broj krugova - i onda igra generira utrku i CR/XP - savrseno jednostavno, savrseno genijalno
- uvodjenje Drag utrka, sa nekoliko razlicitih motodroma specijalno za Drag + online Drag naravno
- Paint Shop kao novost u GT Auto (sve kao dosad, osim sto "otkljucane" boje mozes kupovati koliko god zelis u Paint Shopu, a boje koje dobijas/imas i ne trebaju ti mozes prodavati za manji iznos)
- uvodjenje Vehicle Technical Test opcije u GT Auto - svaki auto ima "sluzbene" podatke prikazane na pocetku, ali s vremenom gubi snagu, razmrdava se, itd. Ako zelis znati koliko ti auto u nekom casu ima HP i u kojem su stanju motor i sasija, trebas nesto sitno platiti VTT i onda ces doznati stvarnu snagu i u kojoj je fazi za ostale popravke auto. Naravno, preuvjet je da "unistavanje" motora i karoserije postane varijabilno u barem 5 stupnjeva i da svi pizde jer ne mogu u svakom casu znati snagu auta bez da fino sjednu u njega i odvezu ga na VTT, sto bi meni osobno bilo najdraze od svega cisto radi zabave na tudji racun ;D ;D ;D
- promjena ulja u boksevima u svim modovima igre
- shortcut za Remove All Installed Parts i Return Default Tuning Values unutar Car Setup ekrana
- online: Lobby Preset opcija (sejvanje preseta za Lobby, a ne da sad svaki put sve moras podesavati ponovo)
- online: uvodjenje Host Tuning opcija: None, Host Tuning Parts Only, Host Tuning Open i Host Tuning Apply (opcije da svi auto u lobbyju budu tunirani/podeseni prema zajednickom dogovoru, sa varijablama)
- online: Theatre Mode - svi u lobbyju zajedno gledamo isti replay sinhroniziran s jedne konzole i mozemo komentirati (radi voice-chat)
- uvodjenje Team utrka za online A i B Spec
- kisa i promjena dana/noci po mogucnosti za sve staze (osim kise za Drag i NASCAR utrke naravno)
- na sve aute se mogu staviti barem brojevi (biras kvadrat ili krug i broj)
- da Head Tracking radi u svim modovima
- YouTube upload replaya bi bio sjajan, ali mislim da je to ogroman i prevelik problem iz perspektive renderiranja HD videa i baratanja takvim ogromnim fileovima. Znamo da to vec sad PS3 moze, ali tehnicke reperkusije su velike. Tu ni sam nisam pametan, ali bilo bi super.

Ovo je samo ono sto vec sad moze napraviti GT5 engine, a samo Bog dragi zna sto jos doista moze a da ne znamo.

Osobno bih volio i Tourist Trophy DLC sa jedno 50 motora i karijerom u curicu istom kakav je bila u prvoj igri i da se u TT pristupa iz glavnog menija - biras hoces igrati GT ili TT. Naravno, u Arcade i u Online je moguce odabrati "mjesane" voznje pod uvjetom da imas DLC.

I tako, GT6 je po meni realnost za PS4 i to odmah nakon izlaska. Budemo vidjeli sto ce nam reci E3 za pola godine.

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
« Reply #166 on: December 07, 2012, 11:48:40 »
sjedi 5 :D

slažem se da realno gt6 ide na ps4, nema logike da izađe na ps3
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #167 on: December 07, 2012, 11:49:58 »
Slažem se sa svime.... jedino što mogu poželjeti jest da nam daju nešto dlc staza dok čekamo to čudo

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #168 on: December 07, 2012, 11:55:15 »
Rekao si sve što ja tvrdim, samo što si ljepše rekao, očito imaš viška vremena na poslu LOL
PSN_ID: Dzidza1978

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #169 on: December 07, 2012, 12:00:27 »
Petak je

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #170 on: December 07, 2012, 12:10:45 »
Petak je

Ajmo na kavu  ;D, malo razglabati o PS4 i GT6. Nemogu na poslu puno tipkati

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #171 on: December 07, 2012, 12:22:26 »
Sve je to ljepo, samo sad to treba čekati 2 godine najmanje ako će na PS4.  8)

Onda uz kupnju konzole, ne gine mi i kupnja novog volana...
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #172 on: December 07, 2012, 15:05:03 »
Sve je to ljepo, samo sad to treba čekati 2 godine najmanje ako će na PS4.  8)

Onda uz kupnju konzole, ne gine mi i kupnja novog volana...
A koji sad imaš volan???

Strpljen spašen :-)

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #173 on: December 07, 2012, 17:29:14 »
G25, već preko 3 godine star, a planirao sam definitivno GT na novoj generaciji pozdravit sa novim u to vrijeme ponajboljim volanom, taman zajmio u kamatara lovu.  :)

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #174 on: December 07, 2012, 17:30:37 »
G25, već preko 3 godine star, a planirao sam definitivno GT na novoj generaciji pozdravit sa novim u to vrijeme ponajboljim volanom, taman zajmio u kamatara lovu.  :)

Dok radi ne mjenjaj :-). Radije si napravi koji mod za pedale, tj. za kočnicu.

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #175 on: December 16, 2012, 05:45:03 »
Prema zadnjim glasinama, PS4 bi mogao biti nešto slabiji od novog Boxa, što i ne mora biti točno. Ono što me zanima je koliko Polyphony ima utjecaj na Sony i hoće li Sony dozvoliti da razlika, ukoliko je bude, bude veća od recimo 10%? Isto vrijedi i za Microsoft, da li će oni ići na overkill, po cijenu veće cijene ili planiranog gubitka? Koliko će sve to biti bitno za multiplatformske naslove, hoće li se razlika jasno vidjeti ili će snagu određene konzole iskorištavati samo 1st party developeri? Hoće li PC snagom brzo prestići konzole i isplati li se možda najviše pričekati i vidjeti što će od svega toga biti? Mislim, uzimate li PS4 radi novog GT-a, makar bio i znatno slabiji od Boxa ili ipak mislite da će multiplatformski naslovi biti dovoljno dobri da kupimo jaču konzolu koja će biti više e"future proof"? Đuro, aj nabaci analjizu komponenti koje navodno idu u nove konzole (znam da pratiš glasine, ne laži ;-) ), kad već nema Tech Warsa u Rebootu. Pljatim.

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #176 on: December 16, 2012, 11:25:52 »
Malo čitam postove tamo na Rebootu, meni stvarno nije jasno zašto su se ljudi toliko uzjebli oko snage sljedeće konzole?!?!

Medjugeneracijske razlike će biti i nema se tu šta tko pravit pametan, mislim pogledajte premium auta u GT5 i sad zamislite da je takav i okoliš i šta nam više treba?!

Meni je već sad na ovoj generaciji sve ok, samo da je sve dignut za jedan zub gore i da recimo nema popup-a i da je jedan open world detaljan kao likovi, neznam u čemu je problem.

Mene osobno više zanima GP iskustvo, kao recimo primjer, zbog ograničenosti PS2, nismo mogli imati kišu kako pada, izmjenu dana noći, u Unchartedu lvl koji se komplet 'izvrću'(kao i GoW 3).

Jebe mi se kako će list lelujat, ako će igre biti potpuno iste, želim novo iskustvo, ne samo ljepotu.

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #177 on: December 17, 2012, 01:02:02 »
Malo čitam postove tamo na Rebootu, meni stvarno nije jasno zašto su se ljudi toliko uzjebli oko snage sljedeće konzole?!?!

Medjugeneracijske razlike će biti i nema se tu šta tko pravit pametan, mislim pogledajte premium auta u GT5 i sad zamislite da je takav i okoliš i šta nam više treba?!

Meni je već sad na ovoj generaciji sve ok, samo da je sve dignut za jedan zub gore i da recimo nema popup-a i da je jedan open world detaljan kao likovi, neznam u čemu je problem.

Mene osobno više zanima GP iskustvo, kao recimo primjer, zbog ograničenosti PS2, nismo mogli imati kišu kako pada, izmjenu dana noći, u Unchartedu lvl koji se komplet 'izvrću'(kao i GoW 3).

Jebe mi se kako će list lelujat, ako će igre biti potpuno iste, želim novo iskustvo, ne samo ljepotu.

Šta nam još treba, pa fizika Perice, a ne grafika. Zbog fizike treba jaći hardware, bolja simulacija guma, samo na tome se moze iskoristiti snaga minimalno jednog PS3-a.

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #178 on: December 17, 2012, 09:47:09 »
Svakako. Koliko god GT5 bio dobar, ne mogu biti zadovoljan ponašanjem guma. Ovjes također ne nudi pravi osjećaj, vjerujem da su i u Polyphony toga svjesni. Jednostavno je vrijeme za korak naprijed, i to korak od 11.6 km.

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #179 on: December 17, 2012, 13:40:36 »
Šta sad opet ne valjaju gume?!