Perice care, razumijem te ja, ali G2 GTI je nekretnina.
Uz to, neznam kakva je situacija tamo, ali u Istri bi čovjek dvojku GTI tražio povećalom (bilo kakvu), i vjerovatno je ne našao. A da ne govorimo da netko traži pokojeg koji nije bio 10 puta udaren, nego samo 2-3.
Poanta ovoga je da ih ima malo, pa treba vidjeti dali se vise isplati traziti nekog "solidnog", pa se onda baciti na posao, ili kupiti nesto u vidno losijem stanju pa ga raditi iz temelja.
Novac i živci igraju tu najveću ulogu.
S druge strane, trojki GTI (8V, 16V) ima masu (ali doslovno masu, i to u svim cijenovnim kategorijama), a ima i nemali broj verzija VR6. Pa ako zelis malo starijeg Golfa za trackday, mozda trojka VR6 nebi bila loš izbor. Da, nije bas oličenje pouzdanosti, ali kažeš da želiš jakog i jeftinog Golfa... pa eto alternative...
S treće strane opet -
ako srce kaže Golf II, tko smo mi da te odgovaramo...
Ja
osobno bih za tu namjenu gledao aute poput Clia Williams (cijene dosta variraju ovisno o stanju, a i nema ih puno), prvog Meganea Coupe 2.0 16V (isti motor kao u Cliu Williams - F7R; ima ih solidnih po oglasnicima vec od 2.000 €, i nije težak auto), pa možda i prvog Clia Sport (Clio druge generacije), jer ih se da naci vec oko 5.000 €, nekada i manje. Nisam interesno ili bilo kako drugo vezan uz Renault ili RenaultSport, vec smatram da se za zaista malo novca da voziti vrlo brz auto. Što se pouzdanosti tiće, 95% prigovora ide na elektroniku, motori su obicno neuništivi, iako neke verzije vole malo cugnuti ulja (sve u granicama tolerancije, samo treba to imati pod kontrolom). Također, na novijim RenaultSport modelima dijelovi unutrasnjosti koji se dijele sa "obicnim" Renaultima su katastrofa (blago receno), dok RenaultSport dijelovi, ili dijelovi koje isporucuju vanjski suradnici (Recaro i sl.) su first class.
Moj drugi izbor je nešto skuplja skupina, a to bi bili AR 156 2.0 TS (EURO 2), 2.0 JTS ili eventualno 2.5 V6 mada on ide dosta preko nosa. Svakako starije od 2003. Manualac obavezno, nikako Selespeed. Alternativa u skupini bi mi bio BMW E36, naravno šestaci... sada samo novacnik je limit, pocevsi od 320i, pa nadalje... 323i, 325i, 328i i na poslijetku E36 M3... i naravno tu je teško isto naći očuvanoga i sa čim manje km... ali s vremenom znaju naici solidni...