^^ I samo da me se ne shvati krivo. Naime, kod Renaulta je vidljiv pomak na bolje nakon faze "Megane II" i drugih vozila tih godišta - završna obrada kod svih njihovih modela danas je ipak osjetno bolja, a koristeni su i bolji/kvalitetniji materijali u unutrasnjosti.
Npr. ja sam uvijek govorio da je prva generacija Megane-a bila, po pitanju unutrasnjosti, bolje slozena, kvalitetnija, robusnija, i po pitanju koristenih materijala jednostavno bolja i ljepsa od druge generacije, dok treca generacija ajmo reci nastavlja tamo gdje je prva stala.
Moj Coupe je kupljen '98., moj stari ga je uzeo novog, a ja sam ga vozio od 2007. i napravio sa njime oko 100.000 km. Auto ima na satu 150.000 km, unutrasnjost je doslovno kao nova, izuzev činjenice da se tapecirung na vratima objesio, ali na to nisu bili imuni ni drugi (skuplji i bolji) auti te generacije, poput BMW E36.
Megane II (R26 Cup) dijeli dijelove unutrasnjosti sa "obicnim" Megane-ima. Prednji sicevi su Recaro skoljke, volan je kozni Renault Sport, rucica mjenjaca aluminijska, oko mjenjaca je koza, pedale su aluminijske, itd., i to je stvarno super sklopljeno. Ali primjerice plastika oko volana i ispod šofer-šajbe, je ista kao i na "obicnim" Meganima te generacije (znam jer sam ih vozio više komada - 1.5 dci i 1.6 16V benz) i kriminalne je kvalitete. U to vrijeme se je Renault reklamirao da koristi recikliranu plastiku za izradu navedenih komponenti i vidi se. Coupe je prosao sito i rešeto, selio sam se u njemu, prevozio sve i svašta i koristio ga za sve i svašta (
) i nakon 15 godina ništa čak ni ne skripi, niti je izgrebano, izuzev obješenih tapecirunga na vratima. Na ovim 2. generacije, osim sto plastika izgleda grozno, doslovno se moze izgrebati noktom. Auto ima 30.000 km ('07. godina - uglavnom je doma u garazi) i izgleda gore nego ovaj sa 15 godina i 150.000 km, kojeg se u biti i nije pazilo toliko.
A treca generacija, kazem, izgleda kao nastavak prve, dosta dobro sve to djeluje.
Eto, moj dojam kada je unutrasnjost u pitanju.