Zvukovi u Forzi ili Shiftu i nisu bas neki primjer.
Jesu atraktivni, ali nisu nimalo tocni.
U Forzi Golf zvuci kao Corvetta bez auspuha, a Mazda MX-5 kao Ferrari iz 1986. U Shiftu jos gore, tamo svi auti zvuce kao da mikrofon stavljen direktno na uaspuh, pa vozac slusa drito zvuk iz auspuha, prenaglaseno jedno 5 puta.
GT svakako nije sampion "tocnosti", ali nije niti jedna od navedenih igara takodjer. Uz to, GT se trudi da zvuk iz kabine budem barem zvuk iz kabine, a ne zvuk kao da vozais auto iznutra, a izvana imas uho na uspuhu. S druge strane, kada prebacis pogled na "chase Cam" (izvana odozgor) onda cujes *pravi* zvuk koji taj auto proizvodi.
Tako da ako moram birati izmedju tog dvoje, radije odabirem onoga koji se trudi da mu zvuk bude sto je moguce "ispravniji", umjesto "atraktivniji", buduci da je ocito da Polyphony - kao i sa svime sto radi uostalom - ide na sto vjerniju rekreaciju stvarnosti, a ne na atraktivnost. Iz auta ne mozes cuti zvuk kao izvana, itd. Slicno je sada i sa ovim vjetrom - svudgje je naglasen jako, osim u kabini, gdje je stisan i cuje se taman kako treba. Meni je to ono, totalna pozornost na detalje van svake pameti.
Nadalje, ovo sto je dinio 2.02 update je vezano za opci zvuk prilikom voznje koliko sam skuzio, ne pojedinacni zvuk automobila. A ukupan dojam je sjajan van svake pameti, barem meni koji imam surround i sve zvuci jednostavno predivno.
Kad bi jos samo ubacili zvuk getribe (klik-klak kad se prabacuju brzine), to bi bilo to.