Je, ali box nudi samo 2CH stereo ili 5.1 DD.
PS3 nudi jedno 10 opcija, ukljucujuci PCM i 7.1 DTS.
Kao da usporedjujes Nokiu 3310 i iPhone. Oba su telefoni, ali je razlika u mogucnostima ogromna realno.
Još uvijek imaš dovoljno malo godina da te pale takve mogućnosti. Što da kažem, zavidim i razumijem. I ja sam nekoć kupovao minidisc recorder kao Sonyjevu tehnologiju budućnosti, Sony walkman kao najbolji player, prve USB prijenosne mp3 playere i sl. Sad? Što je iPhone? Koncept surfanja uvijek i svugdje mi je naporan i nezamisliv, ionako sam previše za kompjuterom, koncept da mi netko može uvijek poslati mail i da zna da ću ga primiti mi je još gori, gledanje multimedije na ekranu 7,5x4(?)cm? Jedino s povećalom. Muziku mogu svirat i obični mobiteli. Ali nemam ništa protiv nikoga tko za to zadovoljstvo želi u prvom tjednu izdvojiti nekoliko tisuća kuna. Respect.
Anyway, ako uključim opciju na PS3 da simultano rade dva outputa, onda je drugi samo 2CH stereo također, a box pušta ono kakav je materijal koji puštaš. Znači, ako PS3 pustim zvuk i na tv, onda na receiver ide običan stereo, barem tako piše. Dakle, tko tu koga?
Dalje, ako prebacim pak izlaz s HDMI na Optical, onda nema zvuka na TV, već samo na receiveru, i tada mogu tek birati ove điđe i baje o kojima pričaš, s time da su danas još uvijek čak i DD igre prilično rijetke, DTS igre su rjeđe nego pošteni HDZ-ovci, a za DTS 7.1 igru ja još nisam čuo, možda postoje 1 ili 2.
Vjerojatno ja negdje griješim, ali PS3 je po mojem skromnom sudu šareni artikal koji se fura na el complicador, a u stvari 500 od tih 550 opcija nemaju nikakvu praktičnu primjenu u stvarnom svijetu. Najviše bih volio da postoji nekakva "light" verzija PS3, naravno i po nižoj cijeni. Igranje, internet veza za OL i ništa drugo. Tko hoće multimedijalno istraživanje, i voljan je platiti, široko mu polje. No tko bi onda kupovao sva ta beskorisna sranja koja su marljivi inženjeri izumili? Ach, tko mi je kriv što sam konzerva i dinosaur. Trudim se, ali očito ne dovoljno.