Author Topic: "Improved Racing Sound Effects"  (Read 92411 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Re: "Improved Racing Sound Effects"
« Reply #45 on: December 23, 2011, 13:49:45 »
Pa hrpetina igara podrzava DTS, siguran sam da svi first-party naslovi podrzavaju od gotovo samog pocetka, kao i vecina "razvikanijih" third-party naslova.

Sto se tice 7.1, njega podrzava samo Gran Turismo naravno, sto opet govori samo za sebe. No moras uzeti u obzir kako sve te opcije tu nisu zbog igara primarno, vec zbog Blu-Ray filmova.

I naravno da to nama u HR ne znaci puno, ali znaci svakome vani i vazno je za prodaju PS3 kao playera. I nije "sareni artikal", vec upravo suprotno, vjerovatno najsvestraniji media-player na trzistu uopce. To sto ti osobno - odnosno 99% igraca u HR, ukljucujuci i mene - ne koristi niti 50% njegovih mogucnosti, ne znaci da jednog dana necemo.

Ali dobro, ti si poznati grintavac, vjerovatno te Zele zarazio, previse se druzite ;D ;D ;D

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #46 on: December 23, 2011, 13:57:48 »
Meni je PS3 sa TV-om povezan preko HDMI kabela, a sa kućnim kinom preko optičkog kabela i mogu birat od kuda da čujem zvuk (DTS).
Jebiga, šta mogu kad sam neuk, jer ja ne vidim gdje se bira od kuda da čujem zvuk kad je TV spojen HDMI-jem, a receiver optikom. Nije da me to pali, ali kad već imam tih optičkih kablova viška (ostalo mi od onog gore spomenutog minidisc recordera, tad je optika bila pojam), htio sam priključiti kad sam kupio PS3. Prikopčao, probao, iskopčao, zaboravio. Bilo je to prije godinu dana. Mislim da sam možda negdje pisao o tome. Napisali su mi ukratko kako sam neuk, pa sam se pomirio da sam neuk i to je to. Ovaj "improved sound" mi je bio trigger, ali zaboravit ću ja opet na to uskoro. :-)

edit: DTS ima uvrh glave 30 igara za PS3 od kojih su barem 10 nastavci kao NFL Madden, NBA 2k, Uncharted i sl. Tako da je baš hrpetina, i nije...

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #47 on: December 23, 2011, 13:59:53 »
Dalje, ako prebacim pak izlaz s HDMI na Optical, onda nema zvuka na TV, već samo na receiveru, i tada mogu tek birati ove điđe i baje o kojima pričaš, s time da su danas još uvijek čak i DD igre prilično rijetke, DTS igre su rjeđe nego pošteni HDZ-ovci, a za DTS 7.1 igru ja još nisam čuo, možda postoje 1 ili 2.

Jebote, je si tvrdoglav ko mazga... pa jučer sam ti napisao?! I opet galamiš po forumu, a lijepo sam ti rekao da me nazoveš na telefon kad ti što zapne

Preko optičkog kabela spojiš na receiver i onda Settings -> sound settings -> audio settings output -> optical digital pa desno, pa izabereš vrstu i X da potvrdiš

Ispod toga ti je Audio Multi Output di podesiš  na ON da dobiješ i zvuk na teveju

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #48 on: December 23, 2011, 14:06:06 »
Jebote, je si tvrdoglav ko mazga... pa jučer sam ti napisao?! I opet galamiš po forumu, a lijepo sam ti rekao da me nazoveš na telefon kad ti što zapne
OVO JE GALAMA!!!!!!!!! ;D

Preko optičnog spojiš na receiver i to u postavkama zvuka staviš da ide preko njega (i koja vrsta, ono 5.1, blać, truć,...)
Ako sad na ovo odgovorim, eto nas u daljnjoj prijepisci. Valjda ćeš naletjeti neki od ovih dana kao Rousseau ili barem El Salvador.

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #49 on: December 23, 2011, 14:06:17 »
Ali dobro, ti si poznati grintavac, vjerovatno te Zele zarazio, previse se druzite ;D ;D ;D

Ma pusti ga... kad ga uvati "južina" gori je od mene 10x.

Jazavac ;D

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #50 on: December 23, 2011, 14:06:53 »
Ako sad na ovo odgovorim, eto nas u daljnjoj prijepisci. Valjda ćeš naletjeti neki od ovih dana kao Rousseau ili barem El Salvador.

Dođem nakon posla pa ti pokažem... može?

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #51 on: December 23, 2011, 14:07:46 »

Dođem nakon posla pa ti pokažem... može?
Neki drugi dan. Koji god to bio....

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #52 on: December 23, 2011, 14:21:16 »
A undak se vidimo slijedeći tjedan... jedan dan...

Offline cold

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #53 on: December 23, 2011, 14:21:44 »
Koncept surfanja uvijek i svugdje mi je naporan i nezamisliv, ionako sam previše za kompjuterom, koncept da mi netko može uvijek poslati mail i da zna da ću ga primiti mi je još gori, gledanje multimedije na ekranu 7,5x4(?)cm? Jedino s povećalom. Muziku mogu svirat i obični mobiteli. Ali nemam ništa protiv nikoga tko za to zadovoljstvo želi u prvom tjednu izdvojiti nekoliko tisuća kuna. Respect.

Potpisujem!

Kucne didjemidje volim; veliki ekran, odlican sound sistem, uvijek!!

Spojio sam Playku na kucno kino i sve pet!

Offline Mr.Steady

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN iD: Jura69
« Reply #54 on: December 23, 2011, 14:39:10 »
znači gdje hoćes imat dolby zvuk staviš njega kao output recimo:
optical i ps3 ide u kućno kino ili slušalice izabereš optical- onda one herce i dolbyje koje hoćeš tj kino podržava staviš kvačice i ok setup je gotov.
stisneš multi out i preko hdmi i av šalje 2ch i to je sva nauka.
meni su slušalice 5.1 optical je stavljen i 5.1 dolby kvačica i slušalice vrte 5.1, stavljen multi out i preko telke ide linear 2ch preko hdmi kabla a da je preko av spojeno isto tako bi bilo.
beep beep im a jeep!

GT5 Gamercards

Offline ZG2016RS

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #55 on: December 23, 2011, 14:50:06 »
Recite kako da dobijem na zadnje zvucnike samo zvuk auta koji je iza mene jer sada mi se i na zadnje cuje ispuh mog auta. Spojeno je optikom i 5.1DTS.???
FEDRO:Moram dodati da je ZG apsolutni kralj pretjecanja, instinkt i sposobnost kojom si on postavi idealnu situaciju je vanzemaljski :)
"Understeer" is when you hit the rival with the front of the car.
"Oversteer" is when you hit the rival with the rear of the car.
"Horsepower" is how fast you hit t

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #56 on: December 23, 2011, 15:21:49 »
A undak se vidimo slijedeći tjedan... jedan dan...
A što bi ti se dogodilo da dođeš do mene, a da ne ideš s posla?

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #57 on: December 23, 2011, 15:27:16 »
Pa kad? Danas mogu jedino tako. Sutra radim cili dan i nakon toga idem van. Prekosutra liječim mamurluk i vozim. U ponedjeljak liječim mamurluk i gledam Boxing Day. Uostalom, znaš mene i moje mamurluke ;D

Tek u utorak nakon posla mogu doći...

Offline vresk

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • PSN ID: vresk_gt5
« Reply #58 on: December 23, 2011, 20:33:57 »
Recite kako da dobijem na zadnje zvucnike samo zvuk auta koji je iza mene jer sada mi se i na zadnje cuje ispuh mog auta. Spojeno je optikom i 5.1DTS.???

Ček, ja sam budala koja je nasjela na ovo ili si ozbiljan ??? ???

Pa normalno da se čuje i auspuh na zadnje zvučnike kad je i on iza!!!

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #59 on: December 23, 2011, 20:44:28 »
Ja sam razumio da on ne čuje drugi auto iza sebe