Author Topic: Bicikliranje  (Read 184941 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
Re: Bicikliranje
« Reply #135 on: March 30, 2012, 23:09:41 »

jep selim u kanadu, samo da malo uštedim i odoh
ne treba ni spominjati whistler i ostale blagodati, uff a bordanje više mjeseci u godini
jao jao, jedva čekam
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline Mr.Steady

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN iD: Jura69
« Reply #136 on: March 30, 2012, 23:54:32 »
dobre noge
beep beep im a jeep!

GT5 Gamercards

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #137 on: March 31, 2012, 00:12:13 »
meni je skroz fora što je u štiklama, pa to je umijeće vozit bilo šta u štiklama ;D
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #138 on: April 04, 2012, 13:55:34 »

car 8) 8)
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline Troma

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: martin_troma
« Reply #139 on: April 04, 2012, 17:52:50 »
Finally, in one sentence, what did Formula One mean to you Mark?
Tricky... It was precision. It was the pinnacle.

Offline Mr.Steady

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #140 on: April 04, 2012, 19:46:10 »
šta se ovaj vozi po autoputu i drži za druge aute? :D

i onda na kraju samo pametno u shumu i papa :D
beep beep im a jeep!

GT5 Gamercards

Offline ZG2016RS

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #141 on: April 09, 2012, 16:05:57 »
Znači ovako trenutno razgledavam bicikle i od svega što sam našao ovo mi je kao prvo prihvatljivo cijenovno dalje boja i dizajn mi je ono što tražim. Pa sad bi volio mišljenje znalaca. Bic mi treba za vožnju s klincem ništa posebno! Al opet bi volio kupiti nešto normalnije da nije iz Peveca. Gledam ovdje jer mogu na Diners uzet. A jako mi se sviđa Made In Germany.

http://www.dsg.hr/proizvod.asp?sifra=663&cate=12
FEDRO:Moram dodati da je ZG apsolutni kralj pretjecanja, instinkt i sposobnost kojom si on postavi idealnu situaciju je vanzemaljski :)
"Understeer" is when you hit the rival with the front of the car.
"Oversteer" is when you hit the rival with the rear of the car.
"Horsepower" is how fast you hit t

Offline Troma

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #142 on: April 09, 2012, 19:04:29 »
Danas ti to ne znaci puno, osim ovih rucno napravljenih, a to kosta. Nema veze koliko platis, nadi nesto kod "velikih" trgovina i neka ima sto dulju garanciju. Trgovine isto kao sto smo Juri rekli: Protea Jaska, TCT, Markoprojekt, Rog Joma, eventualno DSG (s njima nisam imao neka predobra iskustva, a tako i dosta drugih, a ni Haro nije nesto za bajk).

Tamo nadi sto ti najvise odgovara (cijena, velicina, ostalo...). Ovaj amortizer u sredini ti ne treba, bar ne taj koji je na tom biciklu. Nakon nekog vremena nece ni raditi, a sve jace ce skripiti bez obzira sta stavio... Pogledaj slike od Fichinog i Goranovog vozila, to je shock (amortizer) koji upija i izdrzljiv je, samo sta kosta i obicno ga proizvodaci ne stavljaju na jeftinije bicikle, pa ako hoces nesto s time moras biti spreman poduplati cijenu (ako ne i vise).

Nadi si jedan dobar HT (hard tail - bez straznjeg amortizera) i ne treba ti vise, ovako za povremenu voznju sa djecom ce biti i vise nego dovoljan ja mislim.

Offline Troma

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #143 on: April 09, 2012, 19:05:27 »
I jedna postena vijest ovaj tjedan - http://www.pinkbike.com/news/The-Coastal-Crew-Is-On-Specialized-2012.html

Neka drobljenje pocne! ;D

Offline ZG2016RS

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #144 on: April 09, 2012, 19:19:51 »

Nadi si jedan dobar HT (hard tail - bez straznjeg amortizera) i ne treba ti vise, ovako za povremenu voznju sa djecom ce biti i vise nego dovoljan ja mislim.

Jeftiniji mi je ovaj full suspenzion nego HT jer nijedan HT koji sam do sada pogledao nemo takvu opremu, naravno nemreš to nazvat opremom...
FEDRO:Moram dodati da je ZG apsolutni kralj pretjecanja, instinkt i sposobnost kojom si on postavi idealnu situaciju je vanzemaljski :)
"Understeer" is when you hit the rival with the front of the car.
"Oversteer" is when you hit the rival with the rear of the car.
"Horsepower" is how fast you hit t

Offline AgentGreen46

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: AgentGreen46
« Reply #145 on: April 10, 2012, 15:14:58 »
Uuu Janko, bjež od toga! Moj zadnji "amortizer" košta ko taj cijeli bajk, pa onda znaš kak to radi. Taj "amortizer" će ti škripat i krepat čim izađeš iz dućana. "Made in Germany" my ass! Taj bajk ti je samo složen u Njemačkoj, SVI dijelovi na njemu su iz Kine.
Ako kupuješ bajk sa Shimano opremom onda znaj da rang njihove opreme ide: Acera, Alivio, Deore... (Acera je entry level). Acela i Alivio su Made in China, a Deore i ostala bolja oprema je Made in Taiwan (znajte da je velika razlika između Kine i Tajvana). E onda paziš da ti je oprema ujednačena, znači da su na bajku samo dijelovi iz susjednih kategorija. Dakle Acera i Alivio, ili Alivio i Deore. Jer ako ti stave (npr.) stražnji mjenjač Deore a prednji Acera, znači da ti mažu oči.
Ista stvar je i sa SRAM opremom, s tim da kod njih manji broj znači slabija oprema (dakle X3 je lošiji od X5, X0 je najžešći).

Što se tiče modela za 2012, trenutno ti u rangu cijene od 2500kn do 3000kn, najbolju ponudu ima Specialized. Iako u tom rangu "nemreš" fulat (ako paziš na ovu usklađenost), pa onda pogledaj i sve ostale koje ti je sugerirao Troma. Ako ne patiš na nove šajni boje, onda ti je najisplativije potražiti modele iz prijašnjih godina koji su uvijek na sniženju.

Evo još jednom dućani:
Protea Jaska
TCT
Markoprojekt
Rog Joma
Ciklo centar
DSG
Ozon sport (nemam ništa dobroga za reć o njima, osim toga da se možeš žestoko cijenkat - al sve onda ima svoju cijenu...)

I napomena svima: u Vlaškoj imate većinu dućana, počevši od Ozona koji je na istočnoj strani Importane galerije, pa onda u Vlaškoj Marko projekt, TČT i Rog Joma; pa južnije u Martićevoj DSG. Onda se malo protegnete do nove Branimirove i tamo je Protea. A kad se puno protegnete, dođete do Maksimira i u brdo do Ciklo centra (Jurja ves).

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #146 on: April 10, 2012, 16:26:18 »

Ista stvar je i sa SRAM opremom, s tim da kod njih manji broj znači slabija oprema (dakle X3 je lošiji od X5, X0 je najžešći).

XX ;D
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline AgentGreen46

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: AgentGreen46
« Reply #147 on: April 10, 2012, 17:19:01 »

XX ;D

Je, istina!

Offline Mr.Steady

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #148 on: April 10, 2012, 19:54:19 »
ja sam uzeo hardrock specialized novoga u protei i nisam požalio.
za po gradu više nego dobar a trek i wheeleri koje sam gledo u tom cjenovnom rangu do 3k kn nisu mu vizualno ni približni, mat crni bajk a ovi cirkus neki.
koliko se sjećam djelovi su svima manje više tu bili tako da sam ovog uzeo isključivo zbog boje.
onaj sa diskom je bio nešto skuplji ali su mi tu i u dućanu rekli da se disk ne ispalti uzimat kod tog cjenovnog ranga a ove kočnice koče i više nego dobro.

još su mi dali 5% popusta na sve (bajk+ stalak za čuturu, komp, lampe prednja+stražnja i lančuga).

i piše handmade in china :)

uglavnom tople preporuke, još su ga i u biker časopisu nahvalili.
beep beep im a jeep!

GT5 Gamercards

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #149 on: April 10, 2012, 20:20:13 »
Zagrebačke vlasti osnivaju specijalce za hvatanje sve divljijih biciklista   

Ovakve drastične mjere morale su biti poduzete jer dosadašnje mjere novčanog kažnjavanja nisu urodile plodom već su, naprotiv, razljutile bicikliste i načinile ih još agresivnijim.

Policijska uprava zagrebačka odlučila je osnovati specijalnu jedinicu koja će se baviti isključivo hvatanjem sve agresivnijih biciklista i njihovog uklanjanja sa ulica prijestolnice, priopćeno je danas iz PUZ-a. Ovakve drastične mjere morale su biti poduzete jer dosadašnje mjere novčanog kažnjavanja nisu urodile plodom već su, naprotiv, razljutile bicikliste i načinile ih još agresivnijim. “Događa se da biciklisti ne samo vrtoglavo voze i brzinom od 15 kilometara na sat, već i prilikom vožnje gađaju jajima prometne policajce i pokazuju im srednji prst.

Očekivali smo da će se stvari urediti i bahatost prestati, ali se to, nažalost, nije desilo, te smo prisiljeni oštro djelovati”, prioćila je Policijska uprava. Iz policije preciziraju da će biciklisti biti neutralizirani na nekoliko različitih načina, kojom prilikom će se voditi računa o njihovoj, ali i sigurnosti ostalih sudionika u prometu. “Bilo je i primjedbi da policija kažnjava bicikliste zato što voze izvan biciklističkih staza iz razloga što one jednostavno ne postoje. Stoga smo odlučili i na tom planu izaći biciklistima u susret i iscrtati i urediti biciklističke staze kako bismo ih onda mogli kažnjavati zato što voze izvan postojećih biciklističkih staza“, kažu u PUZ-u. Oni nisu željeli precizirati na koje će točno načine neutralizirati bicikliste, ali je iznijet podatak da će antibiciklističku jedinicu činiti oko 300 djelatnika te da će borba protiv biciklista biti jedan od prioriteta gradskih vlasti u ovoj godini.

http://www.forum.tm/clanak/zagrebacke-vlasti-osnivaju-specijalce-za-hvatanje-sve-divljijih-biciklista-664

sram nas bilo vozimo se a ne plačamo nikakve poreze za to, stvarno nebi htjeo biti u zg-u
www.motori.hr

if in doubt, go flat out