Author Topic: Gran Turismo 5 update 2.04 + 2.03 • Sluzbena tema  (Read 188385 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
Re: Gran Turismo 5 update 2.04 + 2.03 • Sluzbena tema
« Reply #345 on: February 29, 2012, 11:48:08 »
Ma dobro, vjerovatno če se vikendima i dalje odvoziti pokoja online utrka . Ali moj dojam je da je  PD-ova dosada hvalevrijedna podrška u zadnje vrijeme poprilično pala . Ali kao što je i Amar više puta rekao , više se ne nadam ničemu , pa sve dobro što dođe , dobro dođe .

Od podrške mi jedino trebaju nove staze. Ako će GT6 i izlaziti na ovoj platformi sumnjam da to može biti prije kraja godine jer čemu su izdavali Spec2?!

Igrati će se i ovo vikendom, ali mi stvarno fali 4-5 novih staza

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #346 on: February 29, 2012, 11:59:48 »
Ja uopce ne vidim da je pala pordska. Dapace, mislim da ce se igra jos dosta razvijati u vidu opcija i funkcionalnosti i ispravljanja bugova i slicno, ovo je ipak jedno veliko testiranje ovakvog koncepta i samih temelja za sam kod i sve.

Ali ono sto drasticno sad vec nedostaje je sadrzaj. Mogu samo misliti kako je recimo tebi koji si jos prije skoro godinu dana skupio sve aute (ja jos imam kojih 300 komada do tog cilja), nalupao LV40 u oba moda i pokupio sve sto se pokupiti dade. No pravi sadrzaj i prave sadrzajne nadopune su ono sto neku igru drzi na zivotu, a to sad polako izlazi na povrsinu, pogotovo zato jer sve vise igraca "zavrsava" uglavnom sve ono sto sama srz igre nudi.

Nove staze u apsolutno poanta svega, ali one same za sebe rjesavaju samo online utrkivanje za one igrace koji ih kupe.

Medjutim online utrkivanje je samo dio onoga sto bi dobro doslo igri, vazno je naci model po kojem bi se postojeci sadrzaj sto bolje iskoristio, a eventualno novi sadrzaj uklopio u sve moguce aspekte igre.

Nisam nikakav prevelik strucnjak, niti imam ikakvog pojma o dubinskim pitanjima ovoga sto cu sad napisati, ali bojim se da i samo uvodjenje sadrzaja kroz DLC na neki nacin stvara problem za potencijalnu integraciju DLC sadrzaja u neke nove aspekte igre i dovodi do svojevrsnog paradoksa.

Svi mi koji imamo sav DLC nismo "zakaceni" tim problemom, ali ljudi koji ga nisu kupili (iako ga nacelno "imaju" jer postoji na konzlama svakog tko se ikada spojio na net) bili bi dovedeni pred svojevrsni ultimatum - a tu vec vidim opake probleme vezane za PR, negativnu percepciju i sve sto ide uz to.

Nemam sad vremena pisati sve scenarije, ali samo zamislimo situaciju gdje dolazi neki ultimativni DLC sa novim stazama, integracijom DLC sadrzaja u A/B Spec modove igre, novim Dealership utrkama, online Matchmakingom i leaderboardovima samo za Premium aute recimo - te tsunamija nezadovoljstva koji bi uslijedio od apsolutno svakog covjeka koji nije kupio DLC i koji onda ne bi mogao jednakopravno sudjelovati u svemu tome.

Puno problema, malo rjesenja. Ali svakako se nadam novim stazama, to trenutno najvise nedostaje za ono sto je vecini nas ipak najvaznije.

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #347 on: February 29, 2012, 12:05:37 »
Kao da ne bi bilo sličnog nezadovoljstva da do kraja godine izdaju novi GT6 koji bi u stvari bio točno tko što si rekao, GT5 sa novim stazama, karijerom i kurcima palcima pa da to naplate svih 60 dolara/eura umjesto da dlc platimo, ne znam koliko manje. Isti qrac drugo pakovanje.

Al iskreno, meni sasvim svejedno, samo neka do izlaska tog nečega mi daju nove staze, oni koji se ne utrkuju online ionako su manje više davno prestali igrati igru niti ih previše dira ovo što dira nas...

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #348 on: February 29, 2012, 12:16:57 »
Ja doista i mislim da su oni negdje na tom tragu.

Zato sam i optimistican da bi na E3 mogao doci neki GT5: Ultimate Edition ili GT6 za PS3, pogotovo zato jer je do izlaska PS4 ostalo jos najmanje godinu i pol dana, uz cscenarij da ce izaci u prosincu 2013. sto je ipak optimisticno.

Ovaj kod su sada ionako drasticno izmjenili, vjerovatno mogu samo do odredjene tocke ici u zahvate odredjene, s sasvim sigurno ima optimizacija koje mogu raditi, ali bi vjerovatno trazile kompletno "presnimavanje" dijelova enginea - sto je opet relativno izvedivo.

Budemo vidjeli kako god okrenemo. Da najave GT6 za prosinac 2012. i da on bude neka potpuno sredjena verzija GT5 nitko ne bi s tim imao problema pretpostavljam. A i ispravili bi masu negativne percepcije koju im je donio GT5 i postavili stvari dovoljno sa sadrzajem da traju dok ne izadje neki novi GT na nekoj novoj koznoli - sto je doista oportuno ocekivati prije 2014. po meni, a i to je optimisticna prognoza do boli.

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #349 on: February 29, 2012, 12:27:58 »
Nemam ništa protiv takvog scenarija, a to bi bilo i na tragu svih dosadašnjih naslova, da parni izlazi pred prelazak na drugu platformu.

No, neka mi do tada daju par staza da se imam čime zabavljati 8)

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
« Reply #350 on: February 29, 2012, 12:53:50 »
Ja doista i mislim da su oni negdje na tom tragu.

Zato sam i optimistican da bi na E3 mogao doci neki GT5: Ultimate Edition ili GT6 za PS3, pogotovo zato jer je do izlaska PS4 ostalo jos najmanje godinu i pol dana, uz cscenarij da ce izaci u prosincu 2013. sto je ipak optimisticno.

Ovaj kod su sada ionako drasticno izmjenili, vjerovatno mogu samo do odredjene tocke ici u zahvate odredjene, s sasvim sigurno ima optimizacija koje mogu raditi, ali bi vjerovatno trazile kompletno "presnimavanje" dijelova enginea - sto je opet relativno izvedivo.

Budemo vidjeli kako god okrenemo. Da najave GT6 za prosinac 2012. i da on bude neka potpuno sredjena verzija GT5 nitko ne bi s tim imao problema pretpostavljam. A i ispravili bi masu negativne percepcije koju im je donio GT5 i postavili stvari dovoljno sa sadrzajem da traju dok ne izadje neki novi GT na nekoj novoj koznoli - sto je doista oportuno ocekivati prije 2014. po meni, a i to je optimisticna prognoza do boli.

ja bi ovaj scenarij jako volio, iako sam uvjeren da će gt6 na ps4
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline Kimi

• The Gentleman
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN id: KimiHR
« Reply #351 on: February 29, 2012, 13:45:06 »
Ma je , krivo sam možda rekao da je podrška pala , ali pod tim sam mislo baš ovo što si rekao da je sadržaja sve manje. Pogotovo mislin na A-Spec sesonal evente koji su u zadnje vrijeme sve rjeđi , a i prije su dolazili s pet utrka a sada s tri.
Pa iako sam već odavno , kao što si rekao napunio level 40 , skupio sve aute itd. ja sam i dalje nalazio gušta u vožnji , jer to mi i je najvažnije , a ovo ispred je došlo tek usput.A to je najčešće bilo u tim A-spec Sesonal eventima koji su u zadnje vrijeme sve rijeđi pa mi dosadi mjesec dana guliti po jednoj stazi.Pa u zadnje vrijeme te SE vozim uglavnom s uključenim kvačilom , je da sam dosta sporiji , često falim pri šaltanjima ali je gušt .
Što se tiće GT6 ja bih radije kupio novu igru i platio za nju 500kn , nego da se ovaj i ovakav GT5 nastavi proširivati kroz DLC-ove , jer mislim da bi to za nas bilo isplativije.Jer kad izračunamo cijene dosadašnjih DLC-ova : 1. 86kn (2 staze , 5 layouts , 15 auta)  2. 30kn (4 auta) i 3. 73kn (1 staza , 6 auta) dolazimo do ukupne brojke od 188kn za 3 staze ( u biti samo jednom pravom) i 25 automobila.Dakle mislim da bi za nas isplativije bilo kupiti novu igru u kojoj bi bilo puno više staza , puno više Premium modela auta , puno bolje rješenom single player karijerom i još puno dobrih stvari koji su u prethodnim nastavcima igre postojali a u GT5 ih nema.

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #352 on: February 29, 2012, 13:50:32 »
Ma hocu da se sve ljepo zavrti na60 frejmova i da staze lice na nesto a to jedino ps4 mo,e zavrtiti i ne treba novi engine, ovaj je sasvim dovoljan i vidi se da je neiskoristen kako spada..
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

http://www.youtube.com/watch?v=BDE3zPNz9VA
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg

Offline Tomivav

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Tomivav
« Reply #353 on: February 29, 2012, 14:00:38 »
Za GT6 uz mnoštvo (novog) sadržaja želim stabilan kod, kao što je Amar napomenuo. Znam da je GT5 sasvim druga priča, ali GT4 mi je bio jedna od najispoliranijih igara. GT5 to nikako nije, uz sve patcheve koji onda donesu nove probleme. No s GT4 je sasvim sigurno posao kodiranja bio puno, puno lakši.
“While racing the 24 hours of Nurburgring, you can smell people’s barbecues — we couldn’t recreate that.” — Kazunori Yamauchi

Offline Mr.Steady

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN iD: Jura69
« Reply #354 on: February 29, 2012, 17:34:26 »
za igru koja je odgađana toliko kolko je bila ja zamjeram u par stvari.
1.karjera je stvarno mogla biti nešto puno bolje da su bolje posložili/osmislili i ukomponirali sve silne licence a ovako banana. meni osobno premalo prvenstava
2. AI
3.staze, osobito snow & dirt dio
4. možda koji auto više premium

u zadnjih par godina dlc je postao normalan ali po meni je sve to dodatna mužnja para u većini slučajeva, prije je igra morala biti gotova onakva kakva je bila zamišljena a tu moram speed test platit ma marš.

gt6 na ps3 zašto ne pa forza kolko pratim eto 3 i 4 na xboxu i sad će novu napravit za novi. a i kako je gt5 ispo gt6 je meni must na ps3.

samo neka oni meni vrate izgled gt life kao u gt4, ovi meniji su mi prebezvezni al baš bez imalo mašte.
ono sa mapom, kućicama i podjelama mi je predobro bilo u prošlim nastavcima.
naprave karijeru kako Bog zapovjeda a ne ovo pobacano bezveze evente i zaboga više prvenstava i napokon jebeni reli kao reli.
i da malo još zvukove tweakaju  ::)
beep beep im a jeep!

GT5 Gamercards

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
« Reply #355 on: February 29, 2012, 19:13:12 »
za igru koja je odgađana toliko kolko je bila ja zamjeram u par stvari.
1.karjera je stvarno mogla biti nešto puno bolje da su bolje posložili/osmislili i ukomponirali sve silne licence a ovako banana. meni osobno premalo prvenstava
2. AI
3.staze, osobito snow & dirt dio
4. možda koji auto više premium

u zadnjih par godina dlc je postao normalan ali po meni je sve to dodatna mužnja para u većini slučajeva, prije je igra morala biti gotova onakva kakva je bila zamišljena a tu moram speed test platit ma marš.

gt6 na ps3 zašto ne pa forza kolko pratim eto 3 i 4 na xboxu i sad će novu napravit za novi. a i kako je gt5 ispo gt6 je meni must na ps3.

samo neka oni meni vrate izgled gt life kao u gt4, ovi meniji su mi prebezvezni al baš bez imalo mašte.
ono sa mapom, kućicama i podjelama mi je predobro bilo u prošlim nastavcima.
naprave karijeru kako Bog zapovjeda a ne ovo pobacano bezveze evente i zaboga više prvenstava i napokon jebeni reli kao reli.
i da malo još zvukove tweakaju  ::)

+111111111111111111111 8)
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #356 on: February 29, 2012, 20:05:48 »
Da je GT5 izašao godinu prije, sa još manje sadržaja, očekivao bih GT6 na ovoj konzoli, ovako vjerujem da jedan tim, njih nekoliko radi deelceove za GT5, ostali se fokusirali na GT6P koji će izaći odmah po izlasku next PS, mislim da kašnjenje i ostale pizdarije ne mogu priuštit za next PS, koji će zahtjevati više vremena i ljudi na izradama igara, mogu samo zamislit kako bolesno realno će tamo GT izgledati.  8)
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #357 on: February 29, 2012, 20:25:43 »
Vjerujte mi, da je bilo tko od nas Yamauchi, vec bi odavno ili:

a) pocinili samoubojstvo
b) ubili nekoga
c) otjerali sve dodjavola i otisli uzivati u zivotu napokon
d) sve od gorenavedenog, uz obrnuti redoslijed

Samo cu uzeti neke ovdje navedene primjere, za koje pamtim dijelove razgovora s njim ili neke intervjue, itd.

Dakle, u vrijeme kada je oko 2007 govorio o GT5, govorio je kako su bili dosta iznenadjeni sto je vecina igraca na tada jedinim sluzbenim PS forumima uglavnom prigovarala protiv kompleksne strukture GT4, pogotovo menija i kako ce GT5 biti puno jednostavniji i kako ce Prologue predstaviti tu jednostavniju navigaciju. Kada se dogodila jednostavnija navigacija - jer manu u GT5 doista jest jednostavan do boli - svi su poceli prigovarati kako to nista ne valja i kako hoce kako je nekad bilo. Brain Damage.

Kada je izasao GT PSP, pocelo se konretno pricati o GT5 i onda je pricao kako su njihova istrazivanja pokazala da ogroman broj igraca nikada nije dosao ni do pola zavrsetka GT4 i kako su upravo velike zamjerke i primjedbe isle na sirinu igre, veliki broj utrka i karijere i cinjenice da najveci broj igraca to uopce nije odgirao. Dosao je GT5 sa manjim brojem utrka i konzciznijom karijerom, svi su poludili i poceli prigovarati da gdje je 500 evenata iz GT4 i da svi hoce 500 A-Spec evenata. Brain Damage.

Kad je dosao Prologue, svi su prigovarali da hoce mogucnost slobodnog kreiranja soba i online multiplayera, da je Matchmaking bezveze, da svi hoce mali milijun opcija za svoje privatne utrke itd. Kad je dosao GT5 bez Matchmakinga, pljuvacina je opet pocela i Matchmaking je posao glavna kost spoticanja u citavom onlineu, privatne utrke i masu opcija vise nitko ne spominje. Brain Damage.

15 godina traje prica o svjetlima za rikverc, iscrtavanju tragova guma prilikom kocenja, vecem broju automobila na stazi, progresivnoj steti mehanickoj, vizualnoj steti vidljivoj, animiranim vozacima, animiranim gledateljima, tranzicijama dana i noci, promjenama vremenskih uvjeta, bla, bla, bla, bla, bla. Dodje GT5, dodju redom svijetla za rikverc, iscrtavanje tragova guma prilikom kocenja, skoro truplo veci broju automobila na stazi, progresivna steta mehanickaj, vizualna steta vidljiva, animirani vozaci, animirani gledatelji, tranzicija dana i noci, promjene vremenskih uvjeta, bla, bla, bla, bla, bla.. i nikom nista.. HEJ, DRVECE PORED STAZE JE KARTONSKI 2D, UZAS, PD FAIL JEBOTE!!! Brain Damage.

15 godina svi hoce damage. Dodje damage po prvi puta nakon GT2, tamo ga nitko nije koristio. Dapace, dodju 2 vrste damagea, od kojih je jedna realna do boli i progresivna. To nitko uopce ne koristi, neki nuc sam pregledavao sve sobe u Open Lobby za cijeli svijet (143 sobe ako se sjecam) i statistika je ovakva: niti u jednoj sobi nije Heavy Damage, niti u JEDNOJ sobi nema Comfort guma, niti u JEDNOJ sobi nema zadanog STOCK auta. 143 sobe. Brain Damage.

Od dana kad je izasla igra valjda je na 3 GT foruma koja pratim napisano tisuce postova kako kamera za Chase Cam (3 lice) nista ne valja, kako ju treba vratiti kakva je bila u vrijeme GT3, kako je ovo u GT4/GT5P/GT5 bezveze, svi hoce staru kameru, stara kamera je zakon, ovo je sranje. Okej. Dodje pretprosli updejt, stara kamera se vrati. Kaos. Nevjerica. Sokovi opci. Svi mrze novu/staru kameru. NIsta ne valja. Hocemo svi kameru kakva je bila prije updejta, kakva je bila u GT4/GT5P/GT5 od pocetka i koju smo dotad mrzili. Okej, dodje zadnji updejt, kamera se vrati na onu koju su svi ponovo trazili. PD FAIL!!! Hocemo opet onu kameru, vise ni ne znamo koju, ali hocemo nju! Brain Damage.

Tresnja kokpita. Izadje igra, svi se zale kako se kokpit dovoljno ne trese Nije dobar osjecaj brzine, kazu. Dodje neki updejt, kokpit se trese. PD FAIL!!! Svi dobijaju glavobolju uzivo. Opci napadi sizofrenije sveudiljsvijeta, hitna pomoc jedva uspjeva zbrinuti sve igrace koji odvrtoglavice iskasljavaju krv. Kamera se vrati na fiksnu. PD FAIL!! HOCEMO KAMERU KOJA SE TRESE. Brain Damage.

A-Spec karijera je prekratka, hocemo nove utrke. Moze, evo vam Seasonal Eventi svaki tjedan, pa svaki drugi tjedan. PD FAIL!! Eventi su preteski, nitko ne moze zavrsiti niti jednu utrku, uzas, GAME IS BROKEN! Okej, micu se restrikcije da svi mogu voziti. PD FAIL AGAIN!!! Utrke su prelagane, AI je los, ja sam svojim Racing Soft gumama mogu sve pobijediti iz prve, ova igra nista ne valja. Okej, evo vam Expert Challlenge utrke. PD FAIL!! To je pretesko, to nitko ne moze zavrsiti, GAME IS BROKEN!!!! Okej, evo vam jos 20 Seasonal Evenata, u svim zamislivim kategorijama, vozite sve sta hocete. Okej, mir traje. Hop. statistika se gleda nakon 5 mjeseci, uzas. Pa nitko ziv ne zavrsava te Seasonal Evente. Svi samo drljaju po jednu utrku u dvije vrste Evenata koji donose novac i nitko uopce ne vozi to sve. Cemu to, ajmo to maknuti i dati ljudima neke fokusiranije Evente. PD FAIL!!! Hocemo stare evente! Brain Damage.

A to je samo par primjerra, imam ih jos bar 10.

Nema tu pameti, internet je kriv za sve.

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #358 on: February 29, 2012, 20:44:06 »
Jebiga, a samo fali staza :)

Al' stoji sve što si rekao, naročito dio vezan za internet...

Offline kizo_uzi_1

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • oštar pas
« Reply #359 on: February 29, 2012, 21:23:09 »

...  hmm  , a jel nije bilo od jabuke!
<=  <=  brz kao vjetar ,  žestok  kao vulkan !    ID ; PSN nick;  lega_rovinj      wrROOOooom !!