Na Grobnik smo krenuli frend i ja oko pola 7h u jutro iz ČK-a. Stigli smo oko 10h. Na ulazu treba platiti ulaznicu 15 kn po osobi. Diže rampu i ulazimo kod bokseva.
Malo smo razgledali i tada smo išli u garažu da se prijavimo za vožnju, i da sve platimo što treba. Nakon toga postavljamo transponder na auto - uređaj koji mjeri krugove.
Tada smo mogli s autom kroz garažu ući sa "prave" strane bokseva i čekati kad možemo na stazu.
Stigao je trenutak kad možemo na stazu. Kameru sam nastavio kako sam najbolje mogao, i mislim da se sve OK vidi (HD 720P uključite, glasnoća do kraja).
Samo nažalost na videu se ne može ni približno dočarati osjećaj na stazi i moja vožnja. Na snimci sve izgleda nekako polako i jednostavno. Sad kad se sjetim osjećaja za volanom, konstantna napetost, osjećanje što auto u savakom trenutku radi, ubrzanja, G sile, pa kočenje (namještanje automobila), stražnji kraj neprestano mijesi, nemiran je, strah nakon svakog sljedećeg zavoja zbog nepoznavanja staze, gledanje u retrovizore.... i još milijon toga. Jednostavno prekrasno iskustvo. Jedino što mogu još reći, sad kužim čemu ona mentalna snaga kod B-Spec-a. Ja sam nakon 5 odvoženih krugova bio gotov. Iscrpljen mentalno. Jednostavno mi je bilo dosta, a i automobilu (gumama). Jest da sam s frendom dogovorio da na svojem mobitelu prije ulaska na stazu uključi štopericu, zbog tih 25 minuta, ali mi on u vožnji veli "ne dela mi štoperica"
. A ja sav uzbuđen i na rubu zbog vožnje, nisam ni znao koliko je vremena prošlo. Pa sam odlučio još jedan krug dovoziti i u boks. Ali u biti nisam ni više mogao. Taj zadnji krug sam skroz lagano, jer sam u volanu osjećao koliko su bile pregrijane... Još sam sat vremena, kako smo se vozili doma, bio pod velikim dojmom. Jednostavno se smiješ i smiješ i ne možeš prestati. U jednom trenutku me frend pitao zašto se vozimo stalno 70kmh. Ja nisam ni skužio. Jednostavno poslije staze, prometnica mi je bila samo običan put do doma...
Evo videa:
Gume nakon vožnje:
Pila:
I na kraju Agentov Audi R8:
I da, jedino što mi je bilo žao što mi se ST jako zaprljao do Grobnika. Bilo je uvjerljivo najprljaviji auto na stazi