Gotovo upa sam u Miata drogu....koliko sam lud auto ce vremenom u restauraciju
Malo cu se raspisati jer ono dosadno mi je
300 eura je vec oslo na sav alat, stalke,miata manual, dizalice, jos triba garazu rentat...nema sanse da bude na ulici
Nezz al jednostavno svatko bi morao probati ovo auto (prvu seriju obavezno) bar jednom u zivotu.
Odakle poceti...auto je malo, nisko al ono stvarno nisko hahah
Sam osjecaj u kokpitu i jednostavno vozac se osjeca dijelom auta...tesko je to opisat, mislio sam i ja da je pretjerivaje sve sta sam citao. Al sad mi je jasno zasto postoji ovoliko klubova, foruma, aftermarket modova....
Internet je pun ljudi sta se zale na snagu auta...auto nije sporo 8,8 sek do stotke u kabriu zakucanom u pod je sasvim dobar osjecaj
Serijski zvuk je odlican...a gledajuci videa...lonac i cold air intake naprave nevjerovatnu razliku i to sve dodatno pojacava osjecaj brzine...recimo video ispod jedini mod usis....I to bas onaj pravi induction sound
https://www.youtube.com/watch?v=KNiniAS_QWEMotor se zavrti u 7 tolikom lakocom da je to cudo...naravno max snaga je na 6600
....treba li napomenuti 91.g i atmosferski motor koji ima sprice ulja koje hlade klipove...snaga je dostatna da neiskusni vozaci mogu upastu neprilike i na suhom sa 80+ % gasa....na mokrom i oni malo iskusniji trebaju bit na oprezu uvijek
Svi ste vjerojatno citali o drzanju bla bla rasporedu mase bla bla...da sve stoji auto je malo veci karting.
I da auto postaje kabrio za 2 sek al doslovno ako i toliko, mislim da je to rekord...a hard top ga donekle cini i civiliziranim. Koga god provozate (auto je jos kompletno serijsko kakvo je napustilo tvornicu) izmamite mu ogroman osmijeh na lice al bas ogroman. I da mislim da nije potrebno napomenuti chicks dig it
Ebay i forumi krcati dijelova i modova a ni originalni nisu skupi....jednostavno auto ce me dugorocno izaci puno vise nego sta sam planirao, al ne pustam ga nigdje haha
Jos jedna potvrda...u kontaktu sam na mob vec par dana sa starijim amerikancem cca 45 god koji se nedavno preselio u njemacku i da covjek je kupio i ovdje miatu iako u americi ima ne jednu nego dvi
Ono sta je jos bolje sto mi je covjek poslao slike bivsih auta...da ne nabrajam tri zadnja auta su bili lanceri evo...zadnji je bio na 450ks....I guess what covik je pozalio sta nije prije imao miatu. Da je auto jednostavno puno zabavniji od lancera sa 450ks....vozio sam malo brza auta, ne toliko jaka al dovoljno i to bi mi bilo smijesno da nemam miatu. Al sad kad je imam totalno ga shvacam. Sicam se jedino da sam se ovako kesio ko budala kad sam davno vozio prijateljev civic vti. Modan na 200ks i i zadnjih 4000 vtec okretaja do 9000. A sad i u mazdi imam taj kretenski osmjeh
Zakljucak....Kupite svi miatu, ako ne mozete stat nezz sicite noge, al je kupite.