Kad su englezi u pitanju, kao nacija motorsporta, smatram da gotovo sigurno neće zajebati kao naši hrvati. Mi smo ipak posebna vrsta
Bss sam proguglao uz jutarnju kavu, i mogu se samo nasmijati samozadovolnjo. "Circuit of Wales" je 100% isto GOVNO od projekta kao i nasa Bistra.
- financira ga - odnosno vlasnik projekta - je posve nepoznata firma iza koje stoje neki kontroverzni i polu-javni direktori sa sumnjivom poslovnom prosloscu vezanom uz velike britanske banke i investicijske kuce
- porijeklo osnovnog novca kojim se financira pocetak projekta nije jasan, trazi se sudjelovanje javnih sredstava iz lokalnog proracuna, a "investitori" pocinju prikupljati novac javnim pozivom, prije svega prema mirovinskim fondovima (dakle lovi gradjana) i raznim ostalim investicijskim kucama i bankama
- "investitori" obecavaju ogromna zaposlenja i maksimalnu isplativost (s planom zarade od 50 milijuna funti godisnje - a zasad imaju samo pismo namjere od Moto GP da bi se "mogao" odrzavati tamo)
- kritike oko toga treba li Otoku - na kojem samo AMRCO upravlja sa 17 funkcionalnih staza - jos jedna nova staza se proglasavaju "konkurentskim podmetanjem" i "sprjecavanjem investicija"
- lokalna vlast naravno obecava svu pomoc i na osnovu toga dobija lokalne izbore - jer svi se nadaju zaposljavanju - taj dio Walesa ima najvecu nezaposlenost
Itd. Po meni, jos jedan Potemkin. Odnosno Bistra 100%.