Author Topic: Assetto Corsa  (Read 488897 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline kengas

• 22ms
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID gtsurgeons.com
Re: Assetto Corsa
« Reply #240 on: January 11, 2014, 00:20:03 »
Kakav monitor treba za 120 Hz i tu preko 4K rezu ?
Gt veteran superstar u penziji

Offline Mrav1337

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
  • PSN id: Mrav1337
« Reply #241 on: January 11, 2014, 01:03:50 »
Kakav monitor treba za 120 Hz i tu preko 4K rezu ?
Bravia ?  ;D

Offline kengas

• 22ms
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID gtsurgeons.com
« Reply #242 on: January 11, 2014, 04:23:30 »
Bravia je sve ali monitor nije.   ;D
Gt veteran superstar u penziji

Offline Troma

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: martin_troma
« Reply #243 on: January 13, 2014, 10:29:24 »
Koliko znam ibuypower je van EU tako da na te cijene jos dodati 23% naseg PDV i 5% carine + 300kn DHL-u da vas zastupa na carini. Zar ne?
Finally, in one sentence, what did Formula One mean to you Mark?
Tricky... It was precision. It was the pinnacle.

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #244 on: January 13, 2014, 10:36:37 »
Što nam se smanjio pdv? Nisam znao :)

Offline Troma

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #245 on: January 13, 2014, 11:12:17 »
 ;D ;D Dobro sad, shvatio si da sam htio reci nas PDV i carina i ovo trece, a koliko je nema veze kad ce opet povecat

Offline Toninho

• Driftoman
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Toninho_HR
    • Drift.hr
« Reply #246 on: January 13, 2014, 11:43:58 »
.... i nemam debele živce ,da bi se igrao na PC !

Ja isto.
Nisam k'o nekad.
Kupioi sam licencu, dao joj fore, ali kad me počeo drkat setup volana ispalio sam i odjebao sve...

Mašina je dovoljno dobra:

ASUS Z87-PRO
i7-4770 3.4GHz
ASUS GTX770
DDR3 32GB Corsair 1600
OCZ SSD 256GB Vector Acronis
WD 3TB WD3001FAEX SATA3 64MB
win8.1

Offline maliDjuro

• Anime Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #247 on: January 13, 2014, 11:51:54 »
**** SSD!!!
Al to je ono što ja pokušavam objasnit PC Masta Rejs ekipi... Nema standarda...
Umjesto da postoji neki defuljt setup (a više-manje postoji), pa da se orijentiraju oko toga i kad uštekaš stvar radi, svaki mora izmišljat toplu vodu...
Pa složi, brate, drajvere da rade odma, a ak mi se da, onda ću čačkat... A ne da moram čačkat da uopće proradi...
*******!!!
Nikad nije kasno za sretno djetinjstvo, samo, što si stariji, igračke su skuplje.

Offline Mrav1337

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
« Reply #248 on: January 13, 2014, 11:58:25 »
.... i nemam debele živce ,da bi se igrao na PC !

Ja isto.
Nisam k'o nekad.
Kupioi sam licencu, dao joj fore, ali kad me počeo drkat setup volana ispalio sam i odjebao sve...

U tom i je razlika zašto su pc simulacije daleko od konzola jer mogućnost podeševanja i sitnih štimanja nema granica.
Kod iracing se sjećam da sam imao listu konfiguracija force feedbacka za razna auta da bi se dobio što bolji osjećaj.
Tako da kod npr. mazde mx5 i formule je force feedback različit za 20ak% jačine.
Kad se u sve to fino uhoda, onda nemožeš vjerovat kad namjestiš ffb kako treba radiš brže vrijeme i po sekundu po krugu. Sve radi boljeg osjećaja za volanom.
Assetto je nemoj zaboravit još u beta fazi tako da će možda u budućnosti biti neke default postavke kroz samu igru.
Ja sam sebi za G25 namjestio postavke ima mjesec dana i od tada ih nediram. Samo provjeriš tu i tamo forum nakon patcha dali ima kakvih novosti za volan koji imaš.

E sad to je sve kako se kome da i voli  ;D

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #249 on: January 13, 2014, 12:28:59 »
Nekoć davno, za nekakav GTR 2 ili što je već bilo... 2,5 sata drkanja postavki volana i nikako napraviti da mi volan odgovara. Odustao od PC igara za sva vremena

NFS Shift, na PS3... imao najbolju namjeru igrati. 2 sata drkanja postavki volana na prvoj utrci sa Brandsu, sa onim M3 i nikako. Uvijek auto vozi mene, a ne ja njega. Odustao od svih igri osim GT-a.

Offline Mrav1337

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
« Reply #250 on: January 13, 2014, 13:04:58 »
Ja jednostavno odem na google i napisem npr Assetto Corsa g25 settings i živio. Sam nikad ništa nisam uspio.

Offline Troma

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #251 on: January 13, 2014, 13:07:34 »
Nekoć davno, za nekakav GTR 2 ili što je već bilo... 2,5 sata drkanja postavki volana i nikako napraviti da mi volan odgovara. Odustao od PC igara za sva vremena

NFS Shift, na PS3... imao najbolju namjeru igrati. 2 sata drkanja postavki volana na prvoj utrci sa Brandsu, sa onim M3 i nikako. Uvijek auto vozi mene, a ne ja njega. Odustao od svih igri osim GT-a.

A za GT ne moras drkati po netu da radi?  ;D

Sve dode na isto nazalost...

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Safety-_-Car
« Reply #252 on: January 13, 2014, 13:10:52 »
gore u postu Kizo veli: .... i nemam debele živce ,da bi se igrao na PC !

Ova tvrdnja uopće više ne stoji. Postoji Steam (isti koncept kao i  PS Store). Isti sistem. Sve je automatizirano. Prvo instaliraš Steam, registriraš se, odabereš igru koju želiš kupiti, platiš paypalom, skineš ju i instaliraš. Potpuno isto kao i na PS3 (osim plaćanja)! Jedino radiš mišem, a ne kontrolerom. Ne treba čak ni staviti prečicu igre na desktop. Jer kad se otvori Steam prozor vidiš svaku instaliranu/kupljenu igru i pored nje stoji PLAY. To pritisneš i igra počinje.

A što se tiče podešavanja volana. Isto tako. Po defaultu je solidno podešeno u AC. Jedino što ja diram je u Windows setingsu uređaja (G27) stavim na 900 stupnjeva. A kad vozim rFactor stavim na 280 stupnjeva. Postavke u igri sam nešto malo dirao i na tome je ostalo. Jedino u rFactoru neki mod ima - FF, a drugi + FF. I uvijek sam u vrhu na utrkama. Jedino, ako netko želi i to mu je gušt, može danima fino podešavati postavke volana. Meni to nije volja. Radije skinem neku zanimljivu stazu (i to je automatizirano. Treba označiti samo folder gdje je rFactor instaliran) i guštam.

Eto, tako da ova tvrdnja gore više ne stoji.

Offline Tomivav

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Tomivav
« Reply #253 on: January 13, 2014, 13:26:04 »

Šta moram napravit za GT "da radi"? Stavit force feedback na 7-8 umjesto ostavit na 5? ;D
“While racing the 24 hours of Nurburgring, you can smell people’s barbecues — we couldn’t recreate that.” — Kazunori Yamauchi

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Safety-_-Car
« Reply #254 on: January 13, 2014, 13:42:56 »

Šta moram napravit za GT "da radi"? Stavit force feedback na 7-8 umjesto ostavit na 5? ;D
GT-ov FF jedva simulira neku neravninu na rubniku (ako se to uopće može nazvati rubnikom. rubnici u pc simulacijama su opet priča za sebe). A staza je ko da voziš po staklu, bez ijedne neravnine. To su veliki nedostaci.