Author Topic: Assetto Corsa  (Read 488733 times)

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

Offline ribafish

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Re: Assetto Corsa
« Reply #255 on: January 13, 2014, 13:46:40 »
gore u postu Kizo veli: .... i nemam debele živce ,da bi se igrao na PC !

Ova tvrdnja uopće više ne stoji. Postoji Steam (isti koncept kao i  PS Store). Isti sistem. Sve je automatizirano. Prvo instaliraš Steam, registriraš se, odabereš igru koju želiš kupiti, platiš paypalom, skineš ju i instaliraš. Potpuno isto kao i na PS3 (osim plaćanja)! Jedino radiš mišem, a ne kontrolerom. Ne treba čak ni staviti prečicu igre na desktop. Jer kad se otvori Steam prozor vidiš svaku instaliranu/kupljenu igru i pored nje stoji PLAY. To pritisneš i igra počinje.

A što se tiče podešavanja volana. Isto tako. Po defaultu je solidno podešeno u AC. Jedino što ja diram je u Windows setingsu uređaja (G27) stavim na 900 stupnjeva. A kad vozim rFactor stavim na 280 stupnjeva. Postavke u igri sam nešto malo dirao i na tome je ostalo. Jedino u rFactoru neki mod ima - FF, a drugi + FF. I uvijek sam u vrhu na utrkama. Jedino, ako netko želi i to mu je gušt, može danima fino podešavati postavke volana. Meni to nije volja. Radije skinem neku zanimljivu stazu (i to je automatizirano. Treba označiti samo folder gdje je rFactor instaliran) i guštam.

Eto, tako da ova tvrdnja gore više ne stoji.

Yep, slazem se..

Sto se tice postavki volana, logitech postavke u windowsima su iste za 97% simulacija koje sam probao, znaci nikakav problem..

A kad vozim rFactor stavim na 280 stupnjeva

Cak su i to rijesili u pCars pa igra sama prilagodi (kako je u stvarnosti) svaki auto, znaci odredi koliko °. I jos sto se tice pCars apslutno nikakva podesavanja FF nisu potrebna ako se napravi ingame kalibracija volana, nakon tog samo odredis snagu i gotovo..

Ja isto.
Nisam k'o nekad.
Kupioi sam licencu, dao joj fore, ali kad me počeo drkat setup volana ispalio sam i odjebao sve...

Evo (za G2X):

Da cujem sad izgovore ;)

@Safety imas PM..

Offline Tomivav

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Tomivav
« Reply #256 on: January 13, 2014, 13:47:09 »
Nekoć davno, za nekakav GTR 2 ili što je već bilo... 2,5 sata drkanja postavki volana i nikako napraviti da mi volan odgovara. Odustao od PC igara za sva vremena

NFS Shift, na PS3... imao najbolju namjeru igrati. 2 sata drkanja postavki volana na prvoj utrci sa Brandsu, sa onim M3 i nikako. Uvijek auto vozi mene, a ne ja njega. Odustao od svih igri osim GT-a.

A za GT ne moras drkati po netu da radi?  ;D

Šta moram napravit za GT "da radi"? Stavit force feedback na 7-8 umjesto ostavit na 5? ;D
GT-ov FF jedva simulira neku neravninu na rubniku. A staza je ko da voziš po staklu, bez ijedne neravnine. To su veliki nedostaci.

Nemam iskustva s ostalim simulacijama, ali ne bih se složio s tobom. Ovisi od staze do staze, ali GT nikako nije "bez ijedne neravnine"...
“While racing the 24 hours of Nurburgring, you can smell people’s barbecues — we couldn’t recreate that.” — Kazunori Yamauchi

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #257 on: January 13, 2014, 13:47:52 »

Sve dode na isto nazalost...

Ne vidim kako... pali i vozi

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Safety-_-Car
« Reply #258 on: January 13, 2014, 13:51:40 »
Nekoć davno, za nekakav GTR 2 ili što je već bilo... 2,5 sata drkanja postavki volana i nikako napraviti da mi volan odgovara. Odustao od PC igara za sva vremena

NFS Shift, na PS3... imao najbolju namjeru igrati. 2 sata drkanja postavki volana na prvoj utrci sa Brandsu, sa onim M3 i nikako. Uvijek auto vozi mene, a ne ja njega. Odustao od svih igri osim GT-a.

Šta moram napravit za GT "da radi"? Stavit force feedback na 7-8 umjesto ostavit na 5? ;D
GT-ov FF jedva simulira neku neravninu na rubniku. A staza je ko da voziš po staklu, bez ijedne neravnine. To su veliki nedostaci.

Nemam iskustva s ostalim simulacijama, ali ne bih se složio s tobom. Ovisi od staze do staze, ali GT nikako nije "bez ijedne neravnine"...
Sve si rekao. Nemaš iskustva s ostalim simulacijama.

Offline kizo_uzi_1

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • oštar pas
« Reply #259 on: January 13, 2014, 14:11:52 »
Halo PC -jaši!  Neka vas... Volim simulaciju vožnje toliko da mi je GT6 sasvim dovoljan. A pucačinu sa misem i tipkovnicom neznam i neču učiti,za to imam ps4 koji je u rangu skupljih PC-ja
Siguran sam da je pojednostavljeno to na PC u vezi postavka,samo svi se lovite za moje zadnje riječi, ja sam rekao i da nisam dovoljno bogat da bi se igrao na PC-u.
<=  <=  brz kao vjetar ,  žestok  kao vulkan !    ID ; PSN nick;  lega_rovinj      wrROOOooom !!  

Offline Troma

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: martin_troma
« Reply #260 on: January 13, 2014, 14:16:12 »

Sve dode na isto nazalost...

Ne vidim kako... pali i vozi

xxx

Uistinu pali i vozi... ::)
Finally, in one sentence, what did Formula One mean to you Mark?
Tricky... It was precision. It was the pinnacle.

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #261 on: January 13, 2014, 14:21:07 »

Isto je i za PCi, treba ti NAT2 da bi igrao online, neznam zašto se toga hvatate, kod mene je sve po defaultu i sve radi super, bez da sam ijednom prčkao po tome na PS3-ojci.
Neznam zašto je problem da se ljudima neda igrati na PC-ju, i prčkati. Poanta PC-a i je u tome da se sve može dodatno prčkati po postavkama. Osobno sam jako dugo bio PC-jaš, vjerovatno bih i još bio da mi se da sve uštimavati i da imam para. Razlog mog prelaska na PS3 i konzole opčenito je bio plug and play, a nažalost na PC-ju nema niti jedna vožnja koja u rangu GT-a po količini sadržaja i raznolikosti (ne pričam o tome da je na PCju bolja fizika).
Mnogi od vas zaboravljaju da je tu dosta ljudi oženjeno i imaju djecu, te i nedostatak vremena, te se žele zabaviti na nabrži mogući način, a ne zafrkavati se s postavkama volana, pa sa ovakvim FF modom, pa za svako auto štimati FF i sl., pa skidate modove (staze, aute pa ih provjeravati dali su dobro napravljeni i sl.), pa onda je nešto sjebano, pa naći što je itd.

PC je rupa bez dna, pogotovo ako se igraju nove igre.  Treba nadogradjivati svako malo, a to nije jeftin sport.

Npr. da bih igrao AC ili pCars trebao bih kupiti skroz novi kompjuter, a to je barem 6k Kn, što nije mali novac.

AC ću kupiti jednog dana, kad izadje cijela igra i kad community zaživi.

Uglavnom svakom svoje.
PSN_ID: Dzidza1978

Offline Toninho

• Driftoman
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Toninho_HR
    • Drift.hr
« Reply #262 on: January 13, 2014, 14:25:27 »
Igrao sam ja dosta na PC-u, jako puno LFS, dizao servere za driftanje itd., ali više mi se zbilja ne da čačkati.
U pitanju je samo moja ljenost i komocija, ne tražim ja isprike. :)

Offline Troma

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: martin_troma
« Reply #263 on: January 13, 2014, 14:37:27 »
@Dzidza kod mene nije jos od kad je GT5 izasao, zelim reci da previse varira. Jako je nestabilno, svaki put prije utrke nekog od prvenstva sam imao osjecaj kao da bacam kockicu - hocu li vozit veceras ili ne, a vjezbao sam po tjedan dana prije svake utrke i nekad bi uslo bez problema pa bi odjednom izbacilo a nekad ne bih mogao ni uci... Na PC-u nikad nisam nista morao podesavati na ovaj nacin, a dobio bih priblizan postotak izbacivanja (cak i manje)

Ja volim sto manje podesavati, a sto vise uzivati u igri, ALI ako bih potrosio i cijeli dan da za sve aute namjestim FF za neku PC simulaciju i onda sve modove skinuo i instalirao i onda jos iznajmio neki server i podesio ga da radi to mi ne bio bio problem ako bi dugorocno znacilo da sljedecih barem godinu dana mogu samo voziti, bez da se mucim sa time ili mislim pa hocu li ja uopce moci odvoziti ovu utrku bez problema...

pCARS mi je pokazao koliko drugacija neka simulacija moze biti od GT (sto u boljem sto u losijem smislu), ali nakon GT6 sve vise me vuce ponovno uloziti u PC pa na njemu voziti
Finally, in one sentence, what did Formula One mean to you Mark?
Tricky... It was precision. It was the pinnacle.

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Safety-_-Car
« Reply #264 on: January 13, 2014, 14:39:55 »
Điđa:
Isto je i za PCi, treba ti NAT2 da bi igrao online, neznam zašto se toga hvatate, kod mene je sve po defaultu i sve radi super, bez da sam ijednom prčkao po tome na PS3-ojci.

E konačno netko... Nisam ništa htio pisati, jer bi me svi dobro izvrijeđali  ;D ;D. Sad vidima da ipak nisam jedini. I ja imam ruter i ps3 po deafaultu i radi ko urica. Jako rijetko kad imam problema. Veza wifi. Jedino uvijek restartam ruter i pokrenem test connection.  A na PC-u, pogasim sve nepotrebne programe i ugasim firewall. Na PC-u me izbacilo 2x u dosad odvoženih 125 utrka.

Offline keko0013

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
  • PSN-ID: keko0013
« Reply #265 on: January 13, 2014, 15:03:54 »
Da li bi se ova igra mogla vrtiti na ovo laptopu?

AMD Elite Quad-Core A8-4500M 1,90 GHz,
RAM 4 GB, 
AMD Radeon HD 8750M (2 GB)

Offline ribafish

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #266 on: January 13, 2014, 15:10:46 »
Da li bi se ova igra mogla vrtiti na ovo laptopu?

AMD Elite Quad-Core A8-4500M 1,90 GHz,
RAM 4 GB, 
AMD Radeon HD 8750M (2 GB)

Mogao bi bez problema, 720p/60fps sigurno, 1080p low/medium ako zelis visok fps..

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #267 on: January 13, 2014, 15:18:45 »

Mogao si staviti link umjesto da topik zatrpavaš sa metar ipo posta

Konfiguracija routera cca minut posla, ako i toliko.

No, to ionako nema veze sa samim igranjem o čemu ovdje pišemo.

Ja sam pisao o štelanju volana za 1 pc igru i štelanju volana za 1 ps3 igru...

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #268 on: January 13, 2014, 15:21:10 »
@Dzidza kod mene nije jos od kad je GT5 izasao, zelim reci da previse varira. Jako je nestabilno, svaki put prije utrke nekog od prvenstva sam imao osjecaj kao da bacam kockicu - hocu li vozit veceras ili ne, a vjezbao sam po tjedan dana prije svake utrke i nekad bi uslo bez problema pa bi odjednom izbacilo a nekad ne bih mogao ni uci... Na PC-u nikad nisam nista morao podesavati na ovaj nacin, a dobio bih priblizan postotak izbacivanja (cak i manje)

Ja volim sto manje podesavati, a sto vise uzivati u igri, ALI ako bih potrosio i cijeli dan da za sve aute namjestim FF za neku PC simulaciju i onda sve modove skinuo i instalirao i onda jos iznajmio neki server i podesio ga da radi to mi ne bio bio problem ako bi dugorocno znacilo da sljedecih barem godinu dana mogu samo voziti, bez da se mucim sa time ili mislim pa hocu li ja uopce moci odvoziti ovu utrku bez problema...

pCARS mi je pokazao koliko drugacija neka simulacija moze biti od GT (sto u boljem sto u losijem smislu), ali nakon GT6 sve vise me vuce ponovno uloziti u PC pa na njemu voziti

to je jedna ogromna prednost PC, dedicirani serveri. Mene u mojoj 5 godišnjoj rfaktor karijeri nikad nije izbacilo s neke utrke, osim ako admin nije prije toga najavio. To je nešto što fali GT serijalu, tako da nema veze tko ima najbržu a tko najsporiju vezu, u online komponenti.
PSN_ID: Dzidza1978

Offline ribafish

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #269 on: January 13, 2014, 15:30:02 »
Aj kad smo vec ovdje, evo jedan random fan made trailer >

The Stallions - Racing into the Italian's finest road car.

Odlican ;D