Author Topic: Assetto Corsa  (Read 488580 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline maliDjuro

• Anime Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Re: Assetto Corsa
« Reply #555 on: August 30, 2016, 14:12:16 »
Ok, ja stvarno želim da ovo bude dobra igra, ali...

Ovo uopće nije igra, nego simulacijska aplikacija AC0092F74 s nadoštukanim menijima i singleplayer opcijom u kojoj se vidi da im ni frendovi nemaju pojma što je to igra...
Kao što sam već napisao, čini mi se, za PCars, AC boluje od istih pisijanerskih bolesti: "Mi vam damo ovo, a vi si mislite. Modajte ak možete, pa si sami popravite"...

Ali kakav osjećaj vožnje  ;D

A onda krenem mjenjačem ubacit u prvu na staroj kanti za koju znam da još nisu ni sanjali o sekvencijalnom mjenjaču, kad ono: NEĆE! Samo zakrilca!
Onda ugasim igru, ištekam i uštekam usb hub s volanom i mjenjačem, ponovno pokrenem igru i sad OĆE!!!
Promijenim auto u drugi neki stari i opet NEĆE!!!
Autoclutch ne radi.

I onda krenem u singleplayer.
Ne mogu ubacit u prvu, kolko god stiskao kuplung i ručnu i bilo što dok semafor ne odbroji svoje. A već sam otprije najzadnji. Jesam spomenuo da autoclutch ne radi?
I dok konačno semafor odbroji svoje i ja se snađem, konkurencija je već u drugom krugu i kad završi utrka, teleportiran sam instantno u boks i moram stisnut "Quit", pa makar i došo dva tjedna prije ostalih. Ili poslije...

Uglavnom, ima hrpa stvari koje se mogu na brzinu popravit, poput svih ovih tehnikalija s mjenjačima i volanima (probajte tijekom igre ištekat i uštekat volan na update 1.01)...
Glazba dolazi iz slučajno odabranog jednog zvučnika, imam ih 5, pa sam konstantno iznenađen...
Malo će im više trebat (ako ikad uspiju) da srede nered koji se naziva singleplayer. Recimo, AI već u drugoj novice seriji vozi bar jedan puno jači auto... Startanje treba sredit ispočetka...
Nadam se jednoj večeri da vidim kak je u društvu...
Grafika trzaka, al i to se da sredit, samo treba nacrtat 3 papirnata drva manje i sve će bit glatko...
Kizo je napisao da stavlja na 720p i da mu je bolje. E nije!
Renderira se nativno u 1080p pa se downscalea, probao sam i u 480p. Isto trza.

Zvuk je jako dobar. Fali nekih sitnica, ali mašine zvuče cool.
I osjećaj vožnje je strava!!!  ;D

Ja bi tu igru križao s Test Drive Unlimited 2 kojem uopće nije valjala vožnja, al je imao hrpu sveg i svačeg zabavnog. Nu, znajući programere, vjerojatno bi igra ispala s lošim menijima i bez fizike...
Uglavnom, vožnja mi se sviđa, al sve ostalo me živcira, pa idem kopat polimere da dođem k sebi...
Nikad nije kasno za sretno djetinjstvo, samo, što si stariji, igračke su skuplje.

Offline Zoky

• Too Fast For You
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: ZokyCRO
    • G4G
« Reply #556 on: August 30, 2016, 15:15:16 »
Meni isto mijenjac ne radi,isao sam citat nesto i navodno kao radi samo na autima koji u stvarnosti imaju kvacilo e sad...

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #557 on: August 30, 2016, 18:03:56 »
Nu, znajući programere, vjerojatno bi igra ispala s lošim menijima i bez fizike...
;D ;D ;D
Nisam ništa pisao o manama jer ne znam odakle početi a i nema smisla kuknjava. Super se vozi, solidno izgleda, dobar zvuk (treba dorade, da) i kad bi se sve to malo popeglalo, a nadam se da hoće, imali bi puno bolju igru. Da nisam dobio džabe (hvala frendu Duvorynnu) čekao bih da se izapdejta pa onda kupio.

Offline maliDjuro

• Anime Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #558 on: August 30, 2016, 19:32:21 »
Sad kad je Kazo službeno odgodio, onda imaju vremena i za popravit bar ovo bitno  :P

Zoky, logično je meni da na batinu radi samo na onima koji imaju kuplung, tak da nisam ni mislio da će radit sa tiptronikima...
F40 je totalno lud  ;D
Nikad nije kasno za sretno djetinjstvo, samo, što si stariji, igračke su skuplje.

Offline DogZy

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #559 on: August 31, 2016, 01:03:48 »

Ja bi tu igru križao s Test Drive Unlimited 2 kojem uopće nije valjala vožnja, al je imao hrpu sveg i svačeg zabavnog.

You are aiming for just one sweet spot in the corner. It's the point where centrifugal and cornering forces reach their equilibrium, where they are all at once replaced with acceleration.
APEX - The invisible vertex of a corner, a place where the fastest lap times are recorded.

Offline Zoky

• Too Fast For You
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: ZokyCRO
    • G4G
« Reply #560 on: August 31, 2016, 09:06:32 »
Upravo tako,

Ali kakav osjecaj voznje!!! :D

Sve ostalo je nebitno...

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #561 on: August 31, 2016, 09:32:51 »
Vožnja je najbolja dosad, svi trebate barem probati. Pero, come to the dark side ... :-)

Offline grozni2

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID- ivekh
« Reply #562 on: August 31, 2016, 10:40:06 »
Ali kako citam okolo zvuk je odlican

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #563 on: August 31, 2016, 10:40:39 »
Upravo tako,

Sve ostalo je nebitno...

toliko dobar da ću uzeti seasson pass radi porsche-a. Prvi put Porsche u ozbiljnoj simulaciji,a to se mora probati :-) jer
PSN_ID: Dzidza1978

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #564 on: August 31, 2016, 10:42:20 »
Ali kako citam okolo zvuk je odlican

Dobro čitaš, jučer sam vozio 458 GT2 i u pola utrke sam usporio samo kako bih čuo zvuk kad pustiš gas i mjenjaš brzine, nešto zarazno :-)

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #565 on: August 31, 2016, 11:03:55 »
Zvuk ima svojih mana, koje se možda ne primjete na TV zvučniku, ali na slušalice itekeko. Svejedno, u globalu je jako dobar ali treba dorade. Mislim, nema segmenta igre koji nema mane osim fizike, a nekako mislim da ta fizika i oduzima resurse svemu ostalom, kako i treba biti u jednoj simjulejši. Dugo se već nisam radovao updateima, od GT6 točnije.  ;D

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #566 on: August 31, 2016, 11:13:52 »
Zvuk ima svojih mana, koje se možda ne primjete na TV zvučniku, ali na slušalice itekeko. Svejedno, u globalu je jako dobar ali treba dorade. Mislim, nema segmenta igre koji nema mane osim fizike, a nekako mislim da ta fizika i oduzima resurse svemu ostalom, kako i treba biti u jednoj simjulejši. Dugo se već nisam radovao updateima, od GT6 točnije.  ;D

Ne koristim TV zvučnike, ako misliš na male bugove prebacivanja s lijevog na desni onda mi je to zanemarivo, jer sam toliko koncentriran na vožnju da i zaboravim da se to desi  ;D

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Svi bi mi htjeli biti TOMIVAV :D
« Reply #567 on: August 31, 2016, 13:24:40 »
http://www.gamereactor.eu/news/375343/This+is+how+Force+Feedback+works+in+Assetto+Corsa+on+PS4/

Zanimljiv osvrt.

Mozda ce se sad malo prepravljati postavke "tog osjecaja voznje" ;D ;D ;D

Djuro zna koliko mi je od starta default bio "ne bas". Ali sve su to stvari ukusa, ZATO i postoji kao opcije :)

PSNid- PhaedrusSocrates:"EAT MY GRAINING!" 8)

Imamo samo jedno spasonosno rješenje..... odbiti isporuku Perkovića... objavit Nijemcima rat i odmah se predat.

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #568 on: August 31, 2016, 13:55:36 »
Meni je na kontroler default bio ubi bože, no uspio sam dotjerati sve kako mi paše i sad je dobro. Ti si Fedro na volanu?

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Svi bi mi htjeli biti TOMIVAV :D
« Reply #569 on: August 31, 2016, 15:11:37 »
Da, t300
PSNid- PhaedrusSocrates:"EAT MY GRAINING!" 8)

Imamo samo jedno spasonosno rješenje..... odbiti isporuku Perkovića... objavit Nijemcima rat i odmah se predat.