Pa naravno da mogu na boxu kad je to cisti copy/paste DirectXa. To na PS3 ne ide tako.
Ne da mi se ulaziti u tu raspravu jer nema konacnog odgovora. Iskreno mislim da je ovo sjajan rezultat i da ce ova F1 mozda biti najbolja od svih na PS3 sto se tice frameratea.
Sony je dobro naucio lekciju ove generacije, jer su u nju usli sa opet abnormalno posebnom arhitekturom, noseni uspjehom koji je ostvario PS2. I onda im se to dobro obilo o glavu, jer su sve multiplatform igre uglavnom bolje izgledale na Boxu godinama, a Sonyjevim studijima su trebale opet godine da dotjeraju svoje igre na danasnju mogucnost PS3 (Killzone, Uncharted, Gran Turismo, God of War, Last of Us..).
U iducu generaciju PS i XB ulaze sa gotovo identicnom arhitekturom i ovo se vise nece dogadjati. Ali ja stvarno ne mogu kriviti multiplatform developere sto ne ulazu dodatne milijune i vrijeme kako bi trazili nacin za dobiti dodatnih 5 fps. Sony je o tome trebao misliti kad je razdvajao spoolove memorija, radio dvostruke APIje i smisljao cijelu komplikazu za VMU. Naravno, to moze iskorisititi jedan Polyphony ili Insomniac ili Guerilla koji tri godine rade engine samo za PS3, pa ga onda do besvijesti optimiziraju, ali traziti takvo sto od third-party studija je ipak previse.
Cak je i jedan veliki i najpametniji iDSoftware stjeran u kut kad su konacno pokusali savrseno optimizirati svoj Rage za PS3. Nije islo, jebatga. Ide do jedne tocke, ali onda dodje do tocke gdje bi trebao citav engine bacit u smece i pisati ispocetka novi samo za PS3. Je da, kako da ne.
Moje misljenje uglavnom.