Author Topic: (M) F1 2012  (Read 91667 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline marac_gt

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: marac_gt
    • Garazna vrata
Re: (M) F1 2012
« Reply #60 on: September 12, 2012, 11:00:50 »
još jedan

Offline marac_gt

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
    • Garazna vrata
« Reply #61 on: September 12, 2012, 11:21:40 »

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #62 on: September 12, 2012, 11:31:45 »
Vec se zna da je lakse napravito port sa pc na xbox jer su slicne arhiktekture , vidi se da je ostrina na plejci problem tj idemo smanjiti frejm na ustrb tekstura , tako da se opet pokazuje nemar codmasterove ekipe , inace sam vrlo zadovoljan s igrom za sad ,ocito cemo cekati nove konzole da okusmo pc ljepotu i 60frejmova ili bojih 30
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

http://www.youtube.com/watch?v=BDE3zPNz9VA
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg

Offline buby0706

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • PSN ID:buby0706
« Reply #63 on: September 12, 2012, 15:56:12 »
Ovaj ja koristim za G27 po svome postavke jer volim da mi je volan jak i tvrd i da osjetim pasicu i travu i sve...
Kod mene su sve one force feedback na 90

A wheel setings mi je sve 0 osim steering linearity 50

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #64 on: September 13, 2012, 10:41:08 »
Vec se zna da je lakse napravito port sa pc na xbox jer su slicne arhiktekture , vidi se da je ostrina na plejci problem tj idemo smanjiti frejm na ustrb tekstura , tako da se opet pokazuje nemar codmasterove ekipe...

Ne bih to nazvao nemarom, vec ogranicenjima u razvoju.

Jebiga, PS3 je usrano kompleksna konzola, da bi sad oni razvijali posebnu-posebnu igru samo za PS3 kako bi postigli sve sto mogu iz PS3, trebali bi imati zaseban tim samo za to koji bi prepisavao citav engine i efekte samo za PS3. To se nece nikad dogoditi.

Sudeci po testu koji su sinoc napravili munjani japanci sa PS360 bloga, ova F1 je daleko najbolja od svih do sad sto se tice multiplatforme. Ovo su rezultati usporedbe izmedju dva demoa:

360
Avg:30.000fps Min-Max:30.0-30.0fps Tear: 0.000%(  0.000%)
PS3
Avg:29.325fps Min-Max:25.5-30.5fps Tear:20.424%(17.968%)

Dakle, PS3 verzija ima samo 0.665fps manje u averageu (to je nista doslovno), uz 18% tearinga u prosjeku. Za PS3 multiplatformu to je takodjer nista. A treba napomenuti i kako su refleksije na PS3 bolje od X360 i kako su detalji u okolisu vise izrazeni.

Slike i prica: http://ps360.ldblog.jp/archives/53787944.html

Video za usporedbu, razlika se uopce ne vidi:

Ja cu danas ionako raditi usporedbu podrske za volan izmedju PS3/X360 pa cu javiti dojmove, ali iz svega sto sam vidio, ovo je sjajno odradjen posao u okvirima vjerovatnog budzeta i mogucnosti - pogotovo kada se uzme u obzir da samu igru uopce nisu radili Codemastersi, vec njihov partnerski studio Gobo.

O cemu mozda najbolje govori usporedba izmedju F12011 (gornje slike) i F1 2012 (donje slike), gdje je razlika medju igrama primjetna (DD@Neogaf):

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #65 on: September 13, 2012, 11:00:29 »
Amare, average fps u igrama ti ništa ne govori, jer taj pad od 5 fps-a ćeš itekako osjetiti, jer se ovdje ne radi od 60fps-a, već od 30fps-a. Po meni je sramotno da na PS3 nemogu držati konstantnih 30fps, dok na boxu mogu.
PSN_ID: Dzidza1978

Offline marac_gt

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
    • Garazna vrata
« Reply #66 on: September 13, 2012, 11:04:53 »
Demo dobro izgleda, puno, puno bolje od f1 2011, jedino što neznamo
je dal će sve tako izgledati i "raditi" online što je najbitnije.
F1 2011 se dalo voziti offline al je najveći problem bio baš onlajn,
tako loše da jednostavno nismo imali volje vozit co-op.
Nadam se da će to biti rješeno u novoj F1

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #67 on: September 13, 2012, 11:13:00 »
Pa naravno da mogu na boxu kad je to cisti copy/paste DirectXa. To na PS3 ne ide tako.

Ne da mi se ulaziti u tu raspravu jer nema konacnog odgovora. Iskreno mislim da je ovo sjajan rezultat i da ce ova F1 mozda biti najbolja od svih na PS3 sto se tice frameratea.

Sony je dobro naucio lekciju ove generacije, jer su u nju usli sa opet abnormalno posebnom arhitekturom, noseni uspjehom koji je ostvario PS2. I onda im se to dobro obilo o glavu, jer su sve multiplatform igre uglavnom bolje izgledale na Boxu godinama, a Sonyjevim studijima su trebale opet godine da dotjeraju svoje igre na danasnju mogucnost PS3 (Killzone, Uncharted, Gran Turismo, God of War, Last of Us..).

U iducu generaciju PS i XB ulaze sa gotovo identicnom arhitekturom i ovo se vise nece dogadjati. Ali ja stvarno ne mogu kriviti multiplatform developere sto ne ulazu dodatne milijune i vrijeme kako bi trazili nacin za dobiti dodatnih 5 fps. Sony je o tome trebao misliti kad je razdvajao spoolove memorija, radio dvostruke APIje i smisljao cijelu komplikazu za VMU. Naravno, to moze iskorisititi jedan Polyphony ili Insomniac ili Guerilla koji tri godine rade engine samo za PS3, pa ga onda do besvijesti optimiziraju, ali traziti takvo sto od third-party studija je ipak previse.

Cak je i jedan veliki i najpametniji iDSoftware stjeran u kut kad su konacno pokusali savrseno optimizirati svoj Rage za PS3. Nije islo, jebatga. Ide do jedne tocke, ali onda dodje do tocke gdje bi trebao citav engine bacit u smece i pisati ispocetka novi samo za PS3. Je da, kako da ne.

Moje misljenje uglavnom.

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #68 on: September 13, 2012, 11:26:22 »
Ja sam odusevljen s igrom ,vec sam bacio masu kilometara , i mogu reci da je ovo veeeeliki skok u odnosu na 2011 sto se tice ps3, evo i usporedbe za plejke od sve tri god..
!

i najvaznije fizika je napokon pogodjena kako spada 5+++
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #69 on: September 13, 2012, 11:42:57 »
inace EA ima zasebne timove za ps3 i x360 ,zato i nema razlike izmedju te dvije platforme kad se rade usporedbe za njihove igre ..

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #70 on: September 13, 2012, 11:48:06 »
Fizika je taman, tu je pravi napredak. Samo još Mojte Karlo da vidimo i to je to.

Offline GTS_Klocna

• MOMAK
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #71 on: September 13, 2012, 12:24:06 »
Mogli su bar promijenit facu ovom tipu iz box-a  ;D
psn-id: GTS-Klocna

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Safety-_-Car
« Reply #72 on: September 13, 2012, 12:29:53 »
Mogli su bar promijenit facu ovom tipu iz box-a  ;D

Da, to sam i ja primjetio  ;D

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #73 on: September 13, 2012, 12:55:32 »
Koliko se pogled u retrovizoru promjenio u odnosu na prošlu godinu ;D ;D ;D

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Safety-_-Car
« Reply #74 on: September 13, 2012, 13:03:14 »
Odvozio sam oko 10 krugova. Mogu reći da je dobar pomak od 2011. Lijepo je dočarana brzina na ravnici. Odmah sam stavio na najteži level bez ikakvih el. pomagala, baš da vidim koliko mogu kontolirati bolid i dal se ponaša onako kako očekujem od f1 bolida. Kratko, odgovor je da.

Jedina zamjerka je volan. U biti nepodešenost. Sve je u redu kad ne pretjeram s gasom, a kad pretjeram i kad idem naglo korigirat putanju bolida FB djeluje neprirodno i skoro uvijek bolid mi se okrenuo. Ljutilo me što nisam dobivao povratnu informaciju na volanu da skužim zašto se bolid okrenuo i da više ne griješim na taj način. I zbog toga sam svaki sljedeći zavoj bio u strahu da ako malo jače pritisnem na izlasku da će me tako baciti i neću moći korigirati, samo zbog lošeg FB-a. To trebaju doraditi.
Vjerojatno se treba s postavkama volana u igri poigrati. Ali to mi jednostavno nije volja. Trebalo bi biti kao u GT5. Da radi savršeno. Da nema nikakvog podešavanja u igri, osim FB-a.