Vjerojatno se treba s postavkama volana u igri poigrati. Ali to mi jednostavno nije volja. Trebalo bi biti kao u GT5. Da radi savršeno. Da nema nikakvog podešavanja u igri, osim FB-a.
Slazem se s tobom, ali to ti jako sklizak teren.
Na velikom broju foruma koje citam najveci broj zamjerki vezan za GT i volan ide upravo vezano za to sto se nista oko volana ne da podesavati. Nevjerovatno je koliko puno ljudi bi voljelo da moze dodavati deadzone, smanjivati kut okreta i raditi sve ono sto ostale igre (kao i sve PC simulacije recimo) apsolutno omogucavaju. GT je vrlo specifican po tom pitanju u citavom gaming svijetu.
S druge strane, podesavanje volana nije neka filozofija, pogotovo ne za ove nase "PS3" volane (DFP, DFGT, G25, G27, odnosno Fanatec u PS3/G25 modu).
Kljucna postavka ti je Sensitivity, koja je po defaultu postavljena uvijek za 270 stupnjeva volane. Prvo trebas povecati Sensitivity na recimo 40, pa onda traziti gdje ti pase skretanje najvise. Kad to rjesis (meni je recimo na 55/60 recimo ako se dobro sjecam bio na F12011), onda sa Linearity postavkom rjesavas saturaciju za upravljanje na ravnom (meni je to uvijek oko 10-15). Kad si to dvoje rjesio, sve si rjesio.
Rasta recimo koristi strasno malen Sensitivity, oko 10. To mu omogucava izrazito brzo skretanje i prakticno 1:1 upravljanje. Ja to osobno ne volim, meni mojih 50-60 daje osjecaj kao u GT recimo, sto je onaj osjecaj koji mi najvise pase, iako sam s njim dosta sporiji, ali me to ne dira jer mi je puno veci gust.
Ista stvar je i za pedale, gas je meni uvijek puno manje nego kocnice, zbog doziranja. Kocnice drzim isto negdje na pola, zbog pritiska.
Stvar malo prtljanja po opcijama i sve super sjedne na svoje mjesto.
Evo, otvorit cu popodne poseban thread za postavke volana za F12012, neka svatko isproba sto mu najvise pase, pa neka postavi svoje vrijednosti (sliku ili tekst) i neki komentar opisa sto mu je vazno, pa da skuzimo medjusobne pristupe. Uz to napomena kako ovaj demo nema navodno "expert" postavku hadnlinga koja ce biti u zavrsnoj igri, pa se mozda i s tim do izlaska igre nesto malo izmjeni.