Kojeg davatelja usluga koristis i koji modem imas?
NAT1 - drito si na internetima s javnom adresom, nema pretvorbe
NAT2 - iza routera u privatnoj mrezi, s pristupom izvana na odredjenim portovima, ali router "prevodi" (translatira) adrese izvana unutra i obratno.
NAT3 - iza routera, nedostupan izvana za potrebne portove, ako stroj izvana to trazi, dakle nema nikakve opcije razmjene podataka na "upit izvana".
NAT = Network Address Translation
T-COM, router Thompson TG782i, do sada nikada problema (od listopada kada ga koristim)
Po tvojoj definiciji, a i po mojoj za koju sam pretpostavljao da je tocna (sada si mi samo potvrdio), NAT2 bi mi trebao stajati stalno, i bez problema (sto i jest u 95% situacija, ali ovih 5% me muci - zasto se to ponekad dogodi, jer mislim da je to uzrok svakog izbacivanja).
Znaci, router TG782i mi povezuje moj LAN sa WAN-om, preko default getaweya na routeru izlazim van iz LAN-a, sve ja to kuzim kako to radi (privatne IP adrese u LAN-u, znaci mrezni uređaji u mojoj lokalnoj mrezi, javna-promjenjiva IP adresa kada se izlazi van preko routera), ali neznam zasto povremeno dođe do zajeba.
I onda se nakon obicnog restarta routera i PS3 sve vrati u normalu.
Inace, zavrsavam poslovnu informatiku, a kolegiji vezani uz racunalne mreze su mi bili najdrazi i najzanimljiviji, plus radnja na zavrsnoj praksi mi je bila o tome. Teoriju, a i dobar dio prakse razumijem, naime i u praksi sam imao prilike raditi s time.
No ovo mi je neshvatljivo. Dali je do PSN-a ili do čega...?