Zenkai, malo si se opustio, ha?
Mislim da ti u pravilim sudjelovanja na sajtu pise da je svako vrijedjanje najstroze zabranjeno, a ti si upravo to radio. Dakle, ispunio si sve uvjete za stavljanje na led - dapace, cak i vise od toga - ali buduci da si prvi koji se tako ponio do sad, neka ti zasad bude. Prvi macici se bacaju u vodu, pa ovo smatraj opomenom za eksplicitno vrijedjanje drugih clanova bez ikakvog uporista.
A sto se teme o kojoj raspravljate tice, tu drzim Stingerove argumente - dapace, jer sve je tako kako je on rekao.
Prve PS konzole - one sive kutije - jos su imale dobre lasere, ali nakon serija 7 i 9 sve je otislo kvragu. PSone necu ni spominjati. PS2 je bio horror - ja sam u zivotu promjenio 5 PS2 konzola - cim bi pocela pokazivati i najmanje znakove problema, odmah je isla u Oglasnik. Onih prvih cipova i danas se sjecam s uzasom, svima oko mene su konzole crkavale kao muhe. Tek ce dolaskom Marsa, Matrixa ili kako se vec zvao stvari krenuti na bolje, a sve se relativno popravilo tek nakon sto je izasao PStwo Slim.
Cak ni PS3 nema Bogzna-kakve BR lasere, ma sto god ti msilio o tome - jer da su PS3 laseri AA klasa PS3 bi kostao malo vise novaca. O tzv. Failure Marginu je izlisno raspravljati, buduci da je tu X360 ipak prvak. Medjutim, cak je i 5% puno, pogotovo ako se tvoja konzola nadje u toj statistici. PS3 je jedna vrlo komplicirana masina s puno iznimno naprednih hardverskih rjesenja koja se jos uvijek testiraju - zelio to Sony priznati ili ne.
Do kraja godine vec mozes ocekivati prvu veliku reviziju PS3 konzole, s tim da se manja i tanja konzola ocekuje u relativno kratkom periodu. uzmi si u obzir kako je u prvih godinu dana Sony za potrebe PS3 koznole otkupljivao apsolutno svaki raspolozivi BR laser koji su Kinezi i Tajvanci uspjevali napraviti, a da je upravo radi toga prvih godinu dana vrijedolo pravilo kako se PS3 konzole uopce ne servisiraju, vec da se odmah daje nova konzola - jer su rikavali upravo laseri, a nije ih bilo kao rezervnih dijelova.
Da rezimiram - iako se nacelno slazem s tobom - a mislim i da se svi nacelno slazemo s tobom - kako je PS3 jedan kvalitetan hardverski prozivod, reci da je BR u PS3 "savrsen" ili "iznimno kvalitetan" ipak je pretjerivanje. AA klasa BR lasera ipak se ugradjuje iskljucivo u stand-alone BR playere Sonyja, Panasonica i Pioneera, koji svojom konacnom cijenom opravdavaju i garancijski period koji dolazi s takvim uredjajem.
PS3 je mass-market uredjaj - kao i svaki PS dosad - i budi siguran da u mass-market uredjaju nikad nece biti mjesta za AA dijelove. Pa makar se zvao i PlayStation 3.