" later buy Battlefield 4 on PS4 for £9.99/ €9.99 "
Da li je ovo greška na njihovom sajtu? Da je ista cijena u funtama i eurima?! To mi baš ne drži vodu...
Koliko znam, taj tzv. "currency parity" je tocan, isto vrijedi i za za Activision upgrade (COD) i za Assassin's Creed 4: Black Flag, NBA 2K14 (on ima nesto drugaciju shemu za cijene, ali je i skuplji of ostalih) i sad zadnje, Injustice. Jbg, razlika u tecajevima i kontrola Store sadrzaja preko lokaliziranih kopija (SLES i te fore). Nista novo iskreno, tako je bilo cesto i dosad.
Vidi ovdje za cijene ovisno o Storeu, imaju i sve cijene u kunama vec najavljene (72kn za COD, BF4 i ASCR)
http://blog.eu.playstation.com/2013/09/19/how-to-upgrade-select-ps3-games-to-ps4-version/Ove graficke razlike između verzija su minorne i mislim da se ne treba zamarati s time...
Bome, nisu bas minorne, a pogotovo nece biti minorne za one koji imaju telkane od 1080p i sa dijagonalama od 42" navise. Slazem se da se previse sere o tome, ali opet sere se s razlogom, jer se proteklih 7 godina sralo po PS3 zbog puno manjih razlika nego ce biti sada s ovom generacijom kako se cini.
Ako je tocno sve ovo sto se sada pise i teoretizira, vecina igara ce na PS4 moci ici u 1080p punoj rezi, a to znaci pravi 1:1 pixel-mapping - sto ce za veliki dio multiplatformi na boxu biti problem zbog tih 32MB ESRAMA koji nece moci gurati iste stvari u 1080p. A to ce u konacnici znaciti doista vidljivo cisce, ostrije i graficki ljepse igre na PS4. no, vrijeme ce pokazati.
Za pocetak treba zaboraviti nekako ove sve prve generacije naslova koji izlaze za valjda 32 platforme istovrmeno, i vidjeti sto ce se dogadjati tamo negdje u proljece kad krenu kapati prve prave next-gen igre koje se trenutno rade ili zavrsavaju.