Igra instalirana (čini se da se sama instalira u backgroundu, ako je tako podešeno u opcijama igre, a po defaultu jest), skinut i instaliran update 1.1, pokrenuta igra.
Odvežen uvodni krug sa Cliom R.S. '11. po Brands Hatchu. I još je auto i žute boje, nema boljeg dočeka za mene.
Sada sam jedno po ure namještao osnovne postavke igre, audio, video, itd., pa sam malo lutao po dealershipu.
Osobno su me ugodno iznenadila dva nova Renault Sport modela (znate mene
). Ipak, i dalje vidim da hot hatch klasa, kada su premium auti u pitanju, nije bas jako zastupljena. Od auta meni zanimljivih za kasnije kombiniranje kakvog GTS prvenstva (poput onih koje sam organizirao u GT5) to bi bili:
- Renault Sport
- Clio R.S. '11.
- Megane R.S. '08.
- Megane R.S. Trophy '11.
- Ford
- Focus ST '06.
- Focus ST '13.
- Volkswagen
- Golf V GTI '05.
- Golf VI R '10.
- Scirocco R '10.
Volvo
- C30 R-Design '09.
Honda
- Civic Type R '08.
- Integra Type R (DC5) '04.
Listi možemo dodati i premium verziju Honde Civic (EK) Type R ('97.) i VW Golf IV GTI, koje smo do iznemoglosti vozili u raznim GTS natjecanjima u doba GT5. I to je to od premium hot hatch modela (koliko sam nabrzaka vidio). Jedini pravi noviteti su u biti novi Focus ST, te Clio RS 200 i Megane RS 265. Ostalo je preuzeo iz originalnog GT5, ili iz nekih od DLC-ova. Vidjeti cemo sa vremenom sta se tu da izorganizirati. Nažalost nema Mazde 3 MPS, nema Fieste ST, Meganea R26 i R26.R, zadnjeg Focusa RS, BMW-a 135M, Astre VXR, itd.
Dalje sam primjetio da se nekadašnje "Racing Modification" verzije auta nude pod dealershipu te marke, kao "touring car" istog godišta.
Bila je prije par stranica u temi slika Yellowbirda, izgledao je predivno, iako standard, ipak meni sada "uživo", u dealershipu, to djeluje jedva malo bolje nego u GT5. Probati cu se malo poigrati sa rezolucijom slike, ali mislim da je "to - to".
Ugodno su me iznenadile nove staze (probao za sada samo Brands Hatch), omiljeni Renault Sport modeli, te ukupni dojam, fizika, spomenute online opcije, itd.
Negativno me iznenadila činjenica da dobar dio "nebitnih" (da ih tako nazovem - mislim na ove "obične" modele) standard modela iz GT5 izgleda isto kao i prije, bar u dealershipu, i to me malo bode u oči (npr. Alfa 156 i sl. auti).
Sve u svemu, prvi dojmovi odlični, unatoč spomenutim sitnicama.
Eto, ako sam kome od pomoci.