Author Topic: (PC) rFactor 2  (Read 118986 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Re: (PC) rFactor 2
« Reply #135 on: October 25, 2012, 20:26:15 »
...eh, treba priznati, vidi se da i u smislu communitija konzole debelo kaskaju za pravim pc entuzijastima :)

U svakom smislu vezanom za simulacije voznji konzole kaskaju za PC-jem minimalno 10 godina.

Da nema Gran Turisma i Forze (ali tek vezano za modele koje su radili za FM4, dakle u 2011 i 2012) konzole se ne bi imale cime hvaliti uopce. Ovako se samo mogu hvaliti nevjerovatno tocnim modelima samih automobila, sto je podrucje koje na PCju stize tek recentno pCARS. Tu se moze kapa do poda skinuti Polyphonyju, no za sve ostalo PC je bio i ostao majka.

Ja jos uvijek pamtim kada sam prvi puta vidio setup ekran za Grand Prix 2 i ostavio ladicu do poda. Da se razumijemo, ljudi su vec tada vozili online na tipkovnicu (volani prakitcno nisu ni postojali) i provodili sate u podesavanju -0.2 cambera zbog potrosnje guma za utrke od 70 krugova. A to je bilo valjda 1997/98. godine. Prije 15 godina dakle, taman je izasao prvi Gran Turismo.

Druga publika, drugi fokus, drugi zahtjevi. Kazem ti fino Fedro ponovo, za tebe je PC, okani se konzola ;D

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Safety-_-Car
« Reply #136 on: October 26, 2012, 10:51:38 »
Jučer kad sam skinuo ovaj mod, iskreno nisam očekivao ništa posebno. Ali ono, ajde skinem. Ipak je DLC zabadava.

Pa sam i nekvi Porsche cup skinuo. Koji je btw toliko dobar da je to nevjerojatno. Od fizike, kokpita i zvuka. Frend kad je sjeo za upravljač i kad je stisnuo gas, poslije izlaska iz boksa, počeo se smijati ko lud. Gledam ga..., totalno se iznenadio kako je nevjerojatno dobro modelirana brutalnost auta kod ubrzanja (kokpit, osjećaj FF-a, staza, zvuk). Stvarno, kao da sjediš u autu (osjećaj je još povećao 117 tv-a i 5.1 zvuk). Nakon krug i pol, auto mu je stao i ugasio se. Mislio sam da je G25 nešto zaštekao. Nije. Kad sam ugledao u retrovizoru gusti dim, mislio sam pa nije valjda LOL. Odem na vanjsku kameru, i stvarno auto je crko. Uništio je mašinu  :o :).

Nego, da se vratim formuli 1990.
Očekivao ništa, dobio nevjerojatno puno. Već dok se i bolid upali u garaži, osmjeh od uha do uha je neizostavan. Svaki bolid ima svoj autentičan zvuk. Svaka čast. Osjećaj za upravlječem je lijep. Sve off imam. Najjaće mi je kad točno pogodim točku kočenja, oprezno s gasem kroz zavoj, pa na izlasku iz zavoja malo ranije pritisnem papučicu do pola i kroz kontrolirano proklizavanje uspijem odvoziti zavoj i jurim prema sljedećem uz pratnju prekrasne dernjave V12 motora....  :D

Neću vas više daviti mojim impresijama, ali ako netko razmišlja instalirati rFactor na comp, neka ne razmišlja. Just do it   ;)

Evo nekoliko filmića (slobodno pojačajte zvuk):

Mclaren
rFactor - F1 1990 Suzuka

Ferrari (staviti na 1:50)
F1 1990 rFactor SRM mod - Suzuka hotlap

Benetton
[rFactor] Benetton B190 (F1-1990 Mod) (Embedding disabled, limit reached)

Offline Sinisa

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN : sina_zg
« Reply #137 on: October 26, 2012, 12:38:05 »
Evo ovdje imaš na jednom mjestu hrpu modova , pa možeš birati :

http://39data.web.fc2.com/rFm.html#other

ovdje su samo f1 modovi i staze za njih :

http://www.rfactorf1.com/

nažalost dosta linkova je na megauploadu  >:(

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #138 on: October 26, 2012, 12:48:50 »
Ok, super  :)

Tnx

Offline iced16

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #139 on: October 26, 2012, 15:33:06 »
ako se dobro sjećam, imaš stranicu ''bockbierbude''. Uglavnom, isto ima masu,masu staza i modova pa bac oko. čak imaš neki fajl koji ti automatski sve skine. Ima tu poprilično gigabajta. Javi mišljenje o stranici.
"Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life; I have been doing it all my life and it stands out above everything else."

Ayrton Senna

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #140 on: October 26, 2012, 20:11:24 »
Da se osvrnem na Amarov post, zar nije nama ljepo najavljivano kako ćemo u GT5 imati ta online prvenstva, lige, natjecanja....

To se ostavilo za GT6 ili za sljedeću generaciju?!
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline buby0706

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • PSN ID:buby0706
« Reply #141 on: October 26, 2012, 23:07:14 »
Evo baš gledam i čitam mnoge forume za rfactor 2 i svi se slažu da je rfactor Bog racing simulacija...čistokrvni hardcore racing
Istina ili !!

Offline ribafish

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #142 on: November 30, 2012, 00:36:55 »
Prvi dio, al posto nemamo zasebnu temu evo ovdje >

rFactor a few great mods

Offline GTS_Klocna

• MOMAK
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #143 on: November 30, 2012, 09:20:20 »
Evo baš gledam i čitam mnoge forume za rfactor 2 i svi se slažu da je rfactor Bog racing simulacija...čistokrvni hardcore racing
Istina ili !!

U zadnje vrijeme većinu vremena koje provodim u vožnji se odnosi na rfactor. Definitivno najbolji izbor za svakog ko želi pravu simulaciju, modova ko u priči, staza isto. A još je uz malo truda i besplatan. Pa šta čovjek više da traži!  ;D

@ribafish: Od modova iz clipa probao Drm Revival 2.0b za koji sam stavio i filmić dok sam vozikao. Odličan mod, sirova snaga, turbo era, zvuk :o.

Endurance series - sinoć vozikao na stazi elkhart lake, ekipa me ubila, jebiga neznam stazu. Staza je jako slična monzi sa dodatnim uzbrdicama i nizbrdicama. Mod odličan, uloženo puno truda. Porsche, corvette, astoni, le mans auti, saleeni.

Corvette by Niels - probao prije mjesec beta verziju, prije koji dan izašla 1.0v, ima besplatno skinut na virtualr.com, praktički cijela igra ide uz mod, samo treba  crack i vozi. Odličan mod, frajer zna posao(mislim da surađuje sa Reiza studios, ima nekakav ludi diy volan, strašno jak, vrti kao blender  ;D, kažu da se i frex može sakriti!)
psn-id: GTS-Klocna

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #144 on: November 30, 2012, 10:41:24 »
Svaki dan kad sjednem za volan, prvo potražim neki "novi" mod/dlc. Evo, jučer navečer otkrio ovo: http://www.virtualr.net/nlc-vln-2005-10-released.

Naravno, 2 i po sata su prošla ko da su 5 minuta. Nisam isprobao ni pola automobila (vozikao sam se na Montrealu) i već sam morao ugasiti i na spavanje.

Online, još nisam ni probao. Klocna, daj me uključi u neku utrku  :).

Za opuštanje. Uzmem auto po želji i vozim lagano kroz ovu nevjerojatnu stazu. 72 km je krug. Kroz gradove, naselja, otvorena cesta.
Targa Florio.
Targa Florio Full Round Alfa Romeo 2000 GTA 100.000 Viewer Special!! [rFactor]

Offline GTS_Klocna

• MOMAK
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #145 on: November 30, 2012, 12:50:21 »
Što se tiče servera, treba vidjeti od ponuđenih šta ima, koji bi nam odgovarao pa se nađemo. Ima ih i dosta praznih samo treba imati mod i stazu.

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #146 on: November 30, 2012, 12:54:51 »
Ok. Daj nešto iskemijaj. Ja vozim skoro svaki dan od 21h.

Offline Jadran73

• The Wheel Master
  • GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
« Reply #147 on: November 30, 2012, 14:56:52 »
Na ovoj stranici Bockbierbude imas skoro sve sto se rFactora 1 tice usput imas i program koji ti automatski provjerava sto imas od auta i modova instalirano i ono sto fali sam skine i instalira  ;)

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #148 on: November 30, 2012, 15:00:58 »
Ok tnx i tebi i icedu  ;).

sad sam se sjetio da mi je iced vec prije rekao za tu stranicu, a zaboravio sam je pogledati...

Offline GTS_Klocna

• MOMAK
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #149 on: November 30, 2012, 15:28:20 »
Na ovoj stranici Bockbierbude imas skoro sve sto se rFactora 1 tice usput imas i program koji ti automatski provjerava sto imas od auta i modova instalirano i ono sto fali sam skine i instalira  ;)
Voziš šta Jadrane? Rfactor 2?