Sto ima lose u tome - pa meni je to vijest mjeseca, ako ne i sire.
Ja sam imao srecu da sam imao (i jos imam) GameCube i da sam odigrao REMake, koji je vjerovatno jedna od najboljih i najkompletnijih igara ikada naprevljenih. Sve ono sto je Mikami zbrzao za prvi Resident na PSone je u REMakeu sjelo na svoje mjesto, sve sobe, prolazi, itemi, mehanike, price--- sve.
Sada Capcom NAPOKON izdaje to - doista - remek-djelo za sve platforme. I to je super.
Meni je naravno zao sto ce se raditi o "upskejlu" i naravno da bih vise volio da su sve to napravili iznova - ali realno, to je nerealno
Posebno mi je zao sto ce samo PS3 verzija u Japanu izaci na disku, a sve druge ce kao biti Digital Download. Ali jbg, ako tako mora biti.. A mozda se Capcom i predomisli.
Veseli me PS4 verzija u 1080p i sa 5.1 surroundom i sa 16:9, pa makar bio deriviran iz originalnih 4:3 fajlova.
Jos je bolje sto sve to izlazi vec za koji mjesec ako sam dobro shvatio.
Bilo kako bilo, ofdigrat cu to sa najvecim zamislivim gustom, jer nema igre koju sam toliko puta igrao, a da mi nikad nije dosadila kao prvi Resident. 1998 godine dva frenda i ja smo posudili igru od kolege s faksa, nismo imali Memory Card, samo Plejku. Kad bi poginuli, igraliu smo ispocetka. Dva tjedna nismo uopce isli na predavanja, nasli bi se na faksu, popili kavu i isli igrati. Pjelka je gorila valjda cijelo vrijeme, bez gasenja, jer nismo mogli sejvat nista.
Dvije situacije pamtim da su nas dotukle: kugla u podzemlju prvi put i prvi susret s Hunterima. I kad pogines, ajmo sve ispocetka. A tad nije bilo ni internet walktrougha, youtube videa, nicega. Sve smo sami skuzavali i pazili na prolaze. Kad sam tek kasnije saznao da se dobijaju dodatni kostimi ako prodjes igru za ispod 2.5 sata, da ne umres i da ne upotrijebis First Aid kit, odigrao sam to iz prve.
Dan danas znam valjda 80% predmeta gdje se nalaze i redoslijeda gdje se kad ide.
Jedva cekam REMake ponovo, njega sam odigrao samo dvaput, a u njemu je puno toga izmjenjeno u odnosu na PSX ogirinal. Bit ce to poslastica.