Cijene su užaš... ovaj 12gb bi u nas po zadnjim glasinama trebao koštati 1699 ili 1799 kn. 2,5" HDD ispod 500 kn teško da možeš naći. Dakle, totalno neisplativo kad pogledaš da sadašnji 160Gb košta 1989 kn
Ima nekoliko ne tako malih *caka* s novim PS3.
Prvo, cijene vise ne preporuca Sony, dakle nema vise *RRP*. Svaki distributer/prodavac moci ce samostalno odredjivati cijenu. To znaci da ce cijene sad napokon "plivati" kako spada, a ostaje za vidjeti koliko ce svaki distributer/proizvodjac htjeti ici sa marzom kad plati nabavnu. Sto ce to znaciti za nase trziste, ostaje za vidjeti. Ja samo znam da po svoj idem u Graz u Mediamarkt ili Saturn kad god to bilo, pa fino merverstojer u dzep i kostat ce kikiriki (trnutno bundleovi kostaju oko 230 eura sa igrom, dakle kad odbijes merver ispadne 1500 kuna sa igrom ako ostanu ove cijene, a mislim da ce bar malo pasti zbog ovoga)
Drugo, ovaj 12GB model ima jednu terminalnu glupost kao sastavni dio ponude. Kada se jednom u njega zvekne HDD - a da bi se to moglo, morat ce se kupiti zasebni "HDD Adapter" o kojem zasad ni rijeci, ni cijene (vjerovatno neka simbolika, ali opet..). Medjutim, kad se jednom zvekne HDD, nema vise pristupa flash-memoriji (PS3 moze imati samo jedan sistemski bilo disk, bilo HDD) pa se tih 12GB gubi za upotrebu (podaci ce se vjerovatno moci presnimiti na HDD prilikom ubacivanja). Tako da je ta 12GB opcija za one koji se misle previse ozbiljno igrati sa instalacijama, a mislim da je dobro da su to ubacili kao takvo, taj model ce kad-tad pasti na 150 eura
Trece, izostanak RRP cijena gotovo sigurno znaci da sa ovim cijenama (relativnim) idu sad odmah na launch i da kokuriraju prema WiiU u studenom. Mislim da nema dileme da ce cijene padati kao lude tijekom iduce godine.
Meni se svidja sve osobno, ao bude neki GT Academy Bundle najavljen za listopad mozda i ranije zamijenim trenutni Slim za V2. Jos kad bi ponudili bijeli u Europi, to bi bilo to.