A kada sam se već raspisao evo i nekoliko dosadašnjih zapažanja o performansama auta tj. kako na njih utjeće vožnja, promjena i trošenje ulja.
Honda RAYBRIG kojoj nikako nisam mjenjao ulje i nakon 1250 prijeđenih kilometara ima potpuno jednake vrijednosti snage i PP-a napisane u garaži kao i kada je imala 0km. U servisu "kažu" da je ulje još uvijek u dobrom stanju , međutim nakon prijeđenih 500km ikonica Body Rigidity je prešla u žutu boju te uz nju piše "Body rigidity has begun to deteriorate". Tada sam u servisu odradio Restor Body Rigidity a i Improve Body Rigidity , nakon sljedećih 500km Body Rigidity je ponovo u žutom ali ovaj put ga neću popravljati jer želim vidjeti kakovog utjecaja ima na vožnju.Također neću mjenjati ni ulje , želim vidjeti može li ikona pocrventit (vjerovatno može) i kada , te mjenja li to vrijednosti performansi iako za sada mislim da te vrijednosti neće biti manje od ovih tzv. baznih (0km i bez izmjene ulja) bez obzira koliko auto prešao i u kakvom stanju je ulje.
Sauberu sam odmah nakon kupovine promjenio ulje , njegove performanse se nisu mjenjale sve do odvoženih 200km, a zatim su rapidno opadale da bi auto već na 300km u garaži imao ispisane potpuno jednke performanse kao s 0km i bez promjene ulja. Nakon ponovne izmjene ulja vrijednosti su se vratile na one koje je auto imao nakon izmjene ulja s 0km. Body Rigidity je također u žutom nakon 500km.
Međutim , nije ni potpuno točno da se auti u GT6 ne "razrađuju" tj. da se njihove stvarne performanse vožnjom ne mjenjaju bez obzira na izmjenu ulja ili ne. Doduše , vrijednosti koje će auto vožnjom dobiti ,odnosno izgubiti , su puno manje izražene nego li je to bilo u GT5 (a kod slabijih auta su vjerovatno i beznačajne) i nisu prikazane brojčanim vrijednostima performansi auta u garaži.
Sa ova dva auta sam nakon određene kilometraže odvezao po dva kruga na SS Route X te zabilježio vremena i krajnju brzinu na najdužem pravcu ove , do bola dosadne staze.
Honda s 0km napravila je vrijeme 2. kruga 6:22,3.. a krajnja brzina bila je 286km/h
S prijeđenih 580km vrijeme 2. kruga bilo je 6:19,7.. a krajnja brzina 288km/h
a na 1000km vrijeme je bilo 6:23,0.. a krajnja brzina 285km/h
Dakle , auti se ipak "razrađuju" a stvarne performanse im rastu od nekih 300-700 prijeđenih kilometara a zatim počnu opadati , da bi na 1000 km već bile lošije od onih početnih.Vjerovatno će vremena i brzina na Route X biti sve lošija što autu bude starije ulje , ali mislim da to neće biti prikazano u garaži kroz one brojčane vrijednosti.