Dok dođe update sa B-spec modom ja ću završiti i te dvije utrke što još nisam. 24 minute Spa, definitivno nerealna potrošnja stražnjih guma nakon boksa, kao i na ostalim utrkama što sam vozio. Nije neki veliki problem, stavim u boksu iza tvrdu smjesu, ali nije ni realistično. I badava se štede gume izlazni krug, opet ode četvrtina njih.
Ja mislim upravo suprotno tj. po meni je nerealna potrošnja guma
prije boxa , pogotovo ako uzmemo u obzir da su utrke u S klasi zamjenile endurance. sasvim je logično da one imaju postavku ubrzanog trošenja guma kao što imaju i postavku ubrzanog trošenja goriva.
Kako bih se uvjerio da se prije i nakon boxa gume različito troše po osovinama iako nema promjene vremenskih uvjeta odvozio sam nekoliko trkica na Silverstonu. Silverston puno manje ždere gume nego Suzuka , a osim toga nešto više se troše ljeve gume od desnih.Ali i na Silverstonu je vidljivo da se prvi set guma više troši na prednjoj osovini , a drugi set se troši više na zadnjoj. A meni je nekako logičnije da će se gume više trošiti na pogonskoj osovini , a kako je Honda FR onda mi je ispravnija potrošnja guma nakon boxa.
Da bi to provjerio , Silverston sam odvozio sa jednim 4WD autom (Nissan GT-R R35 Touring Car) i jednim FF (Volkswagen Scirocco GT24 (Volkswagen Motorsport) '08).Kod oba auta prvi set je više trošio prednje gume ; vrjednosti prije ulaska u box kod Nissana su bile prednje 5 iza 8 , dok je Scirocco naprijed imao 7 iza 9.
Nakon promjene Nissan je puno ravnomjernije trošio sve gume pa je utrka završila sa naprijed 5 iza 6.
Scirocco je pak nakon promjene značajnije više nego u prvom stintu trošio prednje gume pa je utrka završila sa naprijed 5 iza 9. Sa svakim od ova tri auta sam nakon boxa imao lošija vremena 2 i više sekundi. Dakle ,po meni je točnije odsimulirana potrošnja guma nakon boxa i mislim da je problem u ovim s kojim se utrka započinje.