Mislim da to nema neke veze s tim znaju li oni što je ispravno i ne , već je u pitanju kompromis koji im zadaje sam hardware.
GT5Prologue je po mom mišljenju po pitanju fizike (a i grafički) bio čak ispred GT5.
GT6 po meni boluje od istog sindroma kao i GT5 tj. nedovršenosti i senilnosti , ali je on u šestici još naglašeniji.Naglasak je na kvantiteti a ne baš na kvaliteti. Neke stvari su se htjele unaprijediti , i to je OK , ali sve je to još očito nedovoljno razrađeno , pa tako i nedovoljno odrađeno. A mnoge dobre stvari iz prijašnjih nastavaka su izostavljene,zaboravljene,nestale.
Veliki problem kojeg ni nakon 3,5 mjeseca nisu uspjeli popraviti, je potrošnja guma, pogotovo u dužim utrkama gdje se traži njihova izmjena u box-u. Pa tako mislim da su te promjene fizike u stvari više povezane sa količinom gripa koje gume prenose na podlogu , a koji oni kroz update uglavnom povečavaju, odnosno popravljaju ovisno o vrsti pogona auta.
Također , po meni je veliki problem za singleplayer totalno nedorečen, zaglupljen i pojednostavljen AI .Zbog toga GT6 vjerovatno i nema još A-Spec sezonaca kao u GT5 , a ni B-Spec moda. U singleplayeru igra nema apsolutno niti jednog jedinog izazova , a lovci na Platine su presretni ,jer platinu u GT6 je lakše dobiti nego u nekoj Barbie igrici.
Uglavnom , GT6 na svakom koraku odiše nedovršenosti i trebat će jako puno posla da se sve to dovede u red , ako uopče bude.