60,20 i prvi 80gb modeli koriste 90nm procesore dok 40gb koriste 65 cell,rsx 90, a od 80 ovi zadnji i jedini koriste oba 65nm i mogu potvrditi u odnosu na 60gb model da se dvostruko manje grije, mislim da je problem kod 60gb da je nakrcat sa svim i svacim prenabildan je i da jednostavno slabo rijesen odvod zraka, malo sam ih usporedjivao i ovaj od 80gb ima cak manje otvora za zrak nego 60gb model, a govori se da ce slim koristiti 45nm procesore, a sto se tice popravka vec sam pisao o tome trajao je tjedan dana , na stranim forumima govore ako igras manje od dva sata dnevno da ce dogurati dvije godine 60gb model sto je i istina toliko je tocno moj dogurao.., pisao sam liku mailom koji ima servis za tehniku i takodjer popravljaju ylod na pitanje sto je uzrok tomu on kaze da se to dogadja zbog termostata koji se nalazi ispod procesora di on detektira da se konzola pregrijala i gdje bi je trebalo ostaviti pola sata da se ohladi prema rijecima sonya,ali on jednostavno blokira i neda da se konzola pokrene i gdje ostaje u modu da je pregrijana,kad sam zagrijao procesore na 300 stupnjeva sa heat gunom i to sve vratio na mjesto ventilator bi podivljao imao sam osijecaj da ce sve eksplodirati i nakon tih desetak sekundi normalno je proradio, sad zasto ventilator nije prebacivao u vecu brzinu kad bi trebao ili sam stavio lose termalnu pastu pa nisu mogli detektirati toplinu?, ne znam, ali znam nakon treceg zagrijavanja maticne vise nije davao znakove zivota, i evo nasao 80gb model za 1800kn garancija do ozujka 2010, bar sam siguran da cu gt5 zaigrati mirne duse.., 60gb rest in hell!!!!!