Author Topic: The bad stuff  (Read 99062 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline vresk

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • PSN ID: vresk_gt5
Re: Gran Turismo 5 - sluzbena opca tema • official thread
« Reply #75 on: December 05, 2010, 14:37:26 »
Nemoj bit smiješan... Otkaz ovima što rade igru? Tko bi to bolje od ovih napravio?
nemoj ti bit smiješan. igra koja prodaje konzolu, i u koju je potrošeno cca 70 milijuna dolara i 6 godina razvoja ne može dobiti (realnu) ocjenu 8, već mora biti neprikosnovena 10-ka. da je četvorka izašla prije godinu i pol dana i da je ovo petica, nema problema. ali za toliko čekanje, smiješno odgađanje i navlačenje živaca, ovo nije dovoljno dobro.

Ok, ti si razočaran i dobro to stoji ali ajmo sad malo stavi na papir neke stvari..... Nije li GT jedina igra koja trenutno nudi to sve što nudi sa svim svojim manama?? Što se tiče tvog zaključka da ne može dobit ocjenu 8/10?????  Ja ču probat bit objektivan i dat ću i neko objašnjenje za ocjenu:

Neka bude prva grafika ( Kad je to najvažnija stvar pogotovo u racing igrama  ::) : 18/20  sjene loše, "samo" 200 premiuma, 2D publika, nisu sve staze iste kvalitete, u replayu znadu teksture "pucat" tako nešto sam primjetio..... to je to valjda odlične stvari neću ni nabrajat ne stane sve (jebiga fanboy  :) )

Zvuk : 20/20 jedina zamjeka je poznata, znači kad stišamo muziku nema zvuka dok dobivamo zlata srebra i tak dalje  :), izbor muzike a Bože moj pa tu nikad neće nitko svima ugodit, po meni ostali su na razini!

Igrivost : 20/20 ok, nema u tuningu racing brake kit (i dalje mi nije jasno zašto), trebala je bit koja staza više i nemrem mjenjat felge svim autima.....

trajnost : "pristranih" 20/20 e ako ova igra nije trajna onda neznam

Općenito:

E ako je ovo sad po tebi za 8/10 ili 16/20 onda ne znam, igra ima mana (imaju i druge), ali nemožeš ti sad reć da je igra rađena, ne znam, tri godine da bi bila bolja a završni proizvod je isti...mislim možeš ali......

Damage mod nije savršen ali tu je i svi smo svjesni da je svaki početak težak, online ima problema STINger ih je napisao ali stvar šljaka odlično i trajat će....

Joj neznam više izgubio sam nit vodilju..... ;D    Aha, sjetio sam se 19/20 čisto realna čak i prestroga

Kao što vidiš ovdje sam se potrudio nabrojat realne mane, možda koju i propustio! 

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Re: Gran Turismo 5 - sluzbena opca tema • official thread
« Reply #76 on: December 05, 2010, 16:45:21 »
Što se tiče tvog zaključka da ne može dobit ocjenu 8/10????
nisi me dobro shvatio. velim da je (po mojem skromnom sudu, ali ne samo mojem) 8/10 realna ocjena, a ne 10/10.

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
Re: The bad stuff
« Reply #77 on: December 05, 2010, 17:24:38 »
jedina stvar kojom sam razočaran je što mi još fuckin online ne radi, što nemam više vremena za voziti i što ne znam voziti bolje nego što vozim. ;D a to nema veze s igrom. s igrom nisam razočaran nikako. recimo, što me zasmeta: npr. spominjalo se da je igra odgađana zbog štete, a ja štetu još ne vidje, a nije da se nisam razbio. pa fućkam na takvu štetu. bolje da je nije bilo pa da je igra izašla prije godinu dana. i takve stvari. očekivao sam i da grafički bude bolja. ali ne da mi se sad taksativno nabrajati što mi ne valja. no s druge strane, ovo je topic bad stuff, pa gdje ću kenjkat ako ne ovdje?

Prije kenjkanja nauči kvotati....

Džidža, ne ser, radije doji onajn

S vama dvojicom ubuduće samo u četir oka raspravljam 8)

U šest očiju  8)
PSN_ID: Dzidza1978

Offline Taxirat

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
  • PSN ID: Taksirat
« Reply #78 on: December 06, 2010, 17:21:10 »
Baš tako. S razlikom da ga ja sasvim sigurno neću završiti prebrzo. ;D Kad kažem da sam očekivao više, to znači da sam mislio da će biti više i bolje. To ne znači da sam osobno trebao jaču dozu GTa. Nisam razočaran, nikako. Mnoge stavri još niti ne znam kako izgledaju unutra, a koje me itekako interesiraju.
 N.p.
1. Kako se manifestira stil vožnje na trošenje guma i općenito na grip?
2. Da li se gume, kočnice mogu pregrijati?
3. Utječe li količina goriva na masu auta?
4. Utječe li brzina povećanja pritiska pedale kočnice na točku u kojoj će gume blokirati (ABS se aktivirati)?
5. Da li su i koliko, te u vezi s čime performance motora promjenjive?
6. Damage motora, transmisije krkanskom uporabom?
7. Damage ovjesa izletima van staze i prečestim jahanjem preko pasica?

Nisam vidio da je itko od kolega koji su u poodmaklom stadiju GTa pisao o tim stvarima. Osobno sam na nekih 12 ili 13%.

Koliko sam ja vidio:

5. Ovo baš nisam shvatio... ako misliš ima li utjecaja silovanje motora na njegove performanse, do sada nisam primjetio da ima. Bar ne u mjeri da će ti se motor razletiti od pretjeranog guranja u crveno ili klanje motora prebacivanjem u niže stupnjeve prijenosa. No, to bi koliko sam pratio trebali uvesti. Inače, u igri postoji opcija reparacije motora pa je očigledno da se vremenom troše, te da im opada snaga (vidi se najbolje na Used autima)

6. Vidi pod 5.... mjenjač ne

7. Trenutno ne, čekamo najavljeni patch kojim su rekli uvesti mehanički demiđ... E sad, da će baš utjecati gruba vožnja preko pasica sumnjam, ali udarci sigurno hoće...

5. Možda puno tražim od fizičkog modela.
N.p. U RL motor bolje diše na nižim temperaturama i višem atmosferskom tlaku okoline i na nižoj nadmorskoj visini. Hoću reći da bi auti trebali biti jači na Sartheu i Kneževini nego na Eigeru i Mountainu. Ova razlika nije ista kod NA i kod Turbo motora. Kad voziš na Le Manu iza A6 RS Avanta također ti fali zraka... i motoru i kroz hladnjak. Raste li tad temperatura motora? Da li se brže haba zbog slabijeg hlađenja? Pada li mu snaga, zbog nižeg tlaka iza audijeva gepeka?

6. To svakako jedva čekam da vidim.

7. Bilo bi fino kad bi se korištenje off-road sposobnosti Mitsubishi Evolutiona na Velom Nurbu kažnjavalo popuštanjem komponenti ovjesa, ukoliko je auto podešen nisko za tarmac. Još kad bih mogao spuštenom GTRu razbit karter, hiiiiii nikog sretnijeg od mene.  ;D
Hvala na iscrpnom postu.

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #79 on: December 06, 2010, 17:33:49 »
evo malo bad stuff od mene, jeba te led ja nisam ništa loše našao, uključujući i broj staza i standard aute i customizaciju i sjene. Mene oduševljava fizika (koja ima svoje limite), ali ne mogu reći ništa loše, mene igra svaki dan oduševljava, i jedva čekam da je ponovno zaigram. Da dan traje 36 sati bio bi prekratak. Niti jedna igra me nije oduševila ovoliko kao GT5. Iako se čini da je požurena, neka je  ;D 8)
PSN_ID: Dzidza1978

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #80 on: December 06, 2010, 17:54:42 »
5. Možda puno tražim od fizičkog modela.
N.p. U RL motor bolje diše na nižim temperaturama i višem atmosferskom tlaku okoline i na nižoj nadmorskoj visini. Hoću reći da bi auti trebali biti jači na Sartheu i Kneževini nego na Eigeru i Mountainu. Ova razlika nije ista kod NA i kod Turbo motora. Kad voziš na Le Manu iza A6 RS Avanta također ti fali zraka... i motoru i kroz hladnjak. Raste li tad temperatura motora? Da li se brže haba zbog slabijeg hlađenja? Pada li mu snaga, zbog nižeg tlaka iza audijeva gepeka?

6. To svakako jedva čekam da vidim.

7. Bilo bi fino kad bi se korištenje off-road sposobnosti Mitsubishi Evolutiona na Velom Nurbu kažnjavalo popuštanjem komponenti ovjesa, ukoliko je auto podešen nisko za tarmac. Još kad bih mogao spuštenom GTRu razbit karter, hiiiiii nikog sretnijeg od mene.  ;D
Hvala na iscrpnom postu.

Definitivno previše tražiš i mislim da će za nešto takvo, ako se uopće bude uvodilo u igru trebati pričekati slijedeću generaciju konzola :)

Offline GTS_Klocna

• MOMAK
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #81 on: December 07, 2010, 09:28:25 »
Mislim da za stvari koje je napisao će čekati cijeli život  :D

Takve stvari traže puno dodatnih ulaganja i istraživanja (ako će projecirati stvarne modele što taxirat priželjkuje), a čak i na svjetskoj razini mislim da bi bio preslab interes te samim time ekonomski neisplativo. I u sljedećih par godina (i dolaskom nove generacije konzola) neće biti revolucije u ovom žanru nego čista evolucija.

Eto, moje skromno mišljenje.
psn-id: GTS-Klocna

Offline gt_goggo

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • dualshock driver
« Reply #82 on: December 07, 2010, 19:34:10 »
jedini bad stuff je što dan kratko traje,... malo je ovih 24 sata.
ajmo pisat peticiju da dan traje duže i da se radi vikendom, a prek tjedna vozi gt.
 ;) ;) ;) 8) 8) 8)
ja mrzim comfort gume

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #83 on: December 12, 2010, 09:56:42 »

Offline Dario

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • Psn id: General_Vuk
« Reply #84 on: December 12, 2010, 15:29:27 »
http://www.epicfail.com/2010/12/07/gran-turismo-5-fail/ 

;D ;D ;D

Offline Mugo

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • Ninja - need I say more
« Reply #85 on: December 12, 2010, 17:37:45 »
činjenica što se f1 '10 i '07 ne mogu koristiti u A-spec i B-spec modu .... i tako ode 10 000 000 cr za trkači auto kojem nisu dizvoljene trke (dobro može se na net ali A i B spec meh) >:(
Ninja - need I say more
psn ID:(ENG) gokogokogoko
          (HRV) N/A

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #86 on: December 18, 2010, 09:34:21 »
još malo nekonzistentnosti.
vidim jučer onu briljantnu noćnu vožnju na nurbu koja izgleda kao med medeni i onda se sjetim one odvratne animacije jeffa gordona koju su još imali muda utrpati da se pojavljuje kao screensaver na uvodnom ekranu. čemu angažirat jeffa gordona i stavit njegov glas na onakvu ružnu i beživotnu animaciju mrtvih očiju i potpuno promašene sinkronizacije usta i glasa, a sve oko njega izgleda super?

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #87 on: December 18, 2010, 10:25:47 »
Valjda je tražio više novaca za snimanje u živo pa je za siću dao samo glas :)

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #88 on: December 18, 2010, 11:11:48 »
Jednostavno je, Gordon u biti prica na japanskom. Pogledaj ponovo Sedam samuraja od Kurosawe, pa ces shvatit.

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #89 on: December 18, 2010, 12:07:41 »
da, priča japanski. dobra, dobra. ;D ali brate mili, animacija lica je tako ružna da to nije za vjerovat. a ni hod mu nije baš nešto. uglavnom, plain ugly.