Author Topic: The bad stuff  (Read 99046 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
Re: The bad stuff
« Reply #60 on: December 04, 2010, 15:44:23 »
Osobno očekivao sam više od GT5. Ipak u ovo malo vožnje što sam vozio GT5, igra mi je vratila onaj zaboravljeni feeling GT4. Dok sam za volanom, duševno, psihički, osjećam se bolje nego sam pretpostavljao da ću se osjećati kad krenem voziti GT5, usprkos tomu što je simulacija ponudila manje nego sam očekivao.
S aspekta PDa i Sonyja, moje osobno mišljenje, šta god da su napravili bolje od ovoga, i šta god da su još ubacili u GT5, to im uopće ne bi povećalo prodaju i zaradu. Ne znam koliko recenzije utječu na prodaju.
Kad nam GT5 dosadi (teško) i kad prodaja krene značajno opadati (izvjesno, kad svi pokupuju diskove) ili kad konkurencija lansira bolji naslov (jako teško), tad možemo očekivati GT6. Mislim da PD razvija gomilu stvari i da sve što radi nije unaprijed podvrgao nikakvom broju 5 ili 6. Jednostavno razvijana je hrpa zanimljivog sadržaja koji je itekako iskoristiv i za buduće GT simulacije, a neki paketići možda zahtijevaju i konzolu sljedeće generacije.
Vjerujem da PD odred sad strpljivo polira neke neizbrušene pakete koji su mogli biti, ali nisu ubačeni u GT5.
Ovo što nudi GT5 sa svim svojim mahanama dovoljno je da ga svi gameri, konzolaši, fahreri...žele imati u svom domu.

Svatko od nas ima svoj ukus i prioritete no što se tiče vožnji ja osobno ništa drugo neću ni pogledati do izlaska nekog GT6. Amar i Džidža se pale na TDU 2, na Shift 2, ovo, ono... mene to nimalo ne zanima. Čak niti da upalim probati. Jednostavno mi se na to ne da gubiti vrijeme.

Ako ovu karijeru uspijem stvarno prebrzo završiti mogu bez problema napraviti novi account i krenuti iz početka, ne smeta me. Bar budem pametnije kupovao aute :D

Ako za GT5 uvale kakve DLC-ove u vidu staza super, fenomenalno, mrak mrakova, imati će sve moje novce bez obzira koliko toga napravili.

Slično je i za aute mada mi oni nisu toliko bitni...

Čak i da je ovo sve što ćemo vidjeti do novog GT-a ja opet zadovoljan. S narednim patchevima će srediti još neke stvari i dodati par sitnica u online i biti će sasvim dovoljno. A vjerujem da ću uvijek naći 5-6 raspoloženih da voze s istim stock autom kao i ja... Dok je toga, ja sam miran.

Offline Taxirat

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
  • PSN ID: Taksirat
« Reply #61 on: December 04, 2010, 16:05:29 »
Baš tako. S razlikom da ga ja sasvim sigurno neću završiti prebrzo. ;D Kad kažem da sam očekivao više, to znači da sam mislio da će biti više i bolje. To ne znači da sam osobno trebao jaču dozu GTa. Nisam razočaran, nikako. Mnoge stavri još niti ne znam kako izgledaju unutra, a koje me itekako interesiraju.
 N.p.
Kako se manifestira stil vožnje na trošenje guma i općenito na grip?
Da li se gume, kočnice mogu pregrijati?
Utječe li količina goriva na masu auta?
Utječe li brzina povećanja pritiska pedale kočnice na točku u kojoj će gume blokirati (ABS se aktivirati)?
Da li su i koliko, te u vezi s čime performance motora promjenjive?
Damage motora, transmisije krkanskom uporabom?
Damage ovjesa izletima van staze i prečestim jahanjem preko pasica?
Nisam vidio da je itko od kolega koji su u poodmaklom stadiju GTa pisao o tim stvarima. Osobno sam na nekih 12 ili 13%.

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #62 on: December 04, 2010, 16:45:39 »
Baš tako. S razlikom da ga ja sasvim sigurno neću završiti prebrzo. ;D Kad kažem da sam očekivao više, to znači da sam mislio da će biti više i bolje. To ne znači da sam osobno trebao jaču dozu GTa. Nisam razočaran, nikako. Mnoge stavri još niti ne znam kako izgledaju unutra, a koje me itekako interesiraju.
 N.p.
1. Kako se manifestira stil vožnje na trošenje guma i općenito na grip?
2. Da li se gume, kočnice mogu pregrijati?
3. Utječe li količina goriva na masu auta?
4. Utječe li brzina povećanja pritiska pedale kočnice na točku u kojoj će gume blokirati (ABS se aktivirati)?
5. Da li su i koliko, te u vezi s čime performance motora promjenjive?
6. Damage motora, transmisije krkanskom uporabom?
7. Damage ovjesa izletima van staze i prečestim jahanjem preko pasica?

Nisam vidio da je itko od kolega koji su u poodmaklom stadiju GTa pisao o tim stvarima. Osobno sam na nekih 12 ili 13%.

Koliko sam ja vidio:

1. stil vožnje definitivno ima utjecaja na stanje guma, a shodno tome i grip. Svaka oznaka za gumu je zamišljena kao nekakva "čaša" koja se prazni. Utjecaja ima i sama mješavina gume, a sve je vezano za dužinu utrke. U globalu, ne vozimo još uvijek toliko duge utrke da bi došlo do utjecaja osim na NASCAR-u kojeg sam samo jednom vozio... Generalno, trebala bi biti uključena i opcija kao u GT4 da staviš kvačicu da je box obavezan, a da u tom slučaju igra sukladno broju zadanih krugova više troši i gume i na taj način te sili da ideš u box. To je jako dobro funkcioniralo kad smo mi vozili GT4 u lan-u. Ostaje nada da će to naknadno uvesti u igru

2. Gume pretjerivajnem idu u crveno čime automatski slabi grip i brže se troše. Za kočnice do sada nije viđeno, sumnjam da ćemo to skoro vidjeti, ali to je samo moje mišljenje

3. Ne, bar se nije moglo primjetiti. Mada, kad ideš u box uredno te pita koliko litara ćeš dopuniti... Tu bi također trebalo uvesti ono što sam napisao pod točkom 1.

4. Aktivaciju ABS-a, bar na logitechovim volanima nećeš osjetiti. Ja vozim sa ABS-1 tako da količina pritiska definitivno ima utjecaja na upravljivost. Koliko brzina pritiska ima utjecaja na smo kočenje nisam do sada mogao razlučiti...

5. Ovo baš nisam shvatio... ako misliš ima li utjecaja silovanje motora na njegove performanse, do sada nisam primjetio da ima. Bar ne u mjeri da će ti se motor razletiti od pretjeranog guranja u crveno ili klanje motora prebacivanjem u niže stupnjeve prijenosa. No, to bi koliko sam pratio trebali uvesti. Inače, u igri postoji opcija reparacije motora pa je očigledno da se vremenom troše, te da im opada snaga (vidi se najbolje na Used autima)

6. Vidi pod 5.... mjenjač ne

7. Trenutno ne, čekamo najavljeni patch kojim su rekli uvesti mehanički demiđ... E sad, da će baš utjecati gruba vožnja preko pasica sumnjam, ali udarci sigurno hoće...

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #63 on: December 04, 2010, 17:11:19 »
Mislim da sve raspave oko 'nezadovoljstva' oko GT5 su trazenja 'dlake u jajetu', da bi netko odustao od voznje ili nedaj Boze prodaje igre, nije mi ni nakraj pameti. Da se mene pita kako bi trebao izgledati savrseni GT, jedno 300-400 premium iz povijesti odabranih automobila kao i ovih novi, vise stvarnih staza i legendarnih iz GT serijala i to je sve.
I samo da me pusta da vozim, nista vise mi ne treba :)
Pri odabiru auta mislim, jedan Bugatti je standard a Fico i Samba premium, pa jebem mu...
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Re: Gran Turismo 5 - sluzbena opca tema • official thread
« Reply #64 on: December 04, 2010, 17:45:20 »
Nemoj bit smiješan... Otkaz ovima što rade igru? Tko bi to bolje od ovih napravio?
nemoj ti bit smiješan. igra koja prodaje konzolu, i u koju je potrošeno cca 70 milijuna dolara i 6 godina razvoja ne može dobiti (realnu) ocjenu 8, već mora biti neprikosnovena 10-ka. da je četvorka izašla prije godinu i pol dana i da je ovo petica, nema problema. ali za toliko čekanje, smiješno odgađanje i navlačenje živaca, ovo nije dovoljno dobro.

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #65 on: December 04, 2010, 17:47:49 »
Na stranu ocjene kojekakvih stručnjaka kojima je ovo dosadno jer se samo vozi i ništa drugo ili onih koji daju ocjenu bez da su uopće probali online, da čujemo što to točno tebi smeta u igri da imaš takve reakcije.

Ponavljam, ni ja nisam oduševljen zbog nekih nedostataka, ali ni blizu da dižem graju kao ti...

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #66 on: December 04, 2010, 17:52:37 »
Na stranu ocjene kojekakvih stručnjaka kojima je ovo dosadno jer se samo vozi i ništa drugo ili onih koji daju ocjenu bez da su uopće probali online, da čujemo što to točno tebi smeta u igri da imaš takve reakcije.

Ponavljam, ni ja nisam oduševljen zbog nekih nedostataka, ali ni blizu da dižem graju kao ti...
graju? reakcije?

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #67 on: December 04, 2010, 18:03:27 »
Nemoj me sad zajebavati... kukaš od kad si vidio igru, te otkazi, te ovo, te ono, žao ti je što si ušao u trošak od 3 tisuće kuna radi igre i sad nisi zadovoljan. Pa pitam što to točno tebi ne valja u igri?

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #68 on: December 04, 2010, 18:10:17 »
Nemoj me sad zajebavati... kukaš od kad si vidio igru, te otkazi, te ovo, te ono, žao ti je što si ušao u trošak od 3 tisuće kuna radi igre i sad nisi zadovoljan. Pa pitam što to točno tebi ne valja u igri?
mojih 5 postova u kojima velim da je za toliko dug razvoj igra trebala biti bogatija, bolja, suvremenija, jednom rječju drugačija ili manje slična svim prethodnim nastavcima prema par tisuća svršavačkih postova (među kojima i moji, jer igra mi je dobra, ali ne toliko padačka na glavu da bih žmirio nad nečim što mi možda smeta) svakako nisu kuknjava. a forum se ne zove gt jednoumlje pa da je zabranjeno protiv svetog kaza napisat koju riječ. troška mi nije žao ni najmanje. pa da je to problem, prodam ga danas za više nego što sam potrošio i za konzolu i za igru, zar ne? a ovo o otkazima, pa ne shvaćaš valjda doslovno svaku riječ kao malo dijete jebemu?!?

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #69 on: December 04, 2010, 18:19:07 »
Meni je gt serijal uvijek bio sinonim za ljepotu i tko mi kaze da ga boli k za grafiku kenja , vec sam prije rekao da je fizika veliki korak naprijed po meni i da se razumjemo premium auti izgledaju fantasticno ali kad probam voziti auto iz treceg lica gade mi se puste sjene koje se doslovce lome po autu bas zbog te ultra detaljnosti , radije da su to malo neko smanjili da ne dolazi toliko do izrazaja jer stvarno kvari uzitak samo gledajuci te premium aute ..
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

http://www.youtube.com/watch?v=BDE3zPNz9VA
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #70 on: December 04, 2010, 18:43:08 »
mojih 5 postova u kojima velim da je za toliko dug razvoj igra trebala biti bogatija, bolja, suvremenija, jednom rječju drugačija ili manje slična svim prethodnim nastavcima prema par tisuća svršavačkih postova (među kojima i moji, jer igra mi je dobra, ali ne toliko padačka na glavu da bih žmirio nad nečim što mi možda smeta) svakako nisu kuknjava. a forum se ne zove gt jednoumlje pa da je zabranjeno protiv svetog kaza napisat koju riječ. troška mi nije žao ni najmanje. pa da je to problem, prodam ga danas za više nego što sam potrošio i za konzolu i za igru, zar ne? a ovo o otkazima, pa ne shvaćaš valjda doslovno svaku riječ kao malo dijete jebemu?!?

Ne shvaćam doslovno, ali bar meni zvuči kao da si poprilično razočaran. Jer ja svoje razočaranje iskazujem kroz žaljenje što npr. nema više staza ili ovo ili ono... Ti pak svojim izjavama daješ prilično drugačiji ton.

Ali na stranu to. Za početak ja mislim da nigdje ne guram jednoumlje. Niti branim da se iznose kritike. Ja pokušavam sagledati cijelu sliku iznoseći (svoje) prioritete te ih kompariram sa nedostatcima u igri. Vjerojatno je to razlog što ne vidim igru toliko tragično kao neki. Zato i pitam koji su to tvoji/vaši prioriteti?

Jer ja nekako razumijem da se je zbog opširnosti i uvođenja kojekakvih pizdarija u igru, ali i onih pravih stvari došlo do curenja na drugoj strani. E sad, to je samo moje viđenje, ali koliko sam upratio, a vidi se po Prologu i nizu svih demoa koji su se vremenom pojavljivali da je razvoj igre išao jednim smjerom (nešto a la GT HD i Prologue) da onda u sred razvoja otišlo na drugu stranu uvođenjem koječega (oštećenja, promjenjivi vremenski uvjeti, dan-noć, svjetla, ovo, ono... ) što je izgleda ili napreglo konzolu do ibera ili se jednostavno nije moglo dovršiti da bude sve 100% tip top kao što smo navikli. Pa kad uzmem sve to u obzir igra ni blizu ne zaslužuje kritike koje dobija, bar ja to tako vidim...

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #71 on: December 04, 2010, 18:45:42 »
Meni je gt serijal uvijek bio sinonim za ljepotu i tko mi kaze da ga boli k za grafiku kenja , vec sam prije rekao da je fizika veliki korak naprijed po meni i da se razumjemo premium auti izgledaju fantasticno ali kad probam voziti auto iz treceg lica gade mi se puste sjene koje se doslovce lome po autu bas zbog te ultra detaljnosti , radije da su to malo neko smanjili da ne dolazi toliko do izrazaja jer stvarno kvari uzitak samo gledajuci te premium aute ..

Jebiga, ja onda kenjam, ali mene stvarno zaboli za grafiku. Da ne bi bilo zabune, bitna mi je grafika odn. drago mi je vidjeti kad nešto lijepo izgleda pa ću tako odmah popljuvati igru kao WRC koja uspije u 2010 godini izgledati kako izgleda. No, ili sam ja slijepi fenboj ili stvarno ne znam vožnju koja izgleda približno ovako kao GT5 pored svega toga što ljudi navode da im smeta...

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #72 on: December 04, 2010, 23:27:46 »
Ne shvaćam doslovno, ali bar meni zvuči kao da si poprilično razočaran. J
jedina stvar kojom sam razočaran je što mi još fuckin online ne radi, što nemam više vremena za voziti i što ne znam voziti bolje nego što vozim. ;D a to nema veze s igrom. s igrom nisam razočaran nikako. recimo, što me zasmeta: npr. spominjalo se da je igra odgađana zbog štete, a ja štetu još ne vidje, a nije da se nisam razbio. pa fućkam na takvu štetu. bolje da je nije bilo pa da je igra izašla prije godinu dana. i takve stvari. očekivao sam i da grafički bude bolja. ali ne da mi se sad taksativno nabrajati što mi ne valja. no s druge strane, ovo je topic bad stuff, pa gdje ću kenjkat ako ne ovdje?

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #73 on: December 05, 2010, 01:25:50 »
Vidim ja da bi vi svi za bolju grafiku i guze dali  ;D.
PSN_ID: Dzidza1978

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #74 on: December 05, 2010, 05:56:41 »
jedina stvar kojom sam razočaran je što mi još fuckin online ne radi, što nemam više vremena za voziti i što ne znam voziti bolje nego što vozim. ;D a to nema veze s igrom. s igrom nisam razočaran nikako. recimo, što me zasmeta: npr. spominjalo se da je igra odgađana zbog štete, a ja štetu još ne vidje, a nije da se nisam razbio. pa fućkam na takvu štetu. bolje da je nije bilo pa da je igra izašla prije godinu dana. i takve stvari. očekivao sam i da grafički bude bolja. ali ne da mi se sad taksativno nabrajati što mi ne valja. no s druge strane, ovo je topic bad stuff, pa gdje ću kenjkat ako ne ovdje?

Prije kenjkanja nauči kvotati....

Džidža, ne ser, radije doji onajn

S vama dvojicom ubuduće samo u četir oka raspravljam 8)