Staze koje bih ja volio vidjeti u DLC-u, a da ih nalazim i u GT4 su:
- Fuji Speedway 90′s (verzija sa izletnim zonama od pijeska/trave i drukcijim zadnjim dijelom staze)
- Infineon Raceway (bivši Sears Point) - više verzija
- Tsukuba Circuit Wet tj. za GT5 Change Weather ako je moguće
- Apricot Hill Raceway - ispocetka ju nisam volio, no s vremenom mi je sve veći gušt bio voziti tamo
- Seattle Circuit - jedna od rijetkih gradskih staza u GT serijalu koja mi je odlicna (samo da se dio sa skokovima malo "poravna")
- Las Vegas Drag Strip (ništa ih ne košta, a dobro dođe za uspoređivati ubrzanja)
Mislim da bi online utrke na nekim od navedenih staza bile super (npr. Infineon Raceway, ili pak Apricot Hill)!
E sada neznam koliko je realno očekivati bilo što, jer Kazo uvijek ima neku svoju logiku.
Možda postoji šansa da se ubaci nekoliko staza iz GT4 (pogotovo jer dobar dio trenutnih staza je gotovo pa "copy-paste" iz GT4, što se vidi po grafici na istima), a uz to, po meni, očekujemo "refresh" grafike na malo prije spomenutim stazama "iz GT4" (koje već jesu u "petici"), te vjerovatno prijelaz nekih "standard" modela automobila u "premium", te dodavanja ponekih manje bitnih opcija uz ispravljanje sitnih bugova.
Najveći optimisti vjerovatno očekuju i poneku stazu koja se do sada nije pojavljivala u GT serijalu (Spa, Brands Hatch, Silverstone i sl.), no na žalost, neznam koliko je to realno. Da, svakako bi bio veliki plus, i privuklo bi i možda pokojeg novog igraca, no neznam jeli postoji interes za to kod ljudi koji o tome odlucuju. Interes možda i da, ali financijska računica - upitno je.
Što se automobila tiće, novi "BMW 1 Series M" bio je najavljen kao DLC jednog dana, pa možda možemo očekivati njega. Što se tiče drugih novih automobila, osim eventualno par japanskih noviteta, čisto sumnjam da možemo nešto očekivati. Da, fino bi bilo vidjeti kompletnu europsku klasu hot hatch godišta od recimo 2009 do danas, te ostale europske novitete i par europskih klasika, no mislim da to u ovom trenutku nije prioritet.
Moje viđenje.
Volio bih da sam u krivu i da dobijemo brda i doline, ali osobno, povučen iskustvom do sada, ne očekujem previše.