Author Topic: Auto(a) za Track day  (Read 116839 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline nrgpower

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Re: Auto(a) za Track day
« Reply #45 on: December 15, 2011, 23:47:57 »
@Agent- dobar projekt, kako to da si ga tako jeftino proda?

Offline AgentGreen46

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: AgentGreen46
« Reply #46 on: December 24, 2011, 15:25:18 »
@Agent- dobar projekt, kako to da si ga tako jeftino proda?
Pa s obzirom na to u kakvom je stanju bio, cijena nije bila jeftina. Vidiš da je kasnije mjenjan motor, ne zato što je čovjek htio, već zato što je morao.

Offline nrgpower

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #47 on: December 24, 2011, 15:59:42 »
Aaa ti si ga proda coviku koji je minja motor. Mislia sam da si ga ti sredia pa proda onako jeftino

Offline AgentGreen46

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #48 on: December 24, 2011, 16:51:52 »
Da da, on je u njega nakon kupnje uložio još 12k €.
Sad ga prodaje za 4k €, auto je super složen, samo treba još limariju sredit (cca 10k kn). To je tak kod tih projekata, nemoš dobit ni pola uloženog. Trud da ne spominjem...

Offline nrgpower

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #49 on: December 24, 2011, 23:33:34 »
Da ima koja staza blizu mene kupia bi mozda cak i tog kad je tako jeftin, vec dugo zelim neko drift auto al jbg kad ga neman di vozit

Offline biker4lifeCRO

• GTS Race Organizer
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • official plominka rider =)
    • www.motori.hr/forum
« Reply #50 on: January 04, 2012, 18:55:37 »
Evo ga moj daily-driver:

Sa napomenom da sam ove farove skinuo i vratio serijalu jer:
- kada sam ih uzeo davne '06 bili su fora, danas ih svaka krama koja je bila razvaljena ima
- iznimno su lose kvalitete
- kurca se ne vidi po noci

Anyway, zabavan i vrlo lagan autic, od elektronike (vezane uz voznju) nema ništa, čak ni ABS, evo sa njime sam u 5 godina napravio oko 75.000 km i zadovoljan sam.

Ideja mi je kada se skupi love (ili proda motor) uzeti jos jednog takvog ali sa Williams-Renault F7R motorom, kao auto za weekend/trackday. Ima ih brdo po oglasnicima, i nisu skupi (a i odrzavanje je relativno prihvatljivo, mada opet treba biti spreman na određena ulaganja, prvenstveno zbog starosti).

Kada sam se vec dotakao ulaganja i odrzavanja, evo ja sam unazad 10.000 km slozio komplet ovjes na novo (svi amortizeri, opruge, lezajevi, poluosovine prednje, diskovi novi, kocione plocice, itd., itd. - koristeni iskljucivo original dijelovi), napravljen je veliki servis na motoru (sve tekucine, štelani ventili, svjecice, svi filteri, novi ACU, itd., itd.), tako da je sada tip-top. Od kvarova otisle su bobine (obje), katalizator i zadnji lonac, osvjetljenje komandne ploce, osvjetljenje sata i jos par sitnica, sve je sanirano (također original dijelovi) i nije ni bilo preskupo.

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Safety-_-Car
« Reply #51 on: January 04, 2012, 19:46:10 »
Koji je to? 1.6 90 ks?

Offline AgentGreen46

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #52 on: January 04, 2012, 20:04:45 »
Odličan Megane! Bio bi još bolji da ja stanem u njega  ;D

Inače, žena me nagovara da si kupim Focus Cup (trenutno su tri po oglasnicima...), a ja si nešto kemijam kak bi rađe 4WD (da nije turbo i da nije težak...) ili RWD (da nije skup i da nije BMW). Glup sam, šta ću!  :-\ A smijo sam se frendici koja bi se k***, a da ne ulazi!

BTW:
http://www.racing.hr/forum/index.php?board=19.0

Offline biker4lifeCRO

• GTS Race Organizer
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
    • www.motori.hr/forum
« Reply #53 on: January 04, 2012, 20:56:43 »
Koji je to? 1.6 90 ks?

Da. 8-ventilac (K7M). 1010 kg, spreman za voznju. :) Tako da verzija sa F7R motorom (150 KS/200 NM, 100 kg više, je taman prava stvar).

Inače, auto se vrlo fino vozi po npr. zavojitim dionicama (Plominka), nemam prigovora na ovjes ni karoseriju. Mjenjač bi mogao biti bolji.

Odličan Megane!
...

Hvala. :)

Offline Safety-_-Car

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Safety-_-Car
« Reply #54 on: January 04, 2012, 21:33:32 »
Koji je to? 1.6 90 ks?

Da. 8-ventilac (K7M). 1010 kg, spreman za voznju. :) Tako da verzija sa F7R motorom (150 KS/200 NM, 100 kg više, je taman prava stvar).

Inače, auto se vrlo fino vozi po npr. zavojitim dionicama (Plominka), nemam prigovora na ovjes ni karoseriju. Mjenjač bi mogao biti bolji.

Imao sam ga prilike jedanput voziti. Solidan auto. Vrlo srčan motor. Za 90 ks super vuče. Moja jedina primjedba poslije vožnje je bila upravljač. Mjenjač bi mogao biti bolji, ali upravljač me baš razočarao.

Offline Mr.Steady

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN iD: Jura69
« Reply #55 on: January 05, 2012, 01:19:35 »
vozio sam se s jednom u takvom meganeu isti prigovor sam čuo mjenjač.
možda ja stavim sliku svog "trkača"  ::) osobito sad dok je spušten uuuuu

ovo sve što si spomenuo da si mjenjo 90% sam ja istog obavio na svom autu (slično pređena kilometraža), jao bobino šta mi uradi kad crkne bio sam najsporiji i najglasniji  ;D
beep beep im a jeep!

GT5 Gamercards

Offline biker4lifeCRO

• GTS Race Organizer
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
    • www.motori.hr/forum
« Reply #56 on: January 05, 2012, 04:16:17 »
Koji je to? 1.6 90 ks?

Imao sam ga prilike jedanput voziti. Solidan auto. Vrlo srčan motor. Za 90 ks super vuče. Moja jedina primjedba poslije vožnje je bila upravljač. Mjenjač bi mogao biti bolji, ali upravljač me baš razočarao.

Samo ne silaziti ispod 3.500 rpm i da se fino voziti.

Mada ako se konstantno vozi preko 5.000 rpm trosi kao tenk. Meni u prosjeku trosi od 9,5 do 12 l / 100 km (kombinirana voznja, 60% grad 40% otvoreno). Najmanja potrosnja mi je 7,9 l / 100 km (autocesta, 110-130 km/h u petoj), najveca 15,5 l / 100 km (flat out - Plominka).

Deficit snage više je primjetan kod pretjecanja na brzoj cesti, dok po voznji zavojima i ne toliko (pogotovo ako si sam na cesti, pa sam diktiras tempo).

Osobno na volan nemam primjedbi. Vozio sam dosta auta i OK mi je. Mozda je stvar navike. Dok na mjenjac jednostavno nema navikavanja, jer bi mogao biti mnogo uglađeniji (ne zapinjati kroz brzine) i precizniji (tko ne pozna auto lako profula "idealne" okretaje, a onda se mozes j3bat dok opet uhvatis zeljeni tempo, ipak motor nije prejak).

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
« Reply #57 on: January 05, 2012, 10:25:01 »
sada će vas biker zadaviti o svom meganu ;D ;D
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline biker4lifeCRO

• GTS Race Organizer
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
    • www.motori.hr/forum
« Reply #58 on: January 05, 2012, 12:05:38 »
sada će vas biker zadaviti o svom meganu ;D ;D

ti biš se ponekad mogao javiti za kafe ;) ;D

Offline ZG2016RS

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #59 on: January 05, 2012, 12:12:12 »
A ne sada ću vas ja zadaviti za Clio!! Možda bi bilo bolje da ne ali nema veze vratit ću vam udarcem u vrata na igri.

Neznam od kuda početi. Kupnja-sadašnjost. Ma nije bitno. Radi se o Cliu Sport 172 iz 2003. dobar autić, u to vrijeme best buy za "male pare".
Motor se zna savršenstvo ali getriba francuska. Ok prije godinu dana je složena na novo ali ovog puta su stavljene prave stvari iz Renault Sport-a. Stvari za Clio CUP,R3 itd. Uglavnom da ne dužim mjenjač je kraćeg i kirurški preciznog hoda bez ikakvog zapinjanja. Inače to je je najbolji tuning na autu koji sam napravio. Po meni naravno. Bilo je svega čipanja,gewindanja,filtera,auspuha ma sve lupanje love u prazno. Jeb ga moglo se.

Evo slika mojeg sela:

Uploaded with ImageShack.us

Eto sad krenite...
Mislim da jedino na prvu neće biti komentara...
Zadnja slika je trenutno stanje.A treća i četvrta su sa zimskim felgama.

FEDRO:Moram dodati da je ZG apsolutni kralj pretjecanja, instinkt i sposobnost kojom si on postavi idealnu situaciju je vanzemaljski :)
"Understeer" is when you hit the rival with the front of the car.
"Oversteer" is when you hit the rival with the rear of the car.
"Horsepower" is how fast you hit t