Baš tako. S razlikom da ga ja sasvim sigurno neću završiti prebrzo. Kad kažem da sam očekivao više, to znači da sam mislio da će biti više i bolje. To ne znači da sam osobno trebao jaču dozu GTa. Nisam razočaran, nikako. Mnoge stavri još niti ne znam kako izgledaju unutra, a koje me itekako interesiraju.
N.p.
1. Kako se manifestira stil vožnje na trošenje guma i općenito na grip?
2. Da li se gume, kočnice mogu pregrijati?
3. Utječe li količina goriva na masu auta?
4. Utječe li brzina povećanja pritiska pedale kočnice na točku u kojoj će gume blokirati (ABS se aktivirati)?
5. Da li su i koliko, te u vezi s čime performance motora promjenjive?
6. Damage motora, transmisije krkanskom uporabom?
7. Damage ovjesa izletima van staze i prečestim jahanjem preko pasica?
Nisam vidio da je itko od kolega koji su u poodmaklom stadiju GTa pisao o tim stvarima. Osobno sam na nekih 12 ili 13%.
Koliko sam ja vidio:
1. stil vožnje definitivno ima utjecaja na stanje guma, a shodno tome i grip. Svaka oznaka za gumu je zamišljena kao nekakva "čaša" koja se prazni. Utjecaja ima i sama mješavina gume, a sve je vezano za dužinu utrke. U globalu, ne vozimo još uvijek toliko duge utrke da bi došlo do utjecaja osim na NASCAR-u kojeg sam samo jednom vozio... Generalno, trebala bi biti uključena i opcija kao u GT4 da staviš kvačicu da je box obavezan, a da u tom slučaju igra sukladno broju zadanih krugova više troši i gume i na taj način te sili da ideš u box. To je jako dobro funkcioniralo kad smo mi vozili GT4 u lan-u. Ostaje nada da će to naknadno uvesti u igru
2. Gume pretjerivajnem idu u crveno čime automatski slabi grip i brže se troše. Za kočnice do sada nije viđeno, sumnjam da ćemo to skoro vidjeti, ali to je samo moje mišljenje
3. Ne, bar se nije moglo primjetiti. Mada, kad ideš u box uredno te pita koliko litara ćeš dopuniti... Tu bi također trebalo uvesti ono što sam napisao pod točkom 1.
4. Aktivaciju ABS-a, bar na logitechovim volanima nećeš osjetiti. Ja vozim sa ABS-1 tako da količina pritiska definitivno ima utjecaja na upravljivost. Koliko brzina pritiska ima utjecaja na smo kočenje nisam do sada mogao razlučiti...
5. Ovo baš nisam shvatio... ako misliš ima li utjecaja silovanje motora na njegove performanse, do sada nisam primjetio da ima. Bar ne u mjeri da će ti se motor razletiti od pretjeranog guranja u crveno ili klanje motora prebacivanjem u niže stupnjeve prijenosa. No, to bi koliko sam pratio trebali uvesti. Inače, u igri postoji opcija reparacije motora pa je očigledno da se vremenom troše, te da im opada snaga (vidi se najbolje na Used autima)
6. Vidi pod 5.... mjenjač ne
7. Trenutno ne, čekamo najavljeni patch kojim su rekli uvesti mehanički demiđ... E sad, da će baš utjecati gruba vožnja preko pasica sumnjam, ali udarci sigurno hoće...