Author Topic: GT5 Seasonal Events • December 2010  (Read 90061 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
Re: GT5 Seasonal Events • December 2010
« Reply #45 on: December 27, 2010, 08:14:48 »
Treba voziti krugove ispod 1"0 1 , ja sam mu iz drugog pokusaja dosao na sekundu ,jer sam jedan krug odvezao 1"01 7..,da nije te greske mislim da bi ga uhvatio..

Da, samo što ja teško da mogu napraviti setup kakav će mi 100% odgovarati, a i ne mogu ići ispod 1:01:xx tako da otpadam. Sve mi se čini kao da su japanci zaboravili isključiti Skid kad su programirali ovaj event ;D

Došao sam mu na 8 sekundi i mislim da nema šanse da  mogu skinuti svih 8... budem pokušao još, ali ako vidim da ne ide uključim Skid i pokupim pare... jebiga, 180.000 Cr. su veliki novi da bi ih tek tako ostavio
Jednu sam trku probao s tc-om i dosta ga koci  pri ranijim ubrzanjima , drugu trku sam iskljucio tc i dobije se pola sec. samo treba mjenjac podesiti, probao sam tri tri trke zaredom i bez ikakvih pomagala sam isao 1"0 4 a vozim zadnju verziju mazde rx7 , jednostavno trba od pocetka krenuti agresivno i svi krugovo unutar 1"0 '1-7 po mogucnosti.., dosao sam mu na +900 na kraju s tom greskom..
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

http://www.youtube.com/watch?v=BDE3zPNz9VA
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg

Offline Titov pionir

• Politicki Etiketiran
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: TitovPionir
« Reply #46 on: December 27, 2010, 10:09:35 »
Moram reći da sam s GT-R-om, poput Anakina Skywalkera, pokleknuo, mračna strana Sile me počela obuzimati... 5 sekundi do GT40, nikako bliže... mračna strana te i dalje zove... privlači te... i odeš u meni... i uključiš SR.... i onda prestigneš tog Forda već na izlasku iz tunela i digneš pare i XP...

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #47 on: December 27, 2010, 10:28:14 »
Moja trenutna situacija:

RX-7 - vrtim bez problema krugove 1.01, ali za konstatni 1.00 trebat cu opako mijenjati ili camber ili mjenac ili oboje. Dosao sam do 8 sekundi do Nissana, kaos od izazova.

Ford ST - jucer sam pola sata vozio, mislim da ce to danas pasti, nasao sam kako voziti krugove na .42 i sad se samo treba skoncentrirati popodne.

NASCAR - to cu isto danas, nikako ne mogu prezivjeti dodire s drugim autima, uvijek me ubiju i izvrte u predzadnjoj sekciji.

Bez assista sve, nema predaje :)

Offline Tomivav

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Tomivav
« Reply #48 on: December 27, 2010, 11:48:25 »
Meni su ostali još ova dva eventa za koja kažete da su teški, i onaj četvrti event pod Bonus 2 utrkama, valjda sa Mustangom.

Jučer sam sa stock Minijem riješio event, ali sam se mučio da odvozim sve čisto. Na kraju jesam, samo sam zbog kasnog kočenja izletio malo sa staze pri onom zadnje skupu zavoja. I onda se već po koji put pitam - zašto se mučim da vozim sve stock i sve super čisto kada ne moram. Nitko me ne tjera, kao ni za assiste, ali svejedno inzistiram na tome.
“While racing the 24 hours of Nurburgring, you can smell people’s barbecues — we couldn’t recreate that.” — Kazunori Yamauchi

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #49 on: December 27, 2010, 12:06:28 »
Meni su ostali još ova dva eventa za koja kažete da su teški, i onaj četvrti event pod Bonus 2 utrkama, valjda sa Mustangom.

Jučer sam sa stock Minijem riješio event, ali sam se mučio da odvozim sve čisto. Na kraju jesam, samo sam zbog kasnog kočenja izletio malo sa staze pri onom zadnje skupu zavoja. I onda se već po koji put pitam - zašto se mučim da vozim sve stock i sve super čisto kada ne moram. Nitko me ne tjera, kao ni za assiste, ali svejedno inzistiram na tome.
U tome i jest gust igre, vozit bez guranja i sve cisto, meni to stvara unutarnje zadovoljstvo.
A, ima onih sto brze bolje zele pokupit lovu i bodove, dizati levele itd.
Ja tu ne vidim niti malo gusta, treba nekad malo ostavit i zivaca, kao sto sam na Nascaru(Special) rijesio bez gasenja ABS-a.  ;D
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline Titov pionir

• Politicki Etiketiran
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: TitovPionir
« Reply #50 on: December 27, 2010, 13:09:36 »
Ma ljudi, sve ok, no nismo se svi rodili isti. Netko za to ima žicu, netko nema. Ne slažem se da je baš sve u vježbi, mora tu biti i talenta i šestog čula. Ako pokušavam, pokušavam i svaki puta me nešto barem malo sjebe, nakon 3 sata  i odlučim da ima i drugih super evenata koje bih htio voziti, uključio sam SR i prošao. Ako zname koji su mi limiti i da dalje ne ide, imam dvije mogućnosti: uključiti neki assist i otići dalje ili zapeti na eventu koji ne mogu proći i ne više igrati GT zbog toga jer bih morao, gle sramote, uz pomoć završiti utrku.

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #51 on: December 27, 2010, 13:33:10 »
Ma ljudi, sve ok, no nismo se svi rodili isti. Netko za to ima žicu, netko nema. Ne slažem se da je baš sve u vježbi, mora tu biti i talenta i šestog čula. Ako pokušavam, pokušavam i svaki puta me nešto barem malo sjebe, nakon 3 sata  i odlučim da ima i drugih super evenata koje bih htio voziti, uključio sam SR i prošao. Ako zname koji su mi limiti i da dalje ne ide, imam dvije mogućnosti: uključiti neki assist i otići dalje ili zapeti na eventu koji ne mogu proći i ne više igrati GT zbog toga jer bih morao, gle sramote, uz pomoć završiti utrku.
Naravno, sto ne znaci ako doslvono na popizdim da necu ukljucit neku pomoc, ali kad stvarno vidim da ne ide i da je to iznad mojih mogucnosti, ipak je velika lova u pitanju da bih ju ostavio!

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #52 on: December 27, 2010, 13:49:33 »
Postoji granica (kod mene) gdje sve to prestaje biti zabava i postaje opasna frustracija. Nemam niti živaca, volje niti vremena pokušavati milion puta odvesti neki krug, jer u opasnost dolazi i volan i PS3 i TV. Neke stvari su se kod mene jednostavno promijenile, i nema povratka na staro. Svanulo je, što bi se reklo, tko je jebo jebo je. ;D

Offline Tomivav

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #53 on: December 27, 2010, 15:27:06 »
Da, ta granica postoji i lako joj se približiti. Ali, naravno da je čista vožnja, bez assista i još po mogućnosti sa stock vozilom - veliki gušt. Pa kad se uspije, snimi se replay i uživa.

@Perica: I prije nego što sam otvorio taj zadnji NASCAR event sam vidio kako se žalite da je jako teško, pa da se pređe sa ABS na off. No probao sam sa ABS-om i bilo je jako teško, tako da svaka čast...
“While racing the 24 hours of Nurburgring, you can smell people’s barbecues — we couldn’t recreate that.” — Kazunori Yamauchi

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #54 on: December 27, 2010, 15:36:02 »
Od 18-00h sam vozio uz pauzu od nekih satak izmedju 21-22h.
Vozis minut-dvije restart, minut-dvije restart, minut-dvije restart...
Ne ponovilo se nesto tako vise na GT5  >:(

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #55 on: December 27, 2010, 17:51:03 »
Jednu sam trku probao s tc-om i dosta ga koci  pri ranijim ubrzanjima , drugu trku sam iskljucio tc i dobije se pola sec. samo treba mjenjac podesiti, probao sam tri tri trke zaredom i bez ikakvih pomagala sam isao 1"0 4 a vozim zadnju verziju mazde rx7 , jednostavno trba od pocetka krenuti agresivno i svi krugovo unutar 1"0 '1-7 po mogucnosti.., dosao sam mu na +900 na kraju s tom greskom..
Napiši ljudima što si sve točno ugradio u auto i kako si podesio... možemo pričati o ne znam kakvim vremenima, ali bitan je setup. Uglavnom, ako se ti mučiš na tome, a znam koliko sam općenito sporiji od tebe onda nema šanse da ga stignem...

Često kasno kočim pa odlazim sa idealne putanje i tu gubim vrijeme, ali dosta gubim i na bježanje guzice što bi mi trebao srediti setup, a to još nisam uspio pogoditi. Focus mi je bio lakši, no ovdje je auto ipak prejak. Mogu ga lijepo driftati, tu se super kontrolira, mogu prodriftati od Dunlopa skroz dole do onog zavoja za 180° i u tom driftu ubosti 2-3 više brzine... sve može, ali ubrzavati za vremena oko 1.00.xx ne mogu..

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
« Reply #56 on: December 27, 2010, 19:55:17 »
nakon 30min tj 2 cijele utrke došao sam mu na 2.5s sa rx7 napravio sam par grešaka tako da mislim da ću sutra uspjeti riješiti ovo, krugovi su bili između 1:00.5-1:01.2 i ovim set-upom
bitno je što manje vremena izgubiti dok se obilazi ostatak ekipe
olakšana do kraja, sve sve i body rigidity
sport ecu
racing filter
racing exhaust
sport exhaust manifold
sport katalizator
392hp
fc transmission
fc ovjes
spojleri

220km/h
downforce 0/28
ride height -20/-20
spring rate 16.0/6.3
extension 10/5
compression 10/5
arb 4/4
camber 2.0/2.0
toe 0/+0.13

set-up sam našao na gtp, ja sam samo dodao malo toe+ iza jer je u trenutku kad pustiš koćnicu zadnji kraj blesavo izlazio iz putanje i još uvjek to radi ali manje ako neko nađe način da se to dodatno smanji a auto ne dobije više understeera kao posljedicu to bi bio pobjednički set-up
e da šort šift u treću u hairpinu tj u oba
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #57 on: December 27, 2010, 20:05:27 »
Hvala, budem probao s ovim... da probaš kočnici smanjiti snagu straga ako već toliko bježi?

Offline Tomivav

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #58 on: December 27, 2010, 22:14:29 »
Ja još nisam probao, ali sutra ću. Hvala na setupu Toni.

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
« Reply #59 on: December 27, 2010, 23:50:55 »
Hvala, budem probao s ovim... da probaš kočnici smanjiti snagu straga ako već toliko bježi?

probao sam sa koćnicama ali mislim da nije do njih ili je do mog načina vožnje, znači dok si na koćnici auto je stabilan kad pustiš koćnicu kako bi skrenuo onda zadnji kraj izađe previše, auto ima odličan "turn in" ali često dovede u situaciju da moraš kontrirati
www.motori.hr

if in doubt, go flat out