Author Topic: GT5 Seasonal Events • December 2010  (Read 90054 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
Re: GT5 Seasonal Events • December 2010
« Reply #75 on: December 28, 2010, 12:17:37 »
Samo naucis putanje i eto te, s mojim set upom auto malo klizi te lakse ulazi u zavoje..
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

http://www.youtube.com/watch?v=BDE3zPNz9VA
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #76 on: December 28, 2010, 12:22:15 »
Da, bilo bi ljepo da napisete kako ste pripremili auta za utrke, da nam olaksate stvar.
Jer zelio bih dati sve od sebe pa ako bas ne bude islo, ukljucim neki od pomagala.
Mislim da ce ti tu pomagala samo odmoci a ne pomoci..
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

http://www.youtube.com/watch?v=BDE3zPNz9VA
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #77 on: December 28, 2010, 12:23:12 »
Da, bilo bi ljepo da napisete kako ste pripremili auta za utrke, da nam olaksate stvar.
Jer zelio bih dati sve od sebe pa ako bas ne bude islo, ukljucim neki od pomagala.
Mislim da ce ti tu pomagala samo odmoci a ne pomoci..
Mislio sam na skid...
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #78 on: December 28, 2010, 12:25:46 »
Jel možeš napisati kompletan setup za mazdu i što si sve stavio na nju? Da li koristiš limited slip. diff i kako je podešen?

stavi sam sve što treba, body rigidity, olakšao je koliko ide, konja dodao koliko treba, kupio aero kit, downforce na full, LSD, spustio auto skroz, skroz ga otvrdnuo, camber na 2,0, toe in/out 0, i onaj kod LSD-a u prvom stupcu,zadnji što se da mjenjat, na 4 prednji i zadnji. I samo voziti i vježbati :-). Potrošio sam sveukupno barem 3 sati na taj event.

Očekivao sam da ću dobiti ovakav odgovor pa samo mogu reći da si mi kurca pomogao... kad dođeš doma, napiši lipo brojku po brojku, kategoriju po kategoriju.

Mada, meni ovo sa oba cambera na 2.0 ne ide u glavu odn. ne paše mom stilu vožnje... jednostavno mi previše ide preko nosa na nekim zavojima, naročito na zadnjem.

Najviše me ubija kočenje, tu nikako da ulovim konstantu jer skoro nikad ni ne dolazim istom brzinom na kočenje jer me izjebe ubrzavanje iz prethodnog zavoja. Prvi krug ispod 1.01? Ne znam, ako to napravim odma udrem glavom u zid ;D I onda to ponovit još 9 puta. Skočim priko balkona odma ;D

Najviše od svega fascinira na koliko različite setupove ljudi prolaze, to je posebna priča...

I naravno, glupost svih gluposti jest nemogućnost snimanja različitih setupova... jebote, potrošio sam tonu papira zapisujući sve promjene tražeći najbolji setup ::)

Offline Toninho

• Driftoman
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Toninho_HR
    • Drift.hr
« Reply #79 on: December 28, 2010, 12:32:43 »
Žele, slažem se za setupove, što ljudi rade to je za nevjerovati.
Isto tako, nemoj tražit setup koji će pasati tvom stilu, nego koji paše auti, a ti se prilagodi.

Imam ja setup za RX-a koji je real life ispravan, ne znam kako će se pokazati jer sam samo s kotrolerom vozio do jučer.
Danas probam, pa ti napišem.

Sa LSD-om se puno da napraviti, ako ga podesiš kako treba IRL, a u GT-u ćemo vidjeti.

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #80 on: December 28, 2010, 12:36:50 »
Jel možeš napisati kompletan setup za mazdu i što si sve stavio na nju? Da li koristiš limited slip. diff i kako je podešen?

stavi sam sve što treba, body rigidity, olakšao je koliko ide, konja dodao koliko treba, kupio aero kit, downforce na full, LSD, spustio auto skroz, skroz ga otvrdnuo, camber na 2,0, toe in/out 0, i onaj kod LSD-a u prvom stupcu,zadnji što se da mjenjat, na 4 prednji i zadnji. I samo voziti i vježbati :-). Potrošio sam sveukupno barem 3 sati na taj event.

Očekivao sam da ću dobiti ovakav odgovor pa samo mogu reći da si mi kurca pomogao... kad dođeš doma, napiši lipo brojku po brojku, kategoriju po kategoriju.

Mada, meni ovo sa oba cambera na 2.0 ne ide u glavu odn. ne paše mom stilu vožnje... jednostavno mi previše ide preko nosa na nekim zavojima, naročito na zadnjem.

Najviše me ubija kočenje, tu nikako da ulovim konstantu jer skoro nikad ni ne dolazim istom brzinom na kočenje jer me izjebe ubrzavanje iz prethodnog zavoja. Prvi krug ispod 1.01? Ne znam, ako to napravim odma udrem glavom u zid ;D I onda to ponovit još 9 puta. Skočim priko balkona odma ;D

Najviše od svega fascinira na koliko različite setupove ljudi prolaze, to je posebna priča...

I naravno, glupost svih gluposti jest nemogućnost snimanja različitih setupova... jebote, potrošio sam tonu papira zapisujući sve promjene tražeći najbolji setup ::)

Budem ti napisao kad doma dodjem, čar setupa i je u tome što svakom paše drugačiji setup i što svatko ima svoj stil vožnje npr, moj setup mozda ti neće uopće odgovarati zbog tvog stila voznje. I jedna bitna stvar je da ne prekidaš utrku ako nemaš odmah dobro vrijeme, bit je da jednostavno što više voziš i učiš stazu i auto, i onda će ti sve sjesti na svoje mjesto. I nemoj koristiti driving line i gledati kad GT misli da trebaš početi kočiti. Svaki zavoj ima ima svoju točku kad treba početi kočiti. Meni osobno je nazahtjevniji bio zadnji zavoj. Tamo bi počeo kočiti mic prije završetka zadnje sjene sa stabla i morao bi dosta usporiti ali kad bi pogodio ulaz u ciljnu ravninu onda bi u -toj pun gas izlazio.
Ako kasnije zakočiš pred neki zavoj, samo malo pikni ručnu da ti provu usmjeri u zavoj, ali nemoj pretjerati.
PSN_ID: Dzidza1978

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #81 on: December 28, 2010, 12:40:04 »
Žele, slažem se za setupove, što ljudi rade to je za nevjerovati.
Isto tako, nemoj tražit setup koji će pasati tvom stilu, nego koji paše auti, a ti se prilagodi.

Imam ja setup za RX-a koji je real life ispravan, ne znam kako će se pokazati jer sam samo s kotrolerom vozio do jučer.
Danas probam, pa ti napišem.

Sa LSD-om se puno da napraviti, ako ga podesiš kako treba IRL, a u GT-u ćemo vidjeti.

Ne bi se tu složio s tobom, setup baš mora biti prema tebi složen, bez obzira koji auto bio u pitanju. Mislim da je lakše prilagoditi auto prema tebi, nego mjenjati stil vožnje zbog auta, zato i postoji setup da auto prilagodiš sebi, ali možda se varam

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #82 on: December 28, 2010, 12:51:25 »
Zar ga ne treba prilagodit prema stazi ;D
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
« Reply #83 on: December 28, 2010, 16:01:00 »
malo sam doradio set-up sada sam mu bio na 0.356s
umalo sam razbio sve oko sebe, izgubio sam oko 0.5s zbog NSX-a
prvi krug mi je bio 1.01.1xx svi ostali su bili zimeđu 1.00.2-8 osim zbog nsx taj je bio 1.01.3

eto novi set-up
downforce 0/28
ride height -20/-20
spring rate 15.9/6.5
extension 10/6
compression 10/6
arb 4/5
camber 1.8/1.7
toe 0/+0.12
brakes 8/8

nemam LSD
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #84 on: December 28, 2010, 16:14:11 »
Zar ga ne treba prilagodit prema stazi ;D
Naravno, ali ga možeš prilagoditi da ti drifta na stazi, ako je to tvoj stil, a nećeš ga prilagoditi da undesteera ako voliš više drift, bez obzira na stazu  ;)

Offline Toninho

• Driftoman
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Toninho_HR
    • Drift.hr
« Reply #85 on: December 28, 2010, 16:23:57 »
Tu se priča o setupu za max dobro vrijeme.
A nebi vjerovao da drift setup i je, na jednu foru, understeer setup.

Jedno je složiti inicijalni setup, a drugo kako se auto ponaša u određenim situacima nakon toga.

Offline CrnojevicSinisa

• The Professional
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
    • www.crnojevic-maretic.com
« Reply #86 on: December 28, 2010, 16:32:27 »
Jbg, nisam skužio što je što u rastinom setupu, pa ako ima kakvog altruista da pomogne...

210 ti max brzina na mjenjaču..

Ostale brojke ti se poklapaju sa ponuđenim postavkama na ovjesu. Kada ćeš podešavati vidjet ćeš da ti se poklapa sa popisom. Ne brini.

Ja sam inače na Focusu stavio LSD, i to sve opcije na full.
http://www.youtube.com/user/sinisa555?feature=mhum

Slobodno pogledajte, ulaznica je džaba...

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #87 on: December 28, 2010, 16:35:26 »
Tu se priča o setupu za max dobro vrijeme.
A nebi vjerovao da drift setup i je, na jednu foru, understeer setup.

Jedno je složiti inicijalni setup, a drugo kako se auto ponaša u određenim situacima nakon toga.
Da, priča se o setupu za dobro vrijeme, ali ja sam svoj setup napravio tako da mi auto ne ide u drift, tako da mi je jednako prednja i zadnja strana tvrda, ali koliko sam vidio dosta setup-a za rx7 event je radjeno da auto ulazi u drift. A kako ja slabo driftam, onda se neću  ja setupu prilagodjavati, već će se setup po mom stilu vožnje prilagodjavati, ako me kužiš. Mislim da je to lakše ;-). Ja sam uvjeren da tako mora biti, da se setup prilagodjava vozaču, a ne obrnuto, inače bi vozači F1 (u timu) imali isti setup koji je za njihov bolid najbolji, ali mislim da to nije istina upravo zbog njihovog različitog stila vožnje.

Offline Mugo

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • Ninja - need I say more
« Reply #88 on: December 28, 2010, 16:43:29 »
Mene , čisto znatiželje radi, zanima da li je neko uspio s kontrolerom sve na off proći te evente,...
Ja sa SRF ne mogu do prvog mjesta , bar se zasad nisam previše trudio, a sve off mi je nemoguča misija ući i među prva tri ... mislim na forda i mazdu prije svih,... a ni ostali mi nisu baš za vožnju bez SRF-a.

joj da je i meni volan,... i još jedna soba za GT...  :)

ja igram na sve off , abs+1 na controlleru , prošao sam minija , mustanga i nascara s lijepom prednošću , a ovo sam pobro srebra iz prve i probo još po par puta ,al nije išlo u tom trenutku  , a kako sam udario 30 lv malo sam se bacio na X1 koj me lijepo izubijao u pojam  ;D, al ajd sad se napokon i to osvojilo pa se vraćam pozlaćivanju  rx-ice  i focusa  8)

s kontrolerom se puno toga može ,ali je teško voziti na samoj granici konstantno zbog nedostatka "širine" pri skretanju i davanju gasa
al čim dođe u gmc dfgt opraštam se od ds3 -a za GT5
Ninja - need I say more
psn ID:(ENG) gokogokogoko
          (HRV) N/A

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
« Reply #89 on: December 28, 2010, 17:17:41 »
rasta mi je javio da je prešao rx7 :D

svi krugovi moraju biti ispod 1.01 a još par njih oko 1.00.2

ja eto nakon 1h nisam uspio jer sam nervozan i počnem živčaniti kad stignem nekog a taj mi smeta pa napravim glupost i onda mi propadne sve, tako da za danas odustajem prije nego razbijem nešto već sam par puta sam sebi lupio šamar a jednom slučajno i šakom se odvalio pa me vilica sada boli, bolje da sebe razbijem nego tehniku nije ona kriva što sam ja nesposoban
e da i prvi krug mora biti ispod 1.01 trebate dostići nissan 300zx na pravcu i obići ga na ulazu u zadnji zavoj, možda se može i drugačije ali ovo je jedini način da vas ne zaebe gledajte da vam na prvom sektoru zaostatak bude ispod 14.3 a na drugom sektoru bude ispod 29.8 poželjno 29.6 ali i sa 29.7 ako imate dobar izlaz iz hairpina ga možete dostići
www.motori.hr

if in doubt, go flat out